به گزارش عصرتبریز، محمد کلامی در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی آذربایجانشرقی، با اشاره به نقش فعالان اقتصادی، تجار و صادرکنندگان بخش خصوصی در توسعه صادرات، افزود: با توجه به این که برنامههای بخش دولتی نمیتواند منطبق بر واقعیتها باشد بنابراین اتاق بازرگانی باید برنامه اقتصادی بنویسد و بخش دولتی با پشتیبانی مناسب، تسهیلگری و مانعزدایی کند.
وی گفت: بخش خصوصی باید به صورت تخصصی در حوزه فعالیت خود علاوه بر برجسته کردن رویدادهای نمایشگاهی، برای شرکای تجاری منطقهای و اتاقهای بازرگانی کشورها دعوتنامه بفرستد و قبل از برگزاری رویداد، حتی در کشورهای منطقه تبلیغات لازم و مناسب انجام شود.
کلامی ادامه داد: در برگزاری نمایشگاهها باید فاخر بودن و خوش سلیقه بودن مردم آذربایجان نشان داده شود.
وی در خصوص اهمیت برگزاری نمایشگاهها در ابعاد گسترده در رشد و توسعه اقتصادی استان و توسعه تجارت خارجی، افزود: با توجه به ظرفیتهای منحصر بفرد استان در بعضی از حوزههای اقتصادی، برخی از نمایشگاهها مانند نمایشگاه صنایع غذایی، کفش و چرم و فرش دستبافت قابلیت منطقهای شدن را دارند؛ بنابراین صنایع استان میتوانند از این ظرفیت برای توسعه مبادلات تجاری با کشورهای منطقه بهرهمند شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی با اشاره به لزوم ارتقای سطح کیفی و ظاهری نمایشگاه گفت: نمایشگاه فرش یکی از نمایشگاههای ویژه استان است که با مدیریت و برنامهریزی قوی میتواند در سال آینده در سطح منطقه به برنامهای فاخر و ارزشمند تبدیل شود.
وی اظهار کرد: علاوه بر عرضه ابتکارات و محصولات خلاقانه باید از مسئولان ارشد کشور برای حضور در نمایشگاه فرش دستبافت دعوت شود.
وی گفت: با توجه به این که ریاست این نمایشگاه با رئیس سازمان صمت و دبیر نمایشگاه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است امیدواریم با برنامهریزی هوشمند و همکاری دستگاههای متولی و تبلیغات گسترده، نمایشگاهی در شان مردم آذربایجان داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی با بیان این که میزان خروجی گمرکات استان در واقع آمار صادرات نیست، افزود: با توجه به این که در تعیین آمار عمدتا خروجی گمرکات لحاظ میشود بنابراین باید به این موضوع توجه کرد که این رقم صرفا آمار صادرات استان نیست چرا که بسیاری از محمولههای صادراتی استان از گمرکات سایر استانها صادر میشود.