رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: استان آذربایجان شرقی رتبه چهارم کشور در تولید گل محمدی را با ۲۰۰۰ هکتار سطح زیرکشت و ۶۰۰۰ تن تولید گل محمدی داراست.

به گزارش عصرتبریز، اکبر فتحی در هشتمین جشنواره برداشت گل محمدی در روستای عنصرود با بیان اینکه شهرستان اسکو با سطح زیرکشت ۶۵۰ هکتار گل محمدی رتبه اول استانی را به خود اختصاص داده است، افزود: از این زیرکشت، ۶۱۰ هکتار در مرحله باردهی و ۴۰ هکتار در مرحله نهال می باشند.

وی با بیان اینکه حدود ۲۱۰۰ تن گل محمدی با عملکرد ۳٫۴ تن در هکتار از باغ‌های شهرستان اسکو برداشت و روانه کارگاه‌های عرق‌گیری و بازار می گردد، گفت: برداشت گل به دو صورت تازه چینی و غنچه چینی انجام می شود و علاوه بر فعالیت کارگاه های گلاب گیری سنتی در شهرستان، یک واحد صنعتی نیز با ظرفیت تولید سالانه ۱۵۰۰ تن انواع عرقیات گیاهی و ۰٫۱ تن انواع اسانس گیاهی نسبت به گلاب گیری و اسانس گیری از گل محمدی فعالیت می نماید.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: با توجه به اهمیت این شهرستان در تولید گل محمدی و گلاب در سطح استان باید بر فرآوری این محصول در سطح شهرستان اهمیت داد و با جذب و حمایت سرمایه گذار، درآمدزایی و اشتغال را در این بخش افزایش داد.

وی بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در این شهرستان را متعلق به روستاهای گنبرف، کردآباد، مجارشین و عنصرود دانست و گفت: با توجه به اینکه شهرستان اسکو قطب تولید گل محمدی در استان می باشد، لذا اصلاح گلستان های موجود در شهرستان به منظور ارتقاء کیفیت در قالب سند تدبیر توسعه شهرستان در حال اجرا می‎باشد که تاکنون ۷۰ هکتار از این گلستان ها اصلاح شده است.

فتحی نصریح کرد: عمده گل های برداشت شده برای مصارف غذایی(تولید مربا و ادویه) و همچنین فرآوری در سطح استان و یا سایر استان ها عرضه می گردد و مقدار محدودی از گل های تولیدی نیز در خود شهرستان خشک و در طول سال به صورت خشک شده به بازارهای منطقه ارسال می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عملیات اصلاح نژاد جهت معرفی ارقام با کیفیت از نظر میزان محصول و مواد موثره موجود در گل(توسط مراکزتحقیقات) وجذب سرمایه گذار جهت احداث واحد فرآوری مدرن با تکنولوژی روز از برنامه های این سازمان می باشد.

گفتنی است برداشت گل محمدی از اوایل تیرماه در شهرستان اسکو آغاز می شود و تا اواخر تیرماه ادامه می یابد.

انتهای پیام/