۱۲ تعاونی دانش بنیان در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند
۱۲ تعاونی دانش بنیان در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه آذربایجان شرقی گفت: در کل کشور ۹۳۹ تعاونی دانش بنیان وجود دارند که از این میان ۱۲ تعاونی دانش بنیان در استان ما فعالیت می کنند.

به گزارش عصرتبریز، حسین فتحی در نشست خبری به مناسبت هفته تعاون با اصحاب رسانه اظهار داشت: در هفته تعاون امسال شعار ما تعاون، اقتصاد مردم نهاد و جامعه عادلانه است. تعاون نقش مهمی در اقتصاد مقاومتی دارد و مردمی ترین بخش اقتصاد است.

وی به رویکردهای وزارت در راستای مردمی سازی اشاره کرد و گفت: وزارت کار و تعاون در راستای مردمی سازی تعاون چهار رویکرد اصلی مردمی سازی، هوشمندسازی، کارآمدی و شفافیت دنبال می کند.

فتحی با بیان این‌که ساختار شرکت‌های تعاونی بر ارزش‌هایی چون خودباوری، دموکراسی، برابری، عدالت و همبستگی بنا شده است، گفت: به زبان ساده، تعاون یعنی همکاری. هنگامی که فردی به تنهایی نتواند یک کار یا فعالیت را انجام دهد، راه درست کمک گرفتن از دیگران است که این شیوه انجام کار را تعاون می‌گویم‌.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه آذربایجان‌شرقی با با بیان اینکه در استان و کشور ما سهم تعاونی کمتر از ۵ درصد در تولید ناخالص داخلی است، گفت: این در حالی است که در کل دنیا این عدد ۲۰ درصد است که باید به سمت اقتصا تعاون محور برویم که هم اشتغال پایدار ایجاد کند و هم سهمی در تولید ناخالص داخلی داشته باشند.

فتحی نرخ بیکاری در استان را در سال گذشته ۷.۶ درصد عنوان کرد و افزود: نرخ بیکاری در استان نسبت به سال ۱۳۹۹، حدود ۰.۴ درصد کاهش یافته و درحال حاضر پایین تر از نرخ بیکاری کشور قرار گرفتیم.

وی با بیان این‌که ۶۸ درصد از بیکاران استان را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری میان جوانان استان ۱۶.۷ درصد است؛ امیدواریم با ایجاد تعاونی‌های جدید در راستای اشتغال این افراد نقش قابل توجهی ایفا کنیم.

فتحی تعداد مشاغل خرد و خانگی در آذربایجان‌شرقی را  ۱۲ هزار و ۴۰۰ مورد عنوان کرد و گفت: تعاونی های تامین مشاغل خانگی بهترین استراتژی است که اداره کل انجام داده است. مشکلی که مشاغل خانگی خرد دارند این است که نمی‌تواند به طور کامل در چرخه خرید و فروش فعالیت نمایند. برای حل این مشکل تعاونی تامین نیازِ مشاغل خانگی را راه اندازی کردیم تا به مشاغل خانگی خرد کمک کنیم.

وی با اشاره به عملیاتی سازی سند توسعه تعاون ابراز داشت: سند توسعه تعاون بیش از ۹ سال است که معطل مانده است که اکر تعیین تکلیف شود خیلی از مشکلات زنجیره  تعاون حل خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه با تاکید بر ضرورت ایجاد پیوند بین تعاونی‌های نوظهور و برندهای نام آشنا توضیح داد: خوشبختانه در استان ما برندهای معروف کم نیستند که با ارتباط با تعاونی‌های نوظهور سهم تعاونی‌ها را از تولید ناخالص داخلی بالا می‌برند.

وی با اشاره به توجه به اهلیت افراد در واگذاری‌ها گفت: در استان ما برخی واگذاری‌ها انجام شده که آن فرد دیگر در استان ما نیست و به همین دلیل بهترین نوع واگذاری، واگذاری شرکت‌ها و صنایع به مردم از طریق تعاونی‌هاست.

فتحی با اشاره به اینکه تعاونی‌های دانش بنیان نردبان اشتغال است، اظهار داشت: در کل کشور ۹۳۹ تعاونی دانش بنیان وجود دارند که از این میان ۱۲ تعاونی دانش بنیان در استان ما وجود دارند.

وی در خصوص تعداد تعاونی‌ها یادآور شد: ۷۰ هزار تعاونی در کشور وجود دارد که در این میان ۴ هزار و ۴۱۴ تعاونی فعال در استان هستند که ۷۹ هزار ۹۰۸ فرصت شغلی مختلف دارند. در حال حاضر هیچ تعاونی ورشکسته‌ای نداریم، البته برخی تعاونی‌هایی که دیگر موضوعیت ندارند، غیرفعال هستند.