به گزارش عصرتبریز، حال همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور یکی از نگرانیهایی که بیشتر با آن دست و پنجه نرم میکنیم افزایش آلایندهها در فضای شهری بر اثر وارونگی هواست که بدین طریق سلامتی شهروندان را به خطر انداخته و نگرانیها خصوصا برای بیماران تنفسی و افراد حساس جامعه بیشتر میشود.
وارونگی هوا به خودی خود یک پدیده کاملا طبیعی است و هیچ خطری را متوجه انسان و جانداران نمیکند اما امروزه به خصوص در شهرهای بزرگ و صنعتی رخ دادن این پدیده موجب تراکم و افزایش آلودگی میشود.
از عوامل موثر در این پدیده میتوان به جهت و سرعت باد، وجود رشته کوه و موقعیت آنها در هنگام وزش باد، وضعیت ناپایدار جوی، مقدار بارش و حرکت عمودی لایههای ادوکشن و کنوکشن جو اشاره کرد که به دنبال ایجاد این پدیده عواقبی نظیر تیره شدن هوا، افزایش ذرات معلق در هوا و تشکیل مه، شکست زاویه انتشار امواج الکترومغناطیس و تداوم بیشتر امواج صوتی در جو مشاهده میشود.
باید توجه داشت که به علت ساخت و سازهای غیراصولی چندسال اخیر در کلانشهر تبریز متاسفانه کوریدورهای هوایی آن با مشکل جدی مواجه شده و حال با کمی دقت بیشتر درخواهیم یافت که بیشتر از زمان شیوع ویروس کرونا به علت عدم استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، تعداد خودروهای تک سرنشین افزایش یافته است که شاید همین عامل مهمی برای افزایش ترافیک و ایجاد آلودگی هوا باشد.
شهروندانی بدون آگاهی از ضربه مهلکی که به سلامتی خود و دیگران میزنند با افزایش دادن تعداد خودروهای تک سرنشین، نقش قابل توجهی در آلودگی هوا دارند.
اما در این بین مشکلات دیگری از جمله کمبود پارکینگها در کلانشهر تبریز، عدم استانداردسازی معابر و هم چنین نبود برنامه مدون فرهنگسازی صحیح راهنمایی و رانندگی، بیشتر بر این مسئله دامن میزند.
حال آنچه که در این رابطه مسئولان شهری باید بیاندیشند استانداردسازی معابر و افزایش پارکینگهاست که میتواند قدری از این تنش ترافیک و به دنبال آن آلودگی هوا بکاهد.
باید همواره به یاد داشته باشیم که فرهنگ حلقهای فراموش ناشدنی و موثر در بقای جامعه است که میتوان با اصلاح اصول و فرهنگ رانندگی در بین شهروندان، از بار ترافیک کاست و با کاهش استفاده از خودروهای تک سرنشین و وسایل نقلیه آلاینده بار نگرانی شهروندان و کادر درمان را که در این روزهای سخت مخلصانه بر بالین مردم حاضر شدهاند، کاهش داد.
نگارنده: آرزو مبصر