‌آل‌هاشم: در عزل و نصب‌ها هیچگونه دخالتی ندارم
‌آل‌هاشم: در عزل و نصب‌ها هیچگونه دخالتی ندارم
نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در عزل و نصب‌ها هیچگونه دخالتی ندارم، گفت: از مسوولان تا زمانی که در مسوولیت هستند و در مسیر درست حرکت کنند، حمایت میکنم.

به گزارش خبرنگار عصر، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تبریز طی سخنانی با اشاره به سالگرد خروج آمریکا از توافق برجام، اظهار کرد: هفته جاری سالگرد خروج یکجانبه و نامشروع آمریکا از برجام و زیر پاگذاشتن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بود.

وی افزود: ۱۸ اردیبهشت ماه سال گذشته ترامپ بصورت یکطرفه از توافق بین‌المللی برجام خارج شد و در پاسخ به این خروج نامشروع، مسوولان کشور اقداماتی انجام دادند که آخرین مورد آن‌ها، نوشتن نامه‌ای به رؤسای جمهور چند کشور اروپایی بود بطوریکه در آن، توقف برخی اقدامات ایران ذیل برجام به اطلاع آن‌ها رسیده است.

خطیب جمعه تبریز، انتشار بیانه‌ای توسط شورای عالی امنیت ملی کشورمان در این خصوص را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: بر اساس تصمیم شورای عالی امنیت ملی، برخی اقدامات جمهوری اسلامی ایران ذیل توافق برجام متوقف میشود بطوریکه کشورمان دیگر خود را ملزم به رعایت محدودیت حفظ ذخایر اورانیوم و آب سنگین نمیداند.

وی ادامه داد: طبق بیانیه شورای عالی امنیت ملی، مهلتی شصت روزه به کشورهای باقیمانده در برجام برای اجرای تعهدات نفتی و بانکی‌شان در قبال ایران داده شده و هر زمانی که خواسته‌های ما تامین شوند ما هم اجرای تعهدات‌مان را از سر خواهیم گرفت.

آل‌هاشم با تاکید بر اینکه حال نوبت اروپایی‌هاست که حسن نیت خود را ثابت کنند، افزود: استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران، «تعهد در برابر تعهد» و «اقدام در برابر اقدام» است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه آمریکا با خروج از برجام میخواست پرونده ایران را بار دیگر به شورای امنیت برده و فشار بر نظام را بیشتر کند، گفت: هنر جمهوری اسلامی ایران این بود که در این دام نیافتادیم و در زمین آمریکا بازی نکردیم.

وی افزود: اروپایی‌ها اگرچه در مرحله زبانی مواضع خوبی نسبت به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام گرفتند اما در مقام عمل به‌ویژه در بخش اقتصادی ناتوان بودند.

امام جمعه تبریز با بیان این مطلب که ما مذاکرات زیادی با کشورهای باقیمانده در برجام داشتیم و قدم‌هایی که می‌بایست برمیداشتیم را برداشته‎ایم، تصریح کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم بارها تاکید کرده که ایران به تمام تعهداتش در قبال برجام عمل کرده است اما این کشورها [اروپایی‌ها] اقدامات متقابل خوب و در شأن ملت و دولت ایران نداشته‌اند بنابراین با این بیانیه‌ی شورای ا‌منیت ملی، قدم متقابلی که قاطع و به‌جا هم بود، برداشته شد.

آل‌هاشم با تاکید بر اینکه نمیشود کشوری به تعهداتش عمل کند اما از حقوقش محروم باشد، بیان کرد: جمهوری اسلامی هیچگاه آغازکننده جنگی نخواهد بود اما به کشورهای طرف برجام پیغام میدهیم که اگر این اقدام ما را بهانه‌ای برای ارسال پرونده به شورای امنیت قرار دهند، با اقدام فوری و قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهند شد.

وی اضافه کرد: مردم بدانند که ما از برجام خارج نشده‌ایم و اجازه نیز نخواهیم داد برجام به توافق «باخت – برد» تبدیل شود. برجام یا باید توافق «برد – برد» باشد و یا «باخت – باخت».

وی ضمن حمایت قاطع از بیانیه خوب و بجای شورای عالی امنیت ملی، تصریح کرد: از کشورهای باقیمانده در برجام خصوصاً طرف‌های اروپایی میخواهیم از فرصت شصت روزه استفاده کرده و تعهدات خود را اجرایی کنند و بیش از این دنباله‌رو سیاست‌های آمریکا نباشند.

وی ادامه داد: ایران به تمام تعهدات خود در چارچوب برجام عمل کرده است و گزارش‌های آژانس بین‌المللی اتمی نیز گواهی بر این ادعاست اما حال نوبت کشورهای باقیمانده در برجام است که صداقت و حسن نیت خود را در این زمینه به اثبات برسانند.

