شیر شتر با هواپیما به آمریکا صادر می شود! +خواص شیر شتر

دسته: اجتماعی , جهان
بدون دیدگاه
شنبه - ۲ بهمن ۱۳۹۵

معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه این وزارتخانه به دنبال شناسنامه دار کردن شترها در سطح کشور است، گفت: در کشورهای حوزه خلیج فارس هر روز حدود شش تن شیر شتر را به هواپیما به آمریکا ارسال می کنند که نشان از ارزش این محصول در میان سایر کشورها است.

به گزارش عصر تبریز به نقل از ایسنا، حسن رکنی در دومین کنگره ملی شتر در دانشگاه هرمزگان، یکی از اقلام صادراتی پرمنفعت را شتر و محصولات آن دانست و عنوان کرد: با توجه این که صادرات شتر بسسیار پر منفعت است اما رقم صادرات آن در کشور عدد قابل توجه ای نیست.

وی افزود: نزدیک به ۳۰۰ نفر شتر در سال جاری صادرات داشته ایم که می تواند با افزایش آن تجارت خوبی را کشور تجربه کرد.

رکنی با بیان اینکه پرورش شتر باید بیشتر در کشور مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: میان حیوانات مزرعه‌ای در کشور، کمترین توجه به شتر شده و برگزاری چنین کنگره ای زحمت فراوانی دارد که موتور محرکه آن بخش خصوصی بوده است.

معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی قیمت شیر شتر برابر با ۱۰۰ هزار ریال اعلام کرد و گفت: در کشورهای حوزه خلیج فارس هر روز حدود شش تن شیر شتر را به هواپیما به آمریکا ارسال می کنند که نشان از ارزش این محصول در میان سایر کشورها است.

وی با بیان اینکه برآورد تولید شتر شتردر کشور ۱۷ تا ۱۸ هزارتن است، تصریح کرد: بخش زیادی از شیر شتر تولید شده در کشور به صورت سنتی و برای خود مصرفی استفاده می شود.

وی میزان گوشت شتر تولیدی حدود ۵۰۰۰ تن دانست و عنوان کرد: با توجه به تولید کم این محصول در کشور اما از اقبال خوبی در مصرف مصرف کنندگان گوشت قرمز برخوردار است و بازار جهانی نیز از گوشت شتر به عنوان محصول ارگانیک به فروش می‌رسد و توجه زیادی به این محصول شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در کشور نساجی با الیاف شتر هنوز جایگاهی ندارد، گفت: کشور هندوستان در نساجی حاصل از الیاف شتر فعالیت های مطلوبی صورت گرفته که باید گفت در این بخش در کشورما کمرنگ کار شده است.

وی با بیان اینکه وزارت کشاورزی به دنبال شناسنامه دار کردن شترها در سطح کشور است، گفت: از جمعیت ۱۶۰ هزار شتر برآوردی در کشور، نزدیک به ۱۰ هزار و ۷۰۰ شتر شناسایی و شناسانامه دار شده اند و در آینده نزدیگ به تمام شترهای کشور میکرو چیپ نصب می شود.

رکنی با بیان اینکه غذای خوب بخوریم و هم خوب غدا بخوریم گفت: وزارت جهاد کشاورزی وظیفه امنیت غذایی در کشور را برعهده دارد، امنیت غذایی هم اینکه غذای خوب بخوریم و هم غذا خوب بخوریم، در چند سال گذشته به کمیت در بحث امنیت غذایی توجه خوبی شده و از این به بعد باید به کیفیت غذا بیشتر توجه کنیم.

رکنی با اشاره به خوداتکاهی در محصولات کشاورزی طی چند سال اخیر، بیان کرد: در سه سال اخیر ضریب خود اتکایی در محصول های اصلی کشور از ۵۵ درصد به حدود ۸۵ درصد رسیده و در محصولات استراتژیک که در کشورما گندم است از چهار و نیم میلیون تن در سال ۱۳۹۲ به ۱۱ و نیم میلیون تن رسیده است.

وی درباره وضعیت تولید داخل شیرخام و گوشت قرمز و افزایش ظرفیت ها بر پایه برنامه های اقتصاد مقاومتی افزود: ارزیابی سه سال گذشته نشان می دهد با کاهش واردات محصولات دام و طیور، موقعیت خوبی را در این بخش به دست آورده ایم و امیدواریم بتوانیم این روند را تا پایان سال حفظ کنیم.

رکنی با بیان اینکه در گوشت مرغ دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولید داریم، افزود: در حالی که سرانه تولید ۲۶ کیلوگرم تولید و سرانه مصرف ۲۵ کیلوگرم است که در جهان ۱۳ کیلو است و میزان مصرف دو برابر متوسط دنیا بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره زیرساخت‌های افزایش تولید نیز اظهار کرد: حدود ۵۰ درصد زیر ساخت‌ها را برای افزایش تولید گوشت مرغ داریم، از این رو نیازی به ایجاد تاسیسات جدید نیست و فقط باید در زمینه به‌سازی و نوسازی واحدهای تولیدی اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه در گوشت قرمز هنوز نیازمند وارداتی هستیم، افزود: میزان مصرف این محصول در کشور ۹۲۰ هزار تن است که ۸۲۰ هزار تن در کشور تولید و بقیه از طریق واردات تامین می‌شود.

