فعالیت ۳۶۳ شرکت‌ فناور در آذربایجان شرقی با ۷.۲ میلیون دلار صادرات
فعالیت ۳۶۳ شرکت‌ فناور در آذربایجان شرقی با ۷.۲ میلیون دلار صادرات
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: در آذربایجان شرقی تعداد شرکت‌های فناور به ۳۶۳ شرکت رسید که میزان فروش واحدهای فناور پارکی ۱.۴ همت و میزان صادرات محصولات فناور پارکی ۷.۲ میلیون دلار است.

به گزارش عصرتبریز، سعید جعفری راد، عصر امروز در گفتگو با خبرنگاران، در خصوص دستاوردهای اخیر پارک علم و فناوری استان اظهار داشت: هفته گذشته، ۲۰ دستاورد جدید در حوزه فناوری رونمایی شد؛ این دستاوردها شامل دستگاه آنالیز انحراف گردن، کولر جذبی، ورژن جدید آسفالت تراش، تخت تمام بخشی، نرم‌افزار مدیریت حقوقی و معاملات، مدرسه هوشمند، سلاح جنگنده، نرم‌افزار ژئوتکس در حوزه مهندسی عمران، آخرین ورژن پلی لاکتیک اسید، گریز دمای بالا، خوراک تخمیری دام، دستگاه‌های چندمنظوره و بسیاری دیگر بود.

وی افزود: سطح تکنولوژی این دستاوردها مایه فخر و مباهات بوده و نشان‌دهنده پیشرفت‌های چشمگیر در این حوزه‌ها می‌باشد.

جعفری راد همچنین به زیرساخت‌های پارک علم و فناوری اشاره کرد و گفت: مسیر باند رفت به پارک آسفالت‌ریزی شده و تابلوی جهت‌دار به سمت پارک در کیلومتر ۵ اتوبان تبریز-سهند نصب گردیده است.

رئیس پارک علم و فناوری عنوان کرد: مسیر برگشت نیز در حال تصحیح و آسفالت‌ریزی بوده و طبق تأکید استاندار، این مسیرها در ایام دهه فجر به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی در ادامه به آخرین آمار ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ پرداخت و بیان کرد: در حال حاضر، ۳۲۸ شرکت فناور و ۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری استان مستقر هستند. همچنین در کل استان، تعداد شرکت‌های فناور به ۳۶۳ شرکت رسید که میزان فروش واحدهای فناور پارکی ۱.۴ همت و میزان صادرات محصولات فناور پارکی ۷.۲ میلیون دلار است.

جعفری راد افزود: تعداد نیروی انسانی شاغل در این شرکت‌ها ۵ هزار و ۱۳۳ نفر و مبلغی بالغ بر ۶.۹۴ میلیارد تومان به عنوان تسهیلات، با کارمزد ۴ درصد و تنفس سه‌ساله به این واحدها پرداخت شده است.

رئیس پارک علم و فناوری استان در خصوص رویداد رینوتکس ۲۰۲۴ نیز گفت: این رویداد امسال در ۸ محور مختلف برگزار خواهد شد که شامل نمایشگاه‌های تخصصی در حوزه‌های صنایع دفاعی، لوازم خانگی، فناوری زیستی، کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، سلامت و بهداشت، صنایع خلاق و فرهنگی، رباتیک و اتوماسیون صنعتی، شهر هوشمند و انرژی است.

وی ادامه داد: این نمایشگاه‌ها با همکاری دانشگاه‌های مختلف و پارک علم و فناوری استان برگزار می‌شود و هدف امسال این است که این رویداد به‌طور حرفه‌ای‌تر و با رویکردی هدفمند برگزار گردد.

جعفری راد ادامه داد: برای امتیازدهی به دانشگاه‌ها و دستگاه‌ها در این رویداد، قراردادهای رسمی باید منعقد شود و تفاهم‌نامه‌ها پذیرفته نخواهند شد. این اقدام به‌منظور بهبود کیفیت و اثرگذاری بیشتر رویدادها است.

در سه ماهه دوم سال جاری، اقدامات قابل توجهی در پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی انجام شده و در دست اقدام است. این اقدامات عبارتند از:

برگزاری نمایشگاه رینوتکس ۱۴۰۳، دوازدهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی.

برگزاری رویداد کارآفرینی تقاضا محور “تانا” که با هدف توسعه اکوسیستم نوآوری استان و رفع نیازها و چالش‌های صنایع و سازمان‌ها برگزار می‌شود.

افتتاح مرکز نوآوری و شتاب‌دهی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با مشارکت شتابدهنده دانش بنیان پویان.

برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استانی و رونمایی از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور.

برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در مجتمع عصر انقلاب.

برگزاری جلسات با سازمان‌های زیربط جهت رفع مشکلات زیرساختی پارک.

برگزاری جلسه ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دادگستری آذربایجان شرقی به‌منظور رفع مشکلات زیرساختی پارک علم و فناوری استان.

برگزاری جلسه با شهردار تبریز و شهرداران مناطق ده‌گانه شهرداری تبریز با هدف بهره‌گیری از دستاوردها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه مدیریت شهری.

تکمیل عملیات مسیر رفت رمپ دسترسی به پارک از آزادراه تبریز-سهند و اجرای آسفالت‌ریزی مسیر برگشت تا هفته آینده.

تملک اراضی جنب مجتمع عصر انقلاب به میزان ۱۸ هکتار که قابل افزایش به ۳۶ هکتار است.

همچنین، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌ها اعطا شده و سند آمایش صنعت و فناوری استان آذربایجان شرقی با همکاری پارک علم و فناوری، سازمان صمت و خانه صمت تهیه گردیده است.