درخشش تبریز در عرصه بین‌المللی مرهون تلاش‌های شهرداری است/ با ایجاد التهاب به چهره جهانی تبریز ضربه نزنیم
درخشش تبریز در عرصه بین‌المللی مرهون تلاش‌های شهرداری است/ با ایجاد التهاب به چهره جهانی تبریز ضربه نزنیم

حالِ این روزهای مردم تبریز قابل درک است و شهرداری تبریز نیز این شرایط متاثر، اما آنچه که اهمیت دارد این است که همه اقدامات درخور و شایسته ای را که در دوسال اخیر با نام تبریز کسب شده است را به خاطر این اتفاقات زیر سوال نبریم، و آرامش خود را حفظ کنیم تا قانون برای این شرایط تصمیم گیری کند.

عصر تبریز:  سال ۹۴ را اگر در نگاهی اجمالی بررسی کنیم و اگر به رویدادهای بین المللی آن نگاه جامعه ای داشته باشیم به ۴ عنوان جهانی خواهیم رسید یکی بیش از دیگری باارزش تر و پراهمیت تر بوده برای تبریز.

رویدادهای بین المللی که هر کدام به فاصله کمتر از چند ماه رخ دادند و نام تبریز را در سطح جهانی مطرح کردند.
انتخاب شهردار تبریز به عنوان مدیر اطلس‌ شهرهای‌ اسلامی در مقر اصلی ‌سازمان‌ ملل‌ متحد و به تبع آن انتخاب تبریز و خانه نیکدل به عنوان مقر این اطلس و پس از آن انتخاب تبریز به عنوان شهرجهانی بافت فرش، انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی، مطرح شدن تبریز به عنوان پایتخت نگارگری جهان اسلام و در نهایت آخرین عنوانی که در مجامع بین المللی برای تبریز کسب شد انتخاب شهردار تبریز به عنوان عضو هیئت رییسه سازمان”UCLG MEWA” بود که در اوایل سال ۹۵ اتفاق افتاد.
همانطور که گفته شد انتخاب شهردار تبریز به عنوان مدیر اطلس شهرهای اسلامی و سخنرانی ایشان در مقر اصلی سازمان ملل متحد اولین اقدام در حوزه بین الملل در سال گذشته بود و مهم ترین آن. چرا که اگر بررسی کنیم تاریخ ۳۷ ساله معاصر پس از انقلاب اسلامی را؛ میبینیم که به جز رئیس جمهور در دوره‎‌های مختلف شخص دیگری از کشور در مقر سازمان ملل متحد حضور نیافته و می توان گفت شهردار تبریز اولین شخص پس از رئیس جمهور است که به این جایگاه نائل شده است و توانسته با سخنرانی تاثیرگذار خود به عنوان مدیر اطلس شهرهای اسلامی انتخاب شود.
شهرداری در تمام دنیا به عنوان ارگانی مردمی و تاثیرگذار و پرقدرت محسوب می شود که رایزنی های راس این مجموعه یعنی شهردار می تواند تاثیر بسزایی در ارتقای جایگاه بین المللی شهر داشته باشد.
اگر حضور شهردار تبریز در حوزه سازمان ملل را نقطه آغاز رویدادهای بین المللی تبریز حساب کنیم، پس از آن به دو عنوان مهم می رسیم که اگر حضور شهرداری و شهردار تبریز در این موارد نبود یقینا به نتیجه نمی رسید.
شهرداری از چنان جایگاه والا و پرقدرتی برخوردار است که اعطای یک نسخه از اعتبارنامه تبریز شهر جهانی بافت فرش به شهرداری گواه این مدعاست.
در انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی نیز شهرداری اگر بیشتر از سازمان میراث فرهنگی تلاش نکرده باشد کمتر از آن نیز فعالیت نکرده است.
مگر جز این است که شهردار تبریز در حضور شهرهای برگزیده اسلامی سخنرانی کرده و پتانسیل های شهری و گردشگری و تاریخی را در حضور آنان معرفی کرده است؟ مگر پس از این نبود که تبریز به عنوان کاندیدای پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی در سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری کشورهای اسلامی مطرح شد و با تلاش مسئولان امر در استانداری سازمان میراث فرهنگی و همچنین گردشگری شهرداری تبریز به این عنوان نایل آمد.
تا به حال نیز هر کار عملیاتی که در حوزه تبریز ۲۰۱۸ انجام شده با تلاش و همراهی شهرداری تبریز بوده که باز قدرت نفوذ ” صادق نجفی” در آن بی تاثیر نبوده است.
آنچه که در ماه های اخیر در حوزه مدیریت شهری رخ داده است اتفاقی است که شخص شهردار و کارکنان شهرداری تبریز از آن متاثر هستند و همگی به این موضوع واقف و معتقد هستند که با شخص متخلف باید بر اساس آنچه که قانون حکم می کند رفتار شود.
مدیریت شهرداری تبریز در سخنرانی های مختلف اذعان داشته که به قانون تمکین خواهد کرد و از کسی دفاع جانب دارانه نکرده است و چندباری آشکارانه گفته که در این مورد به قانون تمکین می کند حتی اگر متخلف نزدیک ترین شخص به او باشد.
حالِ این روزهای مردم تبریز قابل درک است و شهرداری تبریز نیز این شرایط متاثر، اما آنچه که اهمیت دارد این است که همه اقدامات درخور و شایسته ای را که در دوسال اخیر با نام تبریز کسب شده است را به خاطر این اتفاقات زیر سوال نبریم، و آرامش خود را حفظ کنیم تا قانون برای این شرایط تصمیم گیری کند.
نکته دوم اینکه مگر این اتفاق فقط در شهر تبریز افتاده است؟ شورای شهر جاسک و خرمشهر در آبان ماه سال گذشته و شورای شهر رشت در اوایل دولت یازدهم رسما منحل شد به نظر می رسد برای رسیدن به دموکراسی واقعی باید این روال طی شود تا شورا به عنوان یک نهاد نظارتی و قانون گذار بتواند به صورت واقعی و علمی به مسئولیت خود عمل کند.
به این شرایط که همه کشورهای جهان سوم برای گذر از سنت به مدرنیته و رسیدن به استانداردهای جهان اول آن را طی می کنند دوران گذار گفته می شود دورانی که اگر با آگاهی و استفاده از تجربه های گذشته پشت سر گذاشته شود به زودی طی خواهد شد اما اگر همین شرایط با تنش روبه رو شود نه تنها با آرامش تمام نمی شود بلکه به دست فراموشی سپرده می شود و دوباره روز از نو و روزی از نو!

نگارنده: مریم برزگر