به گزارش عصرتبریز، این نشست به دنبال پیگیریهای نماینده عالی دولت در استان از وزیر کشور مبنی بر تسریع در اجرای طرح انتقال آب ارس برگزار شد.
در این نشست علاوه بر استاندار آذربایجانشرقی، رئیس مجمع نمایندگان و تعدادی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مسوولان قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار و مجری طرح حضور داشتند.
اجرای طرح انتقال آب از رودخانه ارس پس از سالها توقف و رکود در دولت قبل، با پیگیریهای مداوم استاندار آذربایجانشرقی در دولت سیزدهم از سر گرفته شد.
بر اساس این گزارش، کاهش بارندگیها در سالهای اخیر، افزایش دما، کاهش منابع آبی و افزایش جمعیت کلانشهر تبریز و آذربایجانشرقی و کاهش آب دریاچه ارومیه موجب شده تا مسئولان و کارشناسان، انتقال آب ارس به تبریز را تنها راهکار باقی مانده برای تامین آب بیش از ۲۰ سال آذربایجانشرقی میدانند که دریاچه ارومیه نیز از آن بی نصیب نمیماند، این اهمیت چند وجهی طرح انتقال آب ارس را نشان میدهد.
استفاده از رودخانه مرزی ارس توسط جمهوری اسلامی ایران، به عنوان حق آبه و سهم مسلم کشورمان باید مورد توجه باشد، از طرف دیگر با تامین آب از ارس بخشی از مشکل احیای دریاچه ارومیه نیز برطرف میشود و خطرات خشکسالی، تثبیت آب این دریاچه، طوفانهای نمکی و حرکت گرد و غبار به خصوص ذرات نمکی به سایر استانها حتی تا تهران را هم که امکان آلوده کردن دارد، برطرف خواهد شد و بر این اساس انتقال آب ارس به تبریز بسیار اهمیت دارد.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تلاش استاندار آذربایجانشرقی برای پیگیری انتقال آب ارس به تبریز در کمتر از یکسال گذشته این طرح در اولویت قرار گرفته و بر اساس قولهای داده شده و دستور حجتالاسلام والمسلمین رییسی، رییسجمهوری در کانون توجه است.