به گزارش عصرتبریز، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم در دیدار مدیرعامل مس ایران، اظهار داشت: کارخانه ذوب و پالایش باید با بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید احداث شود.
وی، اقتصاد معدنی و صنایع معدنی را به عنوان فرصت برای کشور دانست و گفت: با احداث کارخانه ذوب، پالایش و ایجاد صنایع پاییندستی در کنار معادن مس میتوانیم بنیه اقتصادی آذربایجانشرقی را به نحوی مطلوب تقویت کنیم.
امام جمعه تبریز اضافه کرد: خامفروشی و صادرات کنساتره مس از سونگون به دیگر کشورها و حتی دیگر استانهای کشور باعث از بین رفتن فرصتهای اقتصادی در آذربایجانشرقی میشود، از این رو کارخانه ذوب در ورزقان باید با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز ساخته شود.
وی با بیان اینکه وجود کارخانه صنایع ذوب آسیب زیستمحیطی ندارد، ادامه داد: علوم و فنون در همه حوزهها هر روز پیشرفتهای جدیدی را شاهد است و بر این اساس با استفاده از تکنولوژیهای جدید میتوان محصولی تولید کرد که چرخه تولید آن آسیبی به محیطزیست وارد نکند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی با بیان اینکه نباید با تفکرات غلط و ایجاد شائبه از رونق تولید و احداث مجموعههای صنعتی جلوگیری کرد، گفت: با یک برنامهریزی اصولی و کارآمد میتوانیم صنعت مس را در کشور توسعه داده و اقتصاد ملی را از وابستگی به نفت نجات دهیم.
امام جمعه تبریز در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به فعالیتهای ارزنده صنایع مس ایران و معدن مس سونگون در بخش ورزش گفت: کسب عنوان قهرمانی برای سومین بار پیاپی توسط تیم فوتسال مس سونگون و قهرمانی در فوتسال آسیا باعث افتخار است و امید است این فعالیتها تقویت شود و سربلندیها تدوام داشته باشد.
همچنین «اردشیر سعدمحمدی» در سخنانی با اشاره به اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران در خرداد ماه سال جاری فروش ۲ هزار ۹۸۴ میلیارد تومانی را ثبت کرد، افزود: ۹ تن مس کاتدی و ۳۰ تن سولفور مولیبدن و محصولات دیگر در روزهای پایانی خردادماه در بورس کالا به فروش رفته است که با توجه به عدم بارگیری در خرداد ماه در فروش تیر ماه لحاظ خواهد شد.
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی فروش این شرکت در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: در این مدت موفق به ثبت فروش ۶ هزار و ۴۱۷ میلیارد تومانی شدیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود یکهزار و ۳۱۴ میلیارد تومان بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: این موفقیت در شرایطی حاصل شد که بسیاری از مناسبات اقتصادی و تجارتی دنیا تحت تاثیر بیماری کرونا در جهان است و بسیاری از شرکتهای بزرگ معدنی و تجاری دنیا فعالیتهای اقتصادی خود را متوقف یا کم کردهاند.
سعدمحمدی اظهار کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران در این شرایط نه تنها برنامه تولیدی خود را بیش از برنامه محقق کرده است بلکه موفق به انجام برنامههای فروش خود نیز شده است.
وی با تاکید بر سودآوری بالای صنعت مس و آینده درخشان این صنعت افزود: بررسی و مقایسه عملکرد بازدهی ۳ ماهه شرکتهای اصلی همگروه در بازار بورس و اوراق بهادر نشاندهنده این است که سهام مس در بازار سرمایه بیشترین بازدهی را در مقایسه با سهام دیگر شرکتهای فلزی داشته است.