فعالیت ۱۵ شرکت اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در پارک استان
فعالیت ۱۵ شرکت اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در پارک استان
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی گفت: ۳۱۲ شرکت دانش‌بنیان در استان فعال هستند که حدود ۳۰ درصد این واحدها در پارک‌های علم و فناوری استان مستقرند.

به گزارش عصرتبریز، سعید جعفری‌راد در جمع خبرنگاران افزود: ۲۶۳ نفر در پارک علم و فناوری استان اشتغال دارند؛ تعهد پارک جهت ایجاد اشتغال برای سال‌جاری در استان ۳۰۰ نفر بود که حدود ۸۸ درصد تعهد تا آبان ماه تحقق یافته است.

وی با اشاره به اینکه ۱۵ شرکت اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در خود پارک و علم و فناوری استان مستقر هستند، اظهار داشت: ۳۱۲ شرکت دانش‌بنیان در استان فعال هستند که حدود ۳۰ درصد این واحدها در پارک‌های علم و فناوری استان مستقرند و محصولات خود اعم از ماشین‌آلات، کنتور هوشمند، قیر رنگی و قطعات خودرو را به کشورهای مختلف صادر می‌کنند.

وی همچنین به افزایش ۲ برابری ردیف بودجه پارک علم و فناوری استان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: امسال بودجه این مجموعه با ۱۰۰ درصد رشد، ۷۲۰ میلیارد ریال تعیین شد که موفقیت بزرگی بود.

رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان‌شرقی به دو مشکل موجود در پارک استان اشاره کرد و گفت: اولین مشکل سهم بیمه تامین اجتماعی کارگاه‌های خرد زیر پنج نفر بایستی از طرق دولت پرداخت شود که برنامه‌هایی در حال اجرا است و دومین مشکل بحث محیط زیست می‌باشد.

جعفری‌راد با بیان اینکه فعالیت‌های خود را در سال‌جاری بر روی جبران عقب ماندگی‌ها متمرکز کرده‌ایم، گفت: ۵۰۰ میلیارد ریال برای راه دسترسی آزادراه تبریز سهند به مجتمع عصر انقلاب تأمین شده است که ۱۸۰ میلیارد ریال آن از محل مصوبات سفر رئیس‌جمهور، ۱۰۰ میلیارد ریال از محل برنامه و بودجه و مابقی از محل اعتبارات معاونت عمرانی استانداری تأمین شده است.

وی خاطرنشان کرد: پیمانکار در حال اجرای پروژه است و در صورت مساعد بودن هوا، این مسیر دهه فجر امسال افتتاح می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه پیگیر تحقق مصوبات سفر اول رئیس‌جمهور به استان در حوزه فناوری هستیم، افزود: برای رفع مشکل اینترنت و خط‌دهی تلفن همراه نیز یک دکل با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال نصب شده است.

جعفری‌راد خاطرنشان کرد: در جریان سفر رئیس‌جمهور به استان چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اکوسیستم فناوری استان مصوب شد که تاکنون ۱۰ درصد آن محقق شده است.

وی به برنامه‌های پارک علم و فناوری استان در سال‌جاری اشاره کرد و گفت: ایجاد پردیس مشترک و برگزاری نمایشگاه و جشنواره صنایع مس از جمله برنامه‌های در دست اقدام است.

رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان‌شرقی به فعالیت این پارک در حوزه هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و گفت: ۱۵ شرکت به طور مستقیم در این حوزه فعال هستند و ما به عنوان پارک، زمینه و زیرساخت فعالیت این شرکت‌ها را فراهم می‌کنیم.

جعفری‌راد با بیان اینکه سهم شرکت‌های دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی استان کمتر از یک درصد است گفت: البته در تمام کشور وضعیت مشابه بوده و ما تلاش می‌کنیم این سهم را افزایش دهیم.

وی همچنین به برگزاری نمایشگاه رینوتکس در تبریز اشاره کرد و گفت: دعوت نامه‌هایی به پارک‌های استان‌های گیلان، گلستان، سمنان و هرمزگان ارسال شده و غرفه‌ها با ۴۰ درصد تخفیف در اختیار این پارک‌ها قرار خواهد گرفت.

رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان‌شرقی در عین حال گفت: پارک علم و فناوری استان بیشتر در حوزه سیاست‌گذاری در این نمایشگاه فعالیت دارد.