به گزارش عصرتبریز، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری و شورای علمی همایش علمی «شهدای ۲۷ دیماه» با وی، با تأکید بر اینکه نباید فرهنگ جهاد، دفاع و شهادت را از یاد ببریم، گفت: عدهای از جوانان ما از وقایع گذشته مطلع نیستند، حتی برخی دانشجویان دانشگاه تبریز نیز از وقوع بمباران دانشگاه تبریز در ۲۷ دیماه و شهادت ۲۲ نفر در داخل دانشگاه تبریز بیاطلاع هستند، در حالی که این موضوع و اقدامات جهادی دانشجویان در سال ۶۵ به اندازهای اهمیت داشت که دشمن آنها را شناسایی کرده و دانشکده را بمباران کرد.
وی اظهار کرد: امروزه اگر جوانان ما با فرهنگ شهادت و عاشورا آشنا شوند قطعاً در برابر هر نوع توطئه و تهدید دشمن بیمه میشوند.
حجتالاسلام آلهاشم، ادامه داد: تجربیات دوران دفاع مقدس تنها با برگزاری مراسم منتقل نمیشوند، میتوان این وقایع را در قالب فیلم و هنر به تصویر درآورد و در اختیار جوانان قرار داد تا بهخوبی با اقدامات شهدا در آن زمان آشنا شوند.
امام جمعه تبریز، با بیان اینکه برخی اذعان دارند برای مطالعه نیازی به کتاب نیست ولی معتقدم هیچ چیزی نمیتواند جایگزین کتاب شود، گفت: در بحث کتاب و کتابخوانی، کتابخانههای دیجیتالی مطرح است ولی هیچ چیزی نمیتواند جایگزین کتاب شود؛ چرا که روزی ممکن است کتابهای دیجیتالی از بین برود ولی ماندگاری مطالب در کتاب هیچ وقت از بین نمیرود.
وی تأکید کرد: تجربیات نسل گذشته به نسل جدید همواره از طریق کتابها انتقال یافته است، معتقدم برگزاری برنامههایی از جمله مراسم بزرگداشت یاد و خاطره شهدا، نباید تنها به شکل مراسم ختم باشد، البته برگزاری چنین مراسمی نیز در جای خود لازم است ولی قطعاً برگزاری یک همایش علمی با ارائه مقالات علمی در ارتباط با شهدا بهویژه شهدای دانشکده فنی دانشگاه تبریز هیچ وقت فراموش نمیشود و معتقدم این اقدام، ماندگار است.
حجتالاسلام آلهاشم، بیان کرد: اینکه ما در این تفکر باشیم که تمامی جوانان خود را از دست دادهایم کاملاً تفکری اشتباه است، در حالی که همین جوانان بعد از گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی، بهعنوان مدافع حرم با دشمنان جنگیدند، امروزه جوانانی در نسل جدید حضور دارند که بهصورت داوطلبانه در نماز جمعه و مراسم مختلف از جمله شبهای قدر و غیره حضور مییابند.
وی تأکید کرد: باید قبول کنیم که روش سنتی گذشته برای جذب جوانان امروزی جوابگو نیست، ما باید روش جذب جوانان را تغییر دهیم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی با تأکید بر اینکه سختگیریهای بیجهت باعث شده جوانان از ما فاصله بگیرند، گفت: طی بازدیدی که در روزهای ۱۶ آذر تا ۲۷ آذر از دانشگاهها داشتم، جوانان زیادی را ملاقات کردم، معتقدم این تفکر که جوانان از اسلام فاصله گرفتند، تفکری کاملاً اشتباه است، روش جذب ما صحیح نبوده و امروزه روش سنتی برای جذب جوانان جوابگو نیست، باید بهدنبال روشهای نو برویم.
وی افزود: مقام معظم رهبری همواره به فکر، ابتکار و اختراع نو توجه زیادی میکنند، زمانی که برنامهای را برگزار میکنیم، قطعاً باید آن برنامه را با سبک جدیدی برگزار کنیم تا بتوان با یک حرکت نو میان جوانان اثرگذار باشیم.
حجتالاسلام آلهاشم، برگزاری مراسم برای انتقال فرهنگ شهادت میان جوانان امروزی را اقدامی اثرگذار دانست و گفت: «ترویج فرهنگ شهادت» از مهمترین مواردی است که دشمن میخواهد آن را از بین ببرد، امروزه برخی در داخل کشور بهصورت حساب شده کار میکنند به طوری که برخی میخواستند عنوان شهید را از تابلوهای خیابانها حذف کنند، البته ما در تبریز پرچمدار شده و جلوی این اقدام را گرفتیم و بعد از ما نیز با یک حرکت ملی جلوی این اقدام گرفته شد.
امام جمعه تبریز، ادامه داد: برخی افراد کوتهفکر، برگزاری چنین مراسمی را اقدامی تکراری میدانند؛ در حالی که حادثه کربلا و عاشورا به برکت تکرار در جامعه ما پویا و زنده است، قطعاً اگر برگزاری مراسم عاشورا تکرار نمیشد اکنون نسل جدید ما اطلاعی از حادثه کربلا نداشتند.
وی تأکید کرد: باید با برخی اقدامات اثرگذار بتوانیم اهداف دفاع مقدس و شهدا را تبیین کرده و به نسل جوان جامعه منتقل کنیم. اکنون انجام برخی اقدامات مانند اعزام کاروان راهیان نور و برپایی موزهها از جمله موزه دفاع مقدس اقدام بسیار ارزشمندی است که میتوان از طریق آنها، یاد شهدا را زنده نگه داشت.
حجتالاسلام آلهاشم، یادآور شد: امسال همایش شهدای دانشگاه ۲۷ دیماه بهصورت علمی برگزار میشود، از انجام هیچ کمکی برای برگزاری هر چه بهتر این مراسم دریغ نمیکنیم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی تأکید کرد: معتقدم پرداخت به بحث شهید، شهادت و دانشگاه در جامعه مغفول مانده بود که برگزاری همایش علمی شهدا میتواند تا حدی جای خالی این کار را پر کند.