به گزارش عصرتبریز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، رضا اردکانیان در حاشیه مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران با اشاره به اینکه این برنامه تا پایان فصل پاییز امسال به سرانجام خواهد رسید، اظهارکرد: با پیادهسازی این طرح امیدواریم در زمینه کنترل مصرف و عبور از پیک تابستان سالهای پیشرو به موفقیتهای خوبی دست پیدا کنیم.
اردکانیان با اشاره به اینکه تا پایان دولت دوازدهم ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر به چهارهزار مگاوات خواهد رسید، اظهار کرد: در یک سال سپری شده از دولت دوازدهم حدود ۷۰۰ مگاوات انرژیهای پاک در کشور نصب شده و حدود دو هزار مگاوات قرارداد جدید نیز در این زمینه به امضا رسیده است.
وی افزود: در این بین نوسانات بازار ارز تا حدودی در روند توسعه تجدیدپذیرها در کشور موثر بوده است ولی با این وجود همکاران ما در ارتباط نزدیک با این صنعت، درصدد هستند که راهکارهای لازم را برای کنترل این نوسانات و رفع مشکلات موجود تدوین کنند؛ بر این اساس پیشبینی ما این است که آهنگ توسعه تجدیدپذیرها دوباره به سرعت قبلی باز میگردد.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ارتباط نزدیک و موثری بین بخش خصوصی و صنعت برق، آب و فاضلاب وجود دارد، تصریح کرد: عمده توجه ما در زمینه توسعه تجدیدپذیرها معطوف به سرمایههای داخلی است که امیدواریم از رهگذر این ارتباط نزدیک بتوانیم مشکلات موجود در این بخش را برطرف کنیم و از سازوکارهای قانونی موجود برای تهاتر بدهیها استفاده کنیم.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت صادراتی کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر مسئولیت کمیسیون مشترک فدراسیون روسیه و جمهوری فدرال آلمان به وزارت نیرو محول شده و طبیعتا بخش خصوصی پای ثابت توسعه ارتباطات است، ما نیز به دنبال توسعه امکانات صادراتی خود هستیم.
اردکانیان تاکید کرد: هم اکنون شرکتهای ایرانی در کشورهای افریقایی دست اندرکار پروژههای بزرگ آب و برق هستند و ما درصددیم از مجموعه ظرفیتهای قانونی و ساز و کارهای موجود برای تقویت بخش خصوصی استفاده کنیم.
وی یادآور شد: در جلسه هفته گذشته هیئت دولت مقرر شد تا دستگاهها به ویژه وزارت نیرو جزو تامین کنندگان ارز باشند که در این بین، صادرات برق به عنوان یکی از اقدامات وزارت نیرو مورد تاکید قرار گرفته است و بر خدمات فنی و مهندسی نیز تمرکز ویژهای داریم.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالشهای صنعت برق کشور، گفت: امروزه در حالی که به لحاظ فناوری در شرایط خوبی به سر میبریم، امکانات ساخت داخل خوبی داریم و زیربناهای لازم برای ارتباط را در اختیار داریم ولی با این وجود وضعیت مصرف در داخل کشور به در شرایط مناسبی قرار ندارد.
وی تاکید کرد: بخشی از این مسئله به عادتها بر میگردد و بخشی دیگر نیز مربوط به استانداردسازی تجهیزاتی است که مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین برای اصلاح این وضعیت نیازمند یک اقدام جامع بین بخشهای مختلف هستیم.
انتهای پیام/