آزادی ۲۰۰ زندانی با هزینه‌های مراسم ترحیم تبریزی‌ها
آزادی ۲۰۰ زندانی با هزینه‌های مراسم ترحیم تبریزی‌ها
مدیرعامل ستاد دیه آذربایجان‌شرقی از آزادی ۲۰۰ زندانی با پرداخت بخشی از هزینه‌های مراسم ترحیم تبریزی‌ها به آزادسازی زندانیان خبر داد.

به گزارش عصرتبریز، رسول تقی‌پور عصر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان این مطلب که علی‌رغم اینکه آذربایجان‌شرقی یک استان اقتصادی است، اما به نسبت فعالیت‌های اقتصادی، زندانی بدهکار و جرایم غیرعمد کمی داریم، اظهار داشت: آذربایجان‌شرقی بعد از یزد کمترین زندانیان جرایم غیر عمد را دارد.

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته ۴۲۲ زندانی آزاد شد که ۴٫۹ میلیارد پول و تسهیلات پرداخت شد، گفت: سال گذشته برای هر نفر حدود ۱۱ میلیون پرداخت شد ولی امسال بازای هر نفر ۱۹٫۵ میلیون تومان پرداخت شده است.

مدیرعامل ستاد دیه آذربایجان‌شرقی مجموع بدهی‌های زندانیان جرایم غیر عمد استان را ۱۳۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: برای این حجم از بدهی، ۴٫۹ میلیارد تومان به صورت نقدی از کمک‌های خیرین و تسهیلاتی پرداخت کردیم که بقیه بدهی یا بخشوده شد یا تقسیط شده است.

وی در ادامه به یک سنت حسنه در تبریز برای پرداخت بخشی از هزینه مراسم ترحیم برای آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد اشاره کرد و ابراز داشت: خانواده مرحومین در این سنت حسنه به جای هزینه اضافی دسته گل یا ناهار و شام، برای آزادی زندانیان اختصاص می‌دهند.

تقی‌پور با بیان اینکه ۴۶۰ خانواده در ۲٫۵ سال قبل بیش از ۲۰۰ نفر زندانی را آزاد کردند، ابراز داشت: این سنت حسنه، ابتکار تبریز است و به تدریج به صورت الگو در کل کشور فرهنگسازی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این طرح، بازای هر ۱۰ میلیون یک نفر آزاد می شود، گفت: این سنت حسنه در ماه های اول به ندرت مورد استقبال قرار گرفت اما به دلیل فرهنگ غنی مردم منطقه به فرهنگ و سنت حسنه تبدیل شد که اکنون روزانه دو نفر هزینه مراسمات خود را اهدا می‌کند.

مدیرعامل ستاد دیه استان آذربایجان‌شرقی دور ریختن گل و غذا و تشریفات اضافی مراسمات ترحیم را یادآور شد و گفت: گل‌ها در مراسمات عزاداری دور ریخته می‌شود یا تشریفات در رستوران‌ها هزینه سنگینی دارد که این هزینه‌ها یا بخشی از آن را به سمت آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد سوق دادیم.

تقی‌پور، با اشاره به اینکه مراسمات ترحیم در ایام کرونا برگزار نشد، افزود: در این ایام مردم هزینه‌های عزاداری را به این امر خیر اختصاص دادند که در ایام کرونایی، میزان مراجعات در این حوزه ۲۵ درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال ۶۵ نفر آزاد شدند که ۲ نفر زن بودند، خاطرنشان کرد: از این زنان که دو نفر دیگر باقی مانده و هنوز زندانی هستند، هیچکدام تاجر نبودند که ورشکسته شده و زندانی شوند بلکه چون همسرشان دسته چک به نام آنها گرفته و بلامحل صادر کرده بود، متاسفانه پای این زنان را به زندان باز کرده است.

مدیرعامل ستاد دیه آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: این ۶۵ نفر بیش از ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بدهی داشتند که که با پرداخت ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از بدهی های آنها توسط خیرین و تسهیلات، بقیه بدهی یا بخشوده شد یا تقسیط شده است.