به گزارش عصرتبریز، مهدی نوفر عصر روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که کارفرمایان و صاحبان مشاغل میتوانند داشته باشند، مسائل مربوط به قانون کار و روابط کارگر و کارفرمایی و نحوهی انعقاد و قراردادهای کاری و به طور عمده قوانین مربوط به جذب نیروی کار است.
وی اضافه کرد: متاسفانه عدم آشنایی با قوانین و دستورالعملهای مربوط به روابط کار و بیمه تامین اجتماعی منجر به ضایع شدن حق و حقوق کارگر و کارفرما و نیز ایجاد زیانهای مالی و اعتباری میشود.
وی با اشاره به ضرورت برگزاری این رویداد خاطرنشان کرد: شناخت کافی از قوانین کار و آثار و تعهدات آن موجب میشود مدیران و شرکتها روابط خود را با نیروی انسانی به گونهای تنظیم کنند که پاسخگوی نیازمندیها و تعهدات آنها باشد و رضایت نیروی انسانی، بهره وری مستمر و سوددهی پایدار را برای سازمان خود تضمین کنند.
نوفر توجه به امنیت شغلی را یکی از عناصر مهم جامعه شناسی کار عنوان کرد و افزود: امنیت شغلی فرآیند یا روندی است که نبود آن میتواند به میزان نامعینی شاخصهای کار و اشتغال را تهدید کند و یا آنها را به چالش بکشاند و در زوایای متمایز ناهنجاری به وجود نیاورد.
وی در ادامه تبدیل نیروی انسانی را یک اصل با ارزش خواند و گفت: تلاش میکنیم تا با برگزاری چنین همایشهایی زمینه ساز تحقق این اصل در جامعه تولید، صنعت و خدمات استان باشیم.
وی با اشاره به مدعوین این همایش نیز اضافه کرد: اولین همایش مدیران مسئولیت پذیر با رویکرد آشنایی با الزامات قوانین کار و تامین اجتماعی به صورت رایگان با حضور مدیران کارشناسان منابع انسانی شرکتها و کارخانجات ۱۱ اسفند ماه در هتل پارس تبریز برگزار میشود.
دبیر اجرایی همایش مدیران مسئولیت پذیر تاکید کرد: همایش مدیران مسئولیت پذیر به همت گروه مشاوران روابط کار و با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اداره کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی برگزار میشود.
۸۰ درصد بحرانها و تنشهای کارگری در واحدهای صنعتی آذربایجان شرقی ناشی از روابط کار است
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز گفت: ۸۰ درصد بحرانها و تنشهای کارگری در واحدهای صنعتی و تولیدی استان ناشی از روابط کار است.
آرش نگاهبانی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: نیروی کار اهمیت بسیاری در صنعت و اقتصادی دارد و یکی از نمادهای اصلی تولید است؛ بنابراین باید باتوجه به حق و حقوق آنها و آموزش نیروی انسانی، کار را پیش ببریم تا در فضای شفاف به کار و فعالیت مشغول شوند اما برعکس آن روی کیفیت تولید تاثیر میگذارد و این یک آسیب است.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد بحرانها و تنشهای کارگری در واحدهای صنعتی و تولیدی استان ناشی از روابط کار است، افزود: بالای ۶۰ درصد کارگاههای صنعتی استان در تبریز است، چهار هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان وجود دارد که ۱۱۰ هزار نیروی کار به صورت مستقیم اشتغال دارند و با لحاظ نیروهای کار غیرمستقیم این تعداد به بیش از ۲۵۰ هزار نفر میرسد.
وی ادامه داد: کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی تاثیر مستقیمی در تولید استان دارند ولی با انواع قراردادهای کارگری دست و پنجه نرم میکنند که یکپارچه سازی قراردادها ضروری است.
نگاهبانی خاطرنشان کرد: اگر کارگر به عنوان عامل اصلی تولید به رسمیت شناخته شده و آن را در تولید مشارکت بدهند و کارگر منافع حاصل از تولید را لمس کرده و از آن بهره مند شود، در چنین واحدی مشکل و تنشی ایجاد نمیشود که اگر کارفرما چنین نظام انگیزشی را در واحدهای خود ایجاد کند و کارگر را عامل تحمیلی تولید نداند و عامل دخیل در تولید بداند، آن را در منافع حاصل از تولید مشارکت خواهد داد.
وی یادآور شد: سومین عامل بروز تنش کارگری در واحدهای تولیدی و صنعتی تفاوت در قراردادها است که در برخی واحدها به علت عدم رعایت این موضوع، ناعدالتی و نارضایتی در کارگران ایجاد میشود؛ بنابراین فرهنگ سازی و برگزاری دورههای آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات کار برای کارفرمایان و کارگران مهم است و شفاف سازی این مضوع میتواند تاثیر مثبتی بر آگاهسازی آنها از قوانین مربوطه بگذارد و در نتیجه تنشها و بحران.های کارگری در محیط کار کاهش مییابد.