صدور پروانه دو مرحله‌ای در شهرک خاوران تبریز
صدور پروانه دو مرحله‌ای در شهرک خاوران تبریز
شهردار منطقه ۹ تبریز می‌گوید: در راستای تسهیل ساخت و سازها در شهرک خاوران، صدور پروانه‌ی ساختمانی در شهرک خاوران دو مرحله‌ای شد.

به گزارش عصرتبریز، بهرام نسیانی در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار داشت: برای اولین بار در کلانشهر تبریز و در راستای تسهیل در فرایند صدور پروانه‌ی ساختمانی و کاهش بروکراسی اداری، صدور پروانه‌ی ساختمانی در شهرک خاوران دو مرحله‌ای شد.

شهردار منطقه ۹ خاطرنشان کرد: لایحه‌ی صدور پروانه‌ی ساختمانی به صورت دو مرحله‌ای، در راستای تسهیل فرایند صدور پروانه‌ی ساختمانی و کاهش بروکراسی اداری در جلسه‌ی علنی مورخ ۹۸/۰۵/۲۰ شورای اسلامی شهر تبریز تصویب شده است تا گامی مهم در تغییر فرایند سیستم صدور پروانه‌ی ساختمانی در کلانشهر تبریز برداشته شود.

به گفته شهردار منطقه ۹، اولین مرحله در این فرایند، پروانه‌ی شهرسازی است که در آن همه‌ی اطلاعات شامل ضوابط، نوع ملک و کاربری مورد نیاز ثبت شده و تا یک سال دارای اعتبار است و بعد از یک سال نیز عوارض پرداختی برای زیربناهای قید شده در پروانه‌ی شهرسازی مشمول افزایش نشده و به مدت یک سال دیگر تمدید می‌شود و این مرحله به عنوان مجوزی برای ساخت و ساز نمی‌باشد.

نسیانی افزود: دومین مرحله در این فرآیند نیز پروانه‌ی ساخت است که پس از تأیید نقشه‌های ساختمانی و اجرایی در سازمان نظام مهندسی و معرفی مهندسین ناظر و اخذ استعلامات قانونی صادر می‌شود و مجوز آغاز عملیات اجرایی و ساخت و ساز پس از اخذ پروانه‌ی ساخت می‌باشد.

وی خاطر نشان کرد: در مصوبه‌ی صدور پروانه‌ی ساختمانی دو مرحله‌ای قید شده است کلیه‌ی دستگاه‌ها مکلفند در پایان هر سال طرح‌ها و حرایم خود را بعد از تصویب در مراجع قانونی، از جمله کمیسیون ماده ۵ به شهرداری اعلام نمایند و صرفاً استعلام‌های قانونی مربوط به بیمه‌ی تأمین اجتماعی و ثبت اسناد اخذ خواهد شد و سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز مکلف است با کاهش بروکراسی از طریق ایجاد ابزارهای اداری و خدمات غیرحضوری، زمان رسیدگی و کنترل نقشه‌ها را به حداقل برساند.

شهردار منطقه ۹ در پایان ابراز امیدواری کرد با صدور پروانه‌ی ساختمانی دو مرحله‌ای و حذف استعلامات غیرضروری، شهروندان بتوانند از مزایای آن از جمله حذف مراجعه‌های پی‌درپی به ادارات و سازمان‌های مختلف، فرصت کافی و بهتر نسبت به جذب سرمایه جهت احداث بنا، نزدیک شدن زمان ارائه‌ی خدمات مهندسی و دریافت حق‌الزحمه‌ی مهندسی، بهره‌مندی از مزایای تخفیف صدور پروانه، دور ماندن از افزایش عوارضات تورم تا مدت تعیین شده،صرفه‌جویی در وقت و هزینه و… بهره‌مند شوند.