تنها نیمی از نیاز استان به این محصولات از طریق تولیدات داخلی تامین می شود و برای جبران نیاز نیمی دیگر ناگریز به واردات این محصول ازکشورهای خارجی هستیم.
عصر تبریز: کارشناس مدیریت سرمایه گذاری آذربایجان شرقی گفت: در سال ۹۴ ازسطح ۱۴۰۰هکتار اراضی زراعی آذربایجان شرقی، مقدار۲۳۴۷تن محصول دانه کلزا استحصال گردید.
منصور عمرانی افزایش تقریبی عملکرد گندم و جو و کاهش آفات و علف های هرز در غلات را از محاسن کاشت دانه روغنی کلزا برشمرد و تصریح کرد: کاشت کلزا پایداری تولید گندم و جو رابه دنبال داشته باشد به گونه ای که این گیاه روغنی باعث افزایش عملکرد محصول درکشت بعدی می شود.
وی کشت محصولات کم آب بر درحوضه آبریز دریاچه ارومیه را عنصرحیاتی برای بهبود وضعیت این دریاچه برشمرد و افزود: کشت گونه های کلزا، گلرنگ، پسته بنا به خصوصیت کم آب بر بودن در استان آذربایجان شرقی درحال توسعه هستند.
عمرانی نیاز استان به دانه های روغنی را بیش از۶۸۰۰تن عنوان کرد و افزود: تنها نیمی از نیاز استان به این محصولات از طریق تولیدات داخلی تامین می شود و برای جبران نیاز نیمی دیگر ناگریز به واردات این محصول ازکشورهای خارجی هستیم.
کارشناس مدیریت سرمایه گذاری با بیان اینکه کشت دانه های روغن کلزا درجهان از سال ۱۳۹۰میلادی تاسال ۲۰۱۴ روند صعودی داشته است، افزود: براساس آمار جهانی بیشترین مصرف روغن مربوط به روغن کلزا، سویا و پالم می باشد.
وی سقف واردات دانه های روغنی به کشور را ۴ میلیارد دلار در سال عنوان کرد و افزود: با ترویج و توسعه سطح زیرکشت این محصول می توان گامی اساسی در برطرف سازی نیازهای استانی و تحقق اقتصاد مقاومتی برداشت.
عمرانی همچنین اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان درهمین راستا با اعطای تسهیلات کم بهره سعی در حمایت از فعلان این عرصه دارد.
وی با تاکید بر اهمیت دانه های روغنی کلزا ازلحاظ تجاری و صنعتی تصریح کرد: قیمت خرید تضمینی کلزا برای هر کیلوگرم در سال جاری۲۵۰۰ تومان می باشد وسازمان جهاد کشاورزی استان آمادگی خرید محصولات کشاورزان را دارد.
کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان ساخت:کشت پاییزه کلزا به وضعیت جغرافیای منطقه ارتباط مستقیم دارد و از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در استان آذربایجان شرقی از اوایل آبان ماه آغاز می شود.
گفتگو: ناهید خدادادی