برگزاری نمایشگاه نقاشی کم‌توانان ذهنی در تبریز
برگزاری نمایشگاه نقاشی کم‌توانان ذهنی در تبریز

مدرس هنری کارگاه‌های هنر درمانی توان‌جویان کم‌توان ذهنی تبریز از افتتاح نمایشگاه «حس پنهان» در ۲۸ آذرماه در این شهرستان خبر داد. عصر تبریز: مدرس هنری کارگاه‌های هنر درمانی توان‌جویان کم‌توان ذهنی تبریز از افتتاح نمایشگاه «حس پنهان» در ۲۸ آذرماه در این شهرستان خبر داد. مریم گشایش در گفت‌وگو با عصر تبریز اظهار کرد: […]

مدرس هنری کارگاه‌های هنر درمانی توان‌جویان کم‌توان ذهنی تبریز از افتتاح نمایشگاه «حس پنهان» در ۲۸ آذرماه در این شهرستان خبر داد.

عصر تبریز: مدرس هنری کارگاه‌های هنر درمانی توان‌جویان کم‌توان ذهنی تبریز از افتتاح نمایشگاه «حس پنهان» در ۲۸ آذرماه در این شهرستان خبر داد.
مریم گشایش در گفت‌وگو با عصر تبریز اظهار کرد: نمایشگاه حس پنهان از ۲۸ آذر تا ۵ دی‌ماه همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۴ و ۱۵ تا ۱۸ در محل سازمان فرهنگی هنری شهرداری دایر خواهد بود.

img_20161215_001613
وی  افزود: «حس پنهان» نمایشگاهی با ۳۰ اثر برگزیده از سوی کسانی است که هنرشان بیش از آنچه که می‌اندیشیم، بر ما تأثیر خواهد گذاشت.
مدرس هنری کارگاه های هنر درمانی توان‌جویان کم‌توان ذهنی تبریز تصریح کرد: خالقان این آثار کسانی هستند که ما آنان را با معیارهای خود، کم‌توان می‌دانیم و انتظارمان از مواجهه با آثار هنری آنان نیز همسوی با آن چیزی است که در ذهن داریم، اما مجموعه کارهای گردآوری شده در این نمایشگاه، دیدگاه‌های ما را به چالشی عمیق خواهد کشید.
گشایش ادامه داد: شاید «حسی پنهان» و بی‌بیان ما را به قیاسی با داشته‌های هنری خود کشانده و تعاریف ما را از زندگی و مرزهای توانایی و ناتوانی تغییر دهد.
وی با اشاره به آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه تصریح کرد: این آثار محصول ۹ ماه کار توان‌جویان ذهنی در کارگاه‌های هنر درمانی در دو مرکز توانبخشی گل‌های بهشت (زیر ۱۵ سال) و فرشته‌ها (بالای ۱۵ سال) ارومیه است.
مدرس هنری کارگاه‌های هنر درمانی توان‌جویان کم توان ذهنی اذعان داشت: هنرمندان خالق این آثار افرادی مبتلا به سندرم داون، کم‌توانی ذهنی و مشکلات جسمی حرکتی، شنیداری، گفتاری و اسکیزوفرنی هستند که بی هیچ ادعایی آثاری از هنرمندان بزرگ نقاشی جهان را بازآفرینی نموده و یا با ورود به دنیای رمزآلود خیال خود آفریننده طرح‌ها و نقش‌ها بوده‌اند.
وی با تأکید بر اینکه پرداختن به هنر برای افراد کم‌توان ذهنی یک رویکرد روشنفکرانه نیست بلکه ضرورتی با ارزش‌های درمانی برای تخلیه هیجانات و عواطف، اصلاح تصویر ذهنی و خود پنداره منفی و در نهایت افزایش عزت نفس و توانمندی است، گفت: دستاوردهای زیبا و قابل تعمق این فعالیت‌ها را می‌توان به راحتی با شاخصه‌های هنری سنجید و آنان را در زمره کسانی  قرار داد که در آینده باید آنان را به عنوان هنرمند شناسایی کنیم.
گشایش در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم که با بازدید از این نمایشگاه ما را در اصلاح باورهایمان نسبت به توانمندی‌های آنان یاری رساند.