به گزارش عصرتبریز، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی امروز پنجشنبه در آئین ثبت روستای کندوان به عنوان روستای جهانی گردشگری(از طریق ویدئو کنفرانس از ازبکستان) اظهار داشت: سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) از سال ۲۰۲۱ اتنخاب «بهترین دهکدههای گردشگری» را با هدف حفظ مکانهای منحصربهفرد روستایی، میراث و ارزشهای آنها و در عین حال ترویج گردشگری دنبال میکند.
علیاصغر شالبافیان: امسال هم در مراسم اعلام بهترین دهکدههای گردشگری هم اکنون در شهر سمرقند کشور ازبکستان در حال برگزاری است، روستای کندوان آذربایجانشرقی در رقابت با روستاهایی از کشورهای مختلف توانست در فهرست دهکدههای جهانی سازمان جهانی گردشگری جای بگیرد.
وی این دستاورد را به روستائیان بومی کندوان و مردم آذربایجانشرقی تبریک گفت و اضافه کرد: ۸ روستای کشورمان از جمله کندوان آذربایجانشرقی، بیشه لرستان، میمند کرمان، سهیلی قشم، پالنگان کردستان، قاسم آباد گیلان، کندلوس مازندران و ابیانه اصفهان برای شرکت در این رقابت از سوی معاونت گردشگری معرفی شده بودند که از این بین روستای کندوان توانست با کسب امتیازها و شاخصههای لازم در جایگاه روستاهای جهانی ثبت شود.
شالبافیان به ۹ شاخص اصلی سازمان جهانی گردشگری اشاره کرد و گفت: دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویتبندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت، معیارهای انتخاب روستاهای جهانی است که روستای کندوان توانست امتیاز قابل قبولی را از موارد مذکور کسب کند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی همچنین گفت: تا به امروز ۷۶ روستا از ۴۰ کشور به عنوان بهترین دهکدههای جهانی گردشگری معرفی شدهاند و حالا ایران نیز با ثبت کندوان در این مجموعه جایگاه ویژهای دارد.
مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این مراسم گفت: ثبت جهانی کندوان نمایش قدرت خانواده ایرانی است چراکه خانواده ایرانی همیشه سربلند و غیرتمند بوده و تاریخ و سبک زندگی مردم آذربایجان نیز همواره در پیشانی تاریخ میدرخشد.
وی افزود: کندوان اولین روستای جهانی است که پکیج کامل اقتصادی، تجاری، روستایی خود را دارد و این ظرفیت میتواند به اقتصاد هویت بنیان ما جامه عمل پوشاند.
جلالی با اعلام اینکه اتفاق بزرگی در حال وقوع است، گفت: مدال افتخار اولین روستای جهانی گردشگری ایران بر سینه آذربایجان نشست، باید خدا را شاکر باشیم که این موفقیت را نصیب ما کرده است و این امر با پیگیری همین مردم و مسئولان استانی محقق شد.
معاون صنایع دستی تصریح کرد: جهان نمی تواند چشم بر توانایی های گردشگری و تاریخ ایران ببندد، روستای کندوان ثابت کرد که در داخل سنگ و زمختی یک روح طبیعت، زیبایی و مهر وجود دارد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه اظهار کرد: امروز اگر نمادهای طبیعت و ساختار سنگی این روستا نام و نشانی دارد، به خاطر فرهنگ است. آن چیزی که کندوان را به یک روستای کم نظیر و حتی بی نظیر در دنیا تبدیل کرده است، بیش از خانههای سنگی، دلهای گرم مردم است که همواره روستای خود را به روی میهمانان باز کردهاند.
روح الله متفکر آزاد با بیان اینکه این دومین اتفاق مبارک برای اسکو و آذربایجان است، افزود: اتفاق نخست، شناخته شدن اسکو به عنوان شهر چاپ باتیک در کشور بود و امروز ثبت جهانی شدن این روستا، قدر و قیمت حوزه گردشگری سرزمین به این زیست بوم را نشان میدهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی نیز در این مراسم با اعلام اینکه این روستا تنها روستای تاریخی و گردشگری کشور بوده که در تمام فصول سال پذیرای گردشگران است، گفت: بیش از ۴۰ واحد اقامتگاه بومگردی با استانداردهای بینالمللی در کندوان وجود دارد و امسال بیش از ۶۰ هزار گردشگر خارجی و یک میلیون گردشگر داخلی از کندوان بازدید کردهاند.
حمزهزاده افزود: اعطای نشان افتخار بهترین روستای گردشگری به کندوان موفقیت بزرگ برای کشور آذربایجانشرقی و شهرستان اسکو است و خوشحالیم که آرزوی چندین ساله مردم این روستا به وقوع پیوست.
گفتنی است از مزایای انتخاب شدن به عنوان روستای جهانی میتوان به معرفی در سطح بینالمللی به عنوان نمونهای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی، ارائه گواهی امضا شده توسط دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، دارا شدن فضایی برای تبادل تجربیات و آموزش، امکان شرکت در رویدادهای مرتبط با توسعه روستایی و گردشگری و در نهایت معرفی کشور صاحب روستا در ابعاد و زوایای مختلف گردشگری اشاره کرد.