به گزارش عصرتبریز، یوسف غفارزاده عصر امروز در جلسه شورای فرهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوضه دریاچه ارومیه اظهار داشت: سازمان آب منطقهای با لایروبی رودخانههایی مانند آجی چای، قلعه چای، گونبرف چای و صوفیچای در طی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ موفق به هدایت آب این رودخانهها به سمت دریاچه ارومیه شد که تأثیر بهسزائی در احیای دریاچه داشت.
وی ادامه داد: در سالهای آبی ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ اقدامات سازهای نیز از قبیل رهاسازی آبهای پشت سدهای رودخانهها انجام یافت که به نوبه خود مؤثر بود.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی با اشاره به اقدامات حفاطتی انجام یافته در حوضه دریاچه ارومیه، ابرازداشت: ۲۶ اکیپ گشت و کنترل جهت بازرسی از هرگونه برداشتهای سطحی و زیرزمینی انجام یافت و ۳ هزار و ۲۲۹ چاه غیر مجاز بسته شده و حدود ۹۲ برداشت غیرمجاز پلمپ و کنتورهای هوشمند جهت اندازه گیری میزان برداشتها که تا مرداد اجازه برداشت داده و بعد از آن طبق پروانه برداشت آب را قطع میکرد، نصب شد.
وی گفت: آب دریاچه با زهکشیهای انجام یافته ثابت مانده و کم تبخیر میشد، همچنین ۵۸۴ استخر را که تا حدود ده میلیون متر مکعب آب داشت را نیز پلمپ و پر شد، ۳۹۴ مورد پمپهای غیرمجاز جمع آوری شده و اجازه برداشت داده نشد و دخل و تصرفات در حریم رودخانه را در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۷ رفع تصرف کردیم.
غفارزاده با بیان این که انسداد سر دهنه از موضوعاتی بود که با فرهنگسازی انجام شد، عنوان کرد: انسداد سر دهنه از آجی چای شروع شده که بعد از فصل زراعی انهار را بسته و آب را به سمت دریاچه ارومیه، آجی چای و بقیه رودهای منتهی به دریاچه هدایت میکنیم.
وی افزود: در زرینه رود، صوفی چای و قلعه چای توانستیم تا ۳۲ درصد کاهش مصرف آب داشته باشیم و چنانکه پنج سال قبل پیشبینی شده بود با اجرای پروژههای در دست اجرا بیش از ۴۰ درصد پیش خواهیم رفت.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی به بحثهای سردهنهسازی در طول مسیر آجی چای اشاره کرد و گفت: ۲۲ سردهنه در طول این مسیر ساخته شده است که آذرماه آب به پیکره آبی دریاچه ارومیه هدایت میشود.