۱۵۷ فوتی و ۱۶۱۸ مبتلا به کرونا در آذربایجان‌شرقی
۱۵۷ فوتی و ۱۶۱۸ مبتلا به کرونا در آذربایجان‌شرقی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ۱۶۱۸ نفر تعداد مبتلایان کرونا در آذربایجان‌شرقی است، گفت: تعداد فوت‌شدگان نیز به ۱۵۷ نفر رسیده است.

به گزارش عصرتبریز، محمدحسین صومی امشب در گفت‌وگوی زنده خبری با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته نتیجه تست ۸۱ نفر مثبت اعلام شد و در مجموع ۱۶۱۸ مورد مثبت قطعی ثبت شده که تعداد فوت‌شدگان نیز به ۱۵۷ نفر رسیده است.

وی با اشاره بر اینکه از دوم اسفندماه اولین افراد در بیمارستان بستری شدند که دو هفته بعد هر دوی آنها فوت شدند، گفت: تاکنون ۴۶۸۶ مورد بستری مشکوک به مبتلا داشتیم که امروز ۶۵۰ نفر فقط بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: ۸۰ درصد همه افراد مشکوک با علائم کرونا بستری شده‌اند و تاکنون ۹۴۰ نفر از آنها که با تشخیص قطعی کرونا بستری شده بودند مرخص شده‌اند و الان در بیمارستان نیستند.

وی اضافه کرد: حدود ۹ درصد بستری‌شدگان فوت کرده‌اند و آمار نشان می‌دهد که ۲۰ درصد مبتلایان در بیمارستان بستری می‌شوند از این رو اگر خود درمان‌ها را نیز در نظر بگیریم به ۲ درصد می‌رسد.

صومی با بیان اینکه از همه فوت‌شدگان در بیمارستان و خانه‌ها نمونه‌گیری انجام گرفته است، گفت: ۶۵۰ بستری در بیمارستان وجود دارد که حدود ۱۱۲ نفر از آنها در بخش ویژه هستند به‌طوریکه یک کودک ۸ ساله دو هفته پیش مبتلا شده و الان مرخص شده است.

وی گفت: ۷ نفر از همکاران بستری هستند و بقیه در خانه بستری شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره بر اینکه ۵۲ بیمار تحت تهویه مکانیکی هستند، گفت: ۲۵ نفر از آنها بدحال هستند و همچنان شهرستان‌های سراب، مرند، شبستر، میانه و مراغه و تبریز و اهر در راس مبتلایان است.

وی ادامه داد: در روزهای گذشته مراجعه به سراب و اهر کاهش یافته است و این به‌منزله نبود ویروس نیست و همچنان این ویروس آتش زیرخاکستر است.

صومی گفت: زمانی روند، کاهشی خواهد بود که هر فرد کمتر از یک نفر را مبتلا کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: وضعیت محلات تبریز به این شرح است که در عباسی و یوسف‌آباد بیشترین مبتلایان وجود دارد و در مناطق شهید قره‌باغی، ولیعصر، نگین پارک و گلپارک، مارالان، خطیب، نصف راه، ائل‌گلی، کوچه‌باغ که متاسفانه از جمله محلات پرتردد هستند کرونا مشاهده شده است و به‌عبارتی تمام نقاط شهر درگیر این ویروس است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه افرادی که در ۱۲ فروردین سال ۵۷ احساس وظیفه کرده و به جمهوری اسلامی رای داده‌اند الان در خانه بنشینند، گفت: البته برخی‌ها از مرخص شدگان بیماران کرونایی هراس دارند در حالیکه این افراد دو هفته بعد درمان پیدا می‌کنند و با یک ماسک می‌توانند در جمع حاضر شوند.

وی توضیح داد: تدفین فوت‌شدگان کرونا با غسل انجام می‌گیرد و در عمق دو متری همراه با آهک دفن می‌شوند و این به منزله این نیست که به سر مزارها نرویم.

صومی خاطرنشان کرد: در هفته آتی تعداد کیت‌ها افزایش خواهد یافت زیرا الان توانایی تامین ۲۰۰ کیت را داریم که در هفته‌های بعدی به ۲ هزار خواهیم رساند.

صومی متذکر شد: تمام تلاش ما بر مقابله با تشدید ویروس است، از این‌رو بهترین راه همان پیشگیری است که بهترین پیشگیری هم رعایت نکات بهداشتی، عدم تجمع و ماندن در خانه است.