آل‌هاشم در ادامه، تجاوز دو روزه رژیم صهیونیستی به غزه را مورد اشاره قرار داده و گفت: رژیم صهیونیستی کودک‌کش بار دیگر به باریکه غزه تجاوز کرد و این تجاوز دو روزه به زیرساخت‌های نوار غزه خساراتی وارد کرد اما نکته قابل توجه این بود که گروه‌های مقاومت در برابر این تجاوز دست‌شان بسته نبود و شهرک‌های صهیونیستی اطراف غزه را با صدها موشک هدف قرار دادند که چندین صهیونیست نیز به هلاکت رسیدند.

وی با بیان اینکه تجربه نشاد داده احتمال تکرار این تجاوزها باز هم وجود دارد، گفت: از تمام نهادهای بین‌المللی انتظار داریم همانگونه که ادعای بشردوستی‌شان گوش فلک را کر کرده، اقدامات لازم برای معرفی کردن رژیم صهیونیستی به‌عنوان جنایتکار جنگی در سطح بین‌المللی را فراهم نمایند.

امام جمعه تبریز در بخش دیگری از خطبه‌ها با اشاره به آتش‌سوزی در قسمتی از بازار تاریخی تبریز، اظهارداشت: از آتش‌نشانان و دریادلانی که در حادثه آتش‌سوزی بازار تبربز جان بر کف و بی‌محابا به درون آتش رفتند باید تشکر کرد.

وی افزود: چهارشنبه شب شعله‌های سوزان آتش، خواب را از اهالی بازار، مسوولان شهری و بخصوص آتش‌نشانان گرفته بود و بنده صحنه‌های فداکارانه بسیاری را از نزدیک شاهد بودم بطوریکه صمیمیت موجود بین خدمتگزاران مردم را باید تحسین کرد.

آل‌هاشم، با قدردانی از تمام دستگاه‌ها و سازمان‌هایی که در اطفاء حریق بازار تبریز نقش داشتند، اذعان داشت: امکان دسترسی آتش‌نشانان به بازار بسیار کم است فلذا باید پیش‌بینی‌های لازم انجام شود تا چنین حوادثی را بتوان سریع‌تر مهار کرد.

وی با اشاره به کمبود تجهیزات آتش‌نشانی در این حادثه، افزود: کمبود تجهیزات اطفاء حریق، علی‌رغم فداکاری‌های آتش‌نشانان موجب کاهش سرعت امدادرسانی شد.

آل‌هاشم در ادامه تاکید کرد که بیمه‌ها برای رفع مشکلات عزیزانی که در این حادثه آسیب دیده‎اند باید تلاش کنند.

وی با تاکید بر ضرورت بهبود زیرساخت‌های بازار تبریز از جمله نحوه نظارت بر محیط داخلی این بازار قدیمی، تصریح کرد: از طریق مانیتورنگ میتوان نظارت و کنترل دقیقی داشت چراکه در همین حادثه آتش‌سوزی اخیر مشخص نبود که حریق در چه زمانی شروع شده است.

وی با بیان اینکه خودروهای مجهز و به‌روز و نردبان‌های بلند برای آتش‌نشانی تبریز نیاز است، گفت: شورای شهر و شهرداری تبریز باید به این موضوع دقت کنند چراکه آتش‌نشانان ما در مقابله با چنین حوادثی با وجود کمبود امکانات، کم نمیگذارند.

وی تاکید کرد: باید محلی در نظر گرفته شود تا اصناف آسیب‌دیده تا زمان بازسازی مغازه‌ها در آنجا خرید و فروش کنند و برای مدتی از پرداخت مالیات معاف شوند تا خسارت متحمل‌شده برای آن‌ها جبران شود.

آل‌هاشم با بیان اینکه استانداردهای بین‌المللی از نظر نیروی انسانی باید در سازمان آتش‌نشانی رعایت شود، افزود: بایستی برای افزایش روحیه آتش‌نشانان تمهیداتی اندیشه شود به‌گونه‌ای که نیروی‌های شرکتی آتش‌نشانی تبدیل وضعیت شوند چراکه این حادثه آخرین حادثه نیست و نیاز است روحیه این افراد تقویت شود.

وی با بیان اینکه پدیده‌ای جدید است که هر تصمیمی که در شهر اتخاذ میکنند میگویند امام جمعه گفته است، تاکید کرد: در عزل و نصب‌ها هیچگونه دخالتی ندارم البته نظارت دقیق دارم و از مسوولان تا زمانی که در مسوولیت هستند و در مسیر درست حرکت کنند، حمایت میکنم.