به گزارش عصر تبریز، محمد بیگ صبح روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: در یک سال اخیر اداره کل پدافند غیرعامل جزو معاونت امنیتی استانداری قرار گرفته و در سال گذشته اداره برتر و فعال در حوزه پدافند غیرعامل در سطح کشور شناخته شدهایم.
بیگ با بیان اینکه این برتری به خاطر همدلی و همکاری تمام دستگاههای استان است اظهار داشت: ما در ۵ قرارگاه و ۱۱ کارگروه اعم از امداد و نجات، سایبری، فرهنگ، حوزههای حقوقی و قضایی و غیره فعالیت می کنیم که دبیرخانه اصلی این قرارگاهها اداره کل پدافند غیرعامل است.
وی با تاکید بر اینکه سعی بر آن است تا چالشهای استان به صورت هدف محور و عملگرا در این قرارگاهها مورد بررسی قرار گیرد، گفت: با توجه به تهدیدات نوینی که بر پایه علم روز و انسان ساخت بنا میشود، دستورات قرارگاه به صورت علمی تبیین شده است تا چالشی از چالشهای استان رفع شود.
وی به ایجاد قراراگاه پرتوی اشاره کرد و گفت: نیروگاه متسامور ارمنستان بسیار ایمن و امن است و وجود این کارخانه در ۱۱۰ کیلومتری ایران، دلیل ایجاد این قرارگاه نیست. اگر این کارخانه امن نبود اولین ضربهاش به خود مردم ارمنستان میخورد و این کارخانه زیر نظر آژانس بینالمللی هستهای نیز است و حتی پساب این کارخانه نیز کنترل شده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل آذربایجانشرقی در خصوص جلسات آموزشی برگزار شده برای نیروهای امدادرسان استان عنوان کرد: روشهای کاربردی پرتوها برای کلیه نیروهای امدادرسان استان طی ۴ روز و با حضور اساتید سازمان انرژی اتمی، دانشگاه تبریز و مرکز تحقیقات شمال غرب بناب برگزار شد.
بیگ به موضوع آلودگی کلر پارس اشاره کرد و گفت: ما یکسال در کنار این شرکت بودیم زیرا پدافند غیرعامل مانع تولید نیست بلکه در کنار تولید قرار دارد؛ این مجموعه نیز یک نهاد حساس است.
وی ادامه داد: در سال گذشته یک بازدیدی از کارخانه کلرپارس انجام گرفت و یکسری مشکلات در آن دیده شد و یک سری الزامات در حوزه سایبری و امنیتی در آنجا وجود داشت.
مدیرکل پدافند غیرعامل آذربایجانشرقی گفت: تیمی متشکل از نماینده سپاه عاشورا، مدیرکل اطلاعات استان و استانداری آذربایجانشرقی و سایر مراکز تشکیل یافت و یک چک لیستی ایجاد شد که طبق آن باید در ۳ ماهه آینده، ۸۰ درصد از مشکلات حل برطرف میشد.
وی افزود: با توجه به عدم همکاری صادقانه و ۱۰۰ درصدی مدیرعامل وقت شرکت، همه این الزامات رعایت نشد و استاندار آذربایجانشرقی نیز در جلسهای تصریح کرد که ما در سلامت و ایمنی مردم با کسی شوخی نداریم از اینرو مدیرعامل بلافاصله عزل شد.
وی گفت: در کاوه سودا مراغه نیز برخی بررسیها انجام گرفت و میزان لاگونها بارش در این کارخانه مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اینکه یکسری موانع مردمی وجود داشت این را به دستگاههای بالادستی انتقال دادیم.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجانشرقی با بیان اینکه همه باید از تولید حمایت کنیم و استاندار آذربایجانشرقی نیز حامی تولید است، گفت: اگر در مرکز تولیدی آلودگی وجود دارد ما نسبت به رفع آن میپردازیم نه اینکه از ریشه آنجا را ببندیم و جلوی تولید را بگیریم؛ البته اگر یک تولیدکننده را حمایت میکنیم به معنای این نیست که نواقص و مشکلات آنها را نگوییم و برخورد با آنها نداشته باشیم.
بیگ ضمن اشاره به اینکه قرارگاه پدافند سایبری یک تیم تخصصی رصد و پایش ایجاد کرده است افزود: این تیم به صورت هفتگی در حال بررسی و پایش امنیت مردم و مسائل مربوط به آن بوده و پس از ابلاغ چک لیست، نتیجه ارزیابی آن به مدیر دستگاه مربوطه و از طریق اداره کل پدافند ابلاغ میشود.
او با بیان اینکه در سال جاری از امنیت سایبری بالای ۹۶ درصد برخوردار هستیم اظهار کرد: با وجود اینکه آذربایجان شرقی جزو استانهایی است که در ماه های اخیر مورد حمله سایبری قرار گرفته است، اما هیچ آسیبی به آن وارد نشده و این امر نشاندهنده همبستگی و تخصص دستگاههای استان است.
وی ادامه داد: هر سه دقیقه یک بار دستگاههای استان مورد حمله سایبری قرار میگیرد؛ اما میزان موفقیت آنها در این حمله چهار درصد است؛ اخیرا با وارد شدن ویروسی به دستگاههای اجرایی، قرارگاه پدافند سایبری وارد عمل شده و در سریعترین زمان ممکن آسیب را رفع کرد.
بیگ در مورد اغتشاشات سال گذشته خاطرنشان کرد: بازه سنی شرکتکنندگان در حوادث سال گذشته ۱۳ تا ۲۱ سال بود که این آمار نشاندهنده آن است که ما هنوز در حوزه فرهنگی اقدامات چشمگیری نداشتیم؛ بر این اساس قرارگاه مردم محور را برای اولین بار تشکیل دادیم تا برنامه هایی را در راستای امنیت و آسایش کشور اجرایی نمایم.
مدیر کل پدافند غیرعامل آذربایجانشرقی آموزش پدافند غیرعامل را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: از آنجایی که تهدیدات این حوزه انسانساز و غیر مسلحانه میباشد، باید با علم روز و تجهیزات لازم به مقابله با آنها بپردازیم که در این مورد به کمک و همکاری دانشگاهها و مراکز علمی نیازمندیم.
وی با تاکید به استفاده از هوش مصنوعی برای حوزههایی همچون توزیع آب شهری و جلوگیری از مخاطرات مربوط به قطعی آب افزود: استفاده از هوش مصنوعی در این مورد از هدر رفت ۲۶ درصد آب جلوگیری کرده و بحران آبی را به صورت مانیتورینگ پیش بینی میکند؛ به طوری که جریان آب را از منبع تا توزیع در شبکه رصد میکند تا هنگام وقوع حوادث احتمالی و نشت آب، محل را با پیامک اطلاعرسانی کند.