احداث گلخانه‌های عینالی در راستای خودکفایی در تولید گل و گیاه
احداث گلخانه‌های عینالی در راستای خودکفایی در تولید گل و گیاه
شهردار تبریز گفت: در دوره فعلی مدیریت شهری، ۲ گلخانه جدید در تفرجگاه عینالی احداث و به بهره‌برداری رساندیم تا در زمینه تولید گل و گیاه به خوکفایی برسیم.

به گزارش عصرتبریز، ایرج شهین‌باهر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خودکفایی در تولید محصولات مورد نیاز شهرداری تبریز و مناطق و سازمان‌ها، سیاست ویژه این دوره از مدیریت شهری تبریز بود که در این راستا با مطالعات میدانی و تحقیق و پژوهش و در نظر گرفتن شرایط آب و خاک تبریز، دو گلخانه به گلخانه‌های تفرجگاه عون بن علی افزوده شد.

او افزود: در سال ۱۳۹۸ دومین و در سال ۱۳۹۹ سومین گلخانه که صفر تا صد آن را همکاران سازمان عون بن علی انجام داده‌اند، به بهره‌برداری رسید.

شهردار تبریز تصریح کرد: گلخانه شماره ۲ تفرجگاه عون بن علی با ظرفیت تولید ۳۰ هزار گلدان، ۴۰۰ متر مربع مساحت دارد و گلخانه شماره سوم این تفرجگاه با ۴۵۰ مترمربع مساحت ظرفیت تولید ۳۵ هزار گلدان دارد.

او اضافه کرد: رویکرد این دوره از مدیریت شهری تبریز، توسعه پایدار فضای سبز است که در این راستا گل و گیاه‌هایی متناسب با جغرافیا و شرایط آب و هوایی ارتفاعات عون بن علی تولید و کاشته شده است.

شهین‌باهر خاطرنشان کرد: مجموعه عون بن علی خاک و اقلیم منحصربه فردی دارد و از این رو احداث گلخانه‌های شهرداری علاوه بر ایجاد امکان کار مطالعاتی و تحقیقاتی در حوزه گل و گیاه، امکان شناسایی گونه‌های سازگار با خاک و اقلیم این منطقه را نیز فراهم می‌سازد که بازدهی بهتری نیز دارد.

او یادآور شد: با هدف فرهنگ‌سازی هر چه بیشتر کاشت گیاهان دارویی چند ساله در عون بن علی، از سال ۱۳۹۸ با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی، پروژه شناسایی گونه‌های گیاهی مقاوم متناسب با شرایط ویژه عون بن علی آغاز و چند گونه گیاهی به صورت آزمایشی کاشته شد.

شهردار تبریز تأکید کرد: در مجموع اکنون ظرفیت تولید گلخانه‌های تفرجگاه عون بن علی به ۹۵ هزار گلدان افزایش یافته که ۹۵ درصد نیاز این تفرجگاه را تامین می‌کند.

او با اشاره به کاشت گیاهان دارویی در تفرجگاه عینالی نیز گفت: با هدف فرهنگ‌سازی هر چه بیشتر کاشت گیاهان دارویی چند ساله در عون بن علی از سال ۱۳۹۸ با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی پروژه شناسایی گونه‌های گیاهی مقاوم متناسب شرایط ویژه عون بن علی آغاز و چند گونه گیاهی به صورت آزمایشی کاشته شد که زنده‌مانی این گیاهان پس از سرمای شدید کوهستان به صورت تجربی مشاهده گردید و نشان از موفقیت ۱۰۰ درصد کاشت آزمایشی این گیاهان در ارتفاعات کوهستانی عون بن علی می‌باشد.