خواص شیر شتر

شیر شتر گرم ویا سرد آن نسبت به گاو و گوسفند خوشمزه‌تر می‌باشد و چربی آن نیز سبک‌تر است.

شیر شتر برای درمان بیماری‌های کبد و کم خونی و سل و بیماری‌های هنگام پیری و شکنندگی استخوان‌ها و نرمی استخوان در کودکان و برای درمان سرماخوردگی، تب و آنفولانزا و همچنین درمان هپاتیت ب مفید است.

شیر شتر همچنین در درمان بیماری‌های تنفسی از جمله سل و آسم بیماری‌های معده وروده بزرگ و اختلالات گوارشی و کاهش قند و فشار خون و تنظیم ضربان قلب و تنفس و گرمازدگی مفید می‌باشد.

با توجه به تحقیقاتی که اخیرا درباره مصرف شیر شتر برای مادران باردار انجام دادند متوجه شدند که مصرف شیر شتر برای نوزاد و مادر مفید و در سلامتی آنها موثر است.

شیر شتر به صورت خام و به صورت محصولات تخمیری برای درمان زخم معده، بی‌نظمی‌های بدن، اسهال ،یبوست و زخم ها موثراست.

همچنین درمان بیماری‌های سخت معده‌ای هم با استفاده از شیر شتر گزارش شده است.

بیماران دارای هپاتیت نیز بعد از خوردن شیر شتر عملکرد بدنشان بهبود پیدا می‌کند.

درکشور‌های آفریقایی (مصر، سودان، کنیا و سومالی) این اعتقاد در بین شتربانان وجود دارد که مردانی که شیر شتر می‌نوشند، قوی تر، تنومندتر و سریع‌تر هستند.

محققان از شیر شتر برای درمان بیماران مبتلا به ایدز هم درسطح دنیا استفاده کرده وبه پیشرفت‌های خوبی هم دست یافته‌اند.

استفاده از شیر شتر ۷۰تا۸۰ درصد ازویتامین‌ها وپروتئین‌های مورد نیاز بدن راتامین می‌نماید.

تحقیقات نشان میدهد که ویتامین شیر شتر ۳برابر شیر گاو است.

شیر شتر بدلیل اینکه حاوی مقادیر بالای ویتامین ث می‌باشد در پیشگیری ودرمان بیماریی‌های دهان ودندان وهمچنین محافظت از لثه‌ها و تقویت دندان بسیار مفید می‌باشد.

برخی پژوهش‌ها و بررسی‌ها نشان می‌دهد که چربی‌ها و مواد موجود در شیر شتر نسبت شیرها راحترها و سریعتر هضم و جذب می‌شود.

اخیرا پروتئینی در شیر شتر کشف شده است که عملکرد آن همانند انسولین می باشد ودر درمان بیماری دیابت بسیار مفید وکار ساز است.

شیر شتر می تواند حداقل پروتئین های ضروری روزانه انسان مخصوصا اسید های آمینه را تامین کند.

چون نیازهای انسان در محیط های گرم و خشک بر پایه کالری کمتری است و پروتئین وآب نقش مهمی دارند،مقادیر کمی شیر شتر می تواند نیاز انسان را در این مناطق تامین کند.

شیر شتر آنچنان منبع سرشاری ازماده معدنی بنام آهن است که برخی معتقدند مصرف مناسب و مداوم آن انسان را از هر نوع شیری بی نیاز می کند حتی نوزادان را از شیر مادر.

طبق تحقیقات شیر شتر ۱۰ برابر شیر گاو؛ عنصر آهن و کلسیم دارد.

شیر شتر سرشار از اسیدهای مهمی بنام اسید آمینه است ، مانند والین و متیونین و لیزین و آرژنین و فنیل آلانین.همچنین شیر شتر دارای مقادیر نسبتا بالای آلبومین و گلوبولین نیز می باشد.

نکته بسیار عجیب وجالب درباره شیرشتر این است که این ماده گرانبها قادر است بدون استفاده از لوازم امروزی کیفیت خود را در دمای ۴ درجه سانتیگراد بمدت ۱۲ روز ودر دمای معمولی اتاق بمدت ۴۸ ساعت و حتی بیشتر حفظ نماید.

این درصورتی است که بطور مثال شیر گاو در دمای عادی اتاق ظرف ۱۲ ساعت ترش می شود ،که علت آن مربوط می شود به اینکه سرعت تخمیر قند لاکتوز در شیر شتر بسیار کم است واز طرفی ناگفته نماند که افزایش میزان اسیدیته در شیر شتر آرام وبه کندی است.

تحقیقات نشان می دهد که شیر شتر بخاطروجود برخی مواد ازجمله انواع پروتئینها مانند پروتئین کازئین؛در برابرسموم،باکتری ها،قارچ ها،وبسیاری از خطرات احتمالی آنها بویژه برای نوزادان مقاوم وسبب مصونیت در برابر آنها می شود.
لازم به ذکر است خراسان جنوبی دومین استان کشور در زمینه تولید و پرورش شتر است و هم اکنون تعداد ۲۹ هزار و ۴۰۰ نفر شتر در استان پرورش داده می شود .


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
کانال تلگرام پایگاه خبری عصر تبریز
دیدگاه ها
صرف نظر از پاسخگویی

سوال امنیتی *

آذربایجان شرقی
ایران
بین الملل