محدودسازی کانون وکلا تبعات بین‌المللی دارد
محدودسازی کانون وکلا تبعات بین‌المللی دارد
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه محدودسازی کانون وکلا تبعات بین‌المللی دارد، گفت: آئین‌نامه محدودسازی کانون وکلا غیر قانونی است.

به گزارش عصرتبریز، حسین شربیانی در نشست خبری با اصحاب رسانه که همزمان با روز خبرنگار برگزار شد گفت: خبرنگاران و جامعه وکلای دادگستری در حقیقت به عنوان سردمداران دفاع از حقوق ملت‌ها در کنار یکدیگرند و همکاران نزدیک به شمار می‌روند چرا که هر دوی آنها دارای محدودیت‌های عدیده‌ای بوده و برای دفاع از حقوق شهروندی تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه نقش‌آفرینی خبرنگار و وکیل در جامعه نیازمند فرهنگ‌سازی در سطح جامعه است، اظهار داشت: هر چند طی سال‌های اخیر این نقش در جامعه بهتر شده و روند مناسبی در راستای آگاه‌سازی پیش گرفته است اما باز حتی از کشورهای همسایه مثل ترکیه فاصله وجود دارد و باید دست در دست هم داده و برای ارتقای جایگاه خبرنگاری و وکالت تلاش کرد.

شربیانی ادامه داد: شرایط فرهنگی جامعه باید این اجازه را به خبرنگاران و وکلا بدهد تا به بهترین شکل ممکن مدافع حق و حقوق ملت شوند که در این صورت بسیاری از مشکلات مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و فرهنگی جامعه رفع خواهد شد.

وی بزرگ‌ترین پشتوانه حاکمیت ها را اعتماد عمومی دانست و یادآور شد: رسانه‌های گروهی و جامعه خبری تنها نهاد و مجموعه‌ای است که می‌تواند اعتماد عمومی را به جامعه برگرداند.

شربیانی رسالت ذاتی جامعه خبری را نقد از وضعیت موجود کشور و ارایه راهکارهای برون‌رفت از بحران‌ها برشمرد و اضافه کرد: بر همین اساس جامعه و حاکمیت باید بپذیرد که خبرنگار باید نقاد باشد چون توسعه بدون توجه به نقدهای سازنده رسانه‌ها میسر نخواهد شد.

رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌شرقی گفت: تنها نهادی که در کشور مستقل مانده است کانون وکلا است. خصیصه ذاتی وکیل استقلال است که اگر این خصیصه را از او بگیرند از اعتبار خواهد افتاد.

شربیانی، تعداد اعضای کانون وکلای آذربایجان‌شرقی را ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام و اضافه کرد: کانون وکلای این استان با قدمتی افزون بر۷۰ سال جزو سه کانون نخست ایران همراه با تهران و شیراز است که طی این سال‌ها خدمات شایان توجهی به جامعه حقوقی کشور و استان و نیز صیانت از حقوق عامه کرده
است.

وی با انتقاد از آئین‌نامه محدودسازی کانون وکلا به ظرفیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این کانون اشاره کرد و گفت: سالانه ۱۵۰ نفر در کانون وکلای استان به عنوان کارآموز پذیرش می‌شوند و ظرفیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اجازه بیش از این را نمی‌دهد.

شربیانی گفت: با آئین‌نامه جدیدی که ارائه شده است، کانون وکلا تضعیف می‌شود. اینکه دادگاه بتواند پروانه وکیل را باطل نماید یک تهدید است. در حالیکه سالانه حدود ۴۰۰ پرونده شکایت از وکلا بدست‌مان می‌رسد و پروانه ۱۰ نفر وکیل را به دلیل تخلفات باطل کرده‌ایم.

وی گفت: محدود کردن کانون وکلا تبعات بین‌المللی دارد. آئین‌نامه محدودسازی کانون وکلا غیر قانونی است و آقای رئیسی در روزهای آخر مسئولیت خود در قوه قضائیه با امضای این آئین‌نامه در خصوص کانون وکلا خلف وعده کرد.

رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌شرقی افزود: کانون وکلا را متهم به انحصارگرایی می‌کنند اما کانون وکلا بدون دریافت ریالی بودجه از دولت و حاکمیت سالانه بیش از ۵ هزار شغل ایجاد می‌کند. اگر محدودیت‌های صدور پروانه وکلا برداشته شود، یکی از تبعاتش این است که فارغ‌التحصیل بیکار تبدیل به وکیل بیکار خواهد شد.شاید دست‌های پشت‌پرده‌ای وجود دارد که می‌خواهند کانون وکلا را تضعیف کنند.