به گزارش عصرتبریز، سعید جعفری راد روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه رینوتکس ۲۰۲۴ به بهترین نحو ممکن برگزار خواهد شد، گفت: شیوه برگزاری رینوتکس ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته متفاوت بوده و بر اساس همفکری و همافزایی دانشگاهها و به تناسب و ظرفیت دانشگاهها برگزار خواهد شد؛ برای مثال: برگزاری زون سلامت در دانشگاه علوم پزشکی.
وی با اشاره به اینکه هدف از تغییر روش برگزاری، همافزایی این نمایشگاه است، ادامه داد: در رینوتکس ۲۰۲۳ بخش عمدهای از دانشگاهها حضور نداشته و نیز در برخی غرفههای نمایشگاه به جای محصولات، بنر به کار برده شده بود.
جعفری راد با تاکید بر اینکه مسئولیت برگزاری هر زون از نمایشگاه بر عهده روسای دانشگاه خواهد بود، افزود: در برگزاری رینوتکس ۲۰۲۴، هر هفته یک دانشگاه مسئولیت برگزاری را بر عهده گرفته و دعوت از مسئولین برای بازدید از نمایشگاه بر عهده رئیس آن دانشگاه خواهد بود.
رئیس پارک علم و فناوری استان عنوان کرد: متولی و مسئولیت اصلی برگزاری نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۴ بر عهده پارک علم و فناوری و با همکاری و همفکری دانشگاههای استان است.
او با اشاره به تکمیل عملیات اجرایی پروژه رمپ دسترسی به مجتمع عصر انقلاب پارک علم و فناوری استان، اظهار کرد: کارسازی جهت توسعه فیزیکی اراضی مجتمع عصر انقلاب به میران ۳۶ هکتار از اراضی ملی با همکاری اداره راه و شهرسازی بوده است.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری استان رتبه پنجم را به لحاظ تعداد شرکتهای دانش بنیان در کل کشور (۳۶۵ شرکت) به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: انتخاب پارک علم و فناوری استان به عنوان دبیرخانه زنجیره ارزش راهبردی توسعه فناوری قطعه سازی و ماشین آلات پیشرفته از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دیگر دستاوردهای مهم این پارک در سال جاری است.
جعفری راد ضمن اشاره به کسب رتبه سوم پارک علم و فناوری استان در حوزه تعاملات علمی بینالمللی در میان کلیه پارکهای کشور، از سوی مرکز همکاریهای علمی بین المللی، افزود: اولین مرکز نوآوری قطعه سازی و ماشین آلات پیشرفته با رویکرد انرژی و با همکاری جهاد دانشگاهی استان نیز در سال جاری به افتتاح و بهرهبرداری رسید.
رئیس پارک علم و فناوری استان ضمن بیان اینکه قطب معدن استان در شهرستانهای ورزقان و اهر قرار گرفته است، ادامه داد: جشنواره رویش، با محوریت معدن، فناوری مواد معدنی و صنایع وابسته به برگزاری رسید.
او حضور در نمایشگاهها را یکی از راهکارهای ایجاد برند برای پارک علم و فناوری استان عنوان کرد و گفت: پارک علم و فناوری استان در نمایشگاههای ملی ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران، بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران، نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قطعات خودرو لوازم و مجموعههای خودرو حضور داشته است.
وی افزود: همچنین پارک علم و فناوری استان با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پارک علم و فناوری هرمزگان و پارک علم و فناوری آذربایجان غربی همکاری و توسعه تعامل داشته است.
جعفری راد با اظهار به اینکه استانهای جنوبی نیازمند قطعات هستند، بیان کرد: تعداد صنعت کار در استان ما قابل توجه بوده و در استانهای جنوبی که صنایع مادر نیز به شمار میروند این کمبود به چشم میخورد که در این عرصه تلاش کردهایم با توجه بیشتر به زنجیره قطعه سازی در استان نیازمندیهای این استانها را تامین کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان ادامه داد: برگزاری تور بازدید صنعتی از صنایع نفت گاز و پتروشیمی استان هرمزگان و استان خوزستان شامل اسکله بندرگاه شهید رجایی، شرکت پالایش نفت بندرعباس، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت نفت ستاره خلیج فارس، شرکت پالایشگاه نفت آبادان، شرکت ملی حفاری نفت ایران و شرکت پتروشیمی اروند (ماهشهر) از جمله اقدامات مهم پارک استان در سال جاری بوده است.
او ضمن اشاره به اینکه این شرکتها نیز متقابلاً در شهر تبریز تورهای بازدیدی برگزار کرده و در جلسات میدانی شرکت کردهاند، گفت: با توجه به شعار سال؛ با راهاندازی مرکز نوآوری و شتاب دهی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با مشارکت بخش خصوصی وارد تعامل شده و در این عرصه برای اولین بار با شرکت شتاب دهنده پویان عقد قرارداد کردهایم که طی دو هفته افتتاح و به وسیله بخش خصوصی، شرکتهایی با موضوعیت هوش مصنوعی مستقر خواهند شد.
جعفری راد با اشاره به توسعه روابط فناورانه و نوآورانه بین المللی با کشور روسیه و همکاری جهت صادرات و فروش محصولات شرکتهای دانش بنیان و فناور، افزود: از حلقههای پایانی بخش فروش یکی فروش داخلی و دیگری بازارهای خارجی است که در این عرصه بازار روسیه به دلیل جنگ اخیر دچار کاهش شده و هر کشوری بخواهد وارد بازار روسیه شود برنده است.
وی گفت: چون ترکیه و چین ۲ سال است که وارد بازار روسیه شده است امکان از دست دادن بازار برای کشور ما زیاد است، اما با این حال هر کسی که قدرت تولید داشته باشد روسیه آماده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان عنوان کرد: روسیه طالب هر تولیدی در ایران است، زیرا کیفیت و قیمت مناسب برای آنها در کشور ایران مناسبتر از دیگر کشورها بوده اما با این وجود کشور چین رقیب ما در روسیه است که در این خصوص نیز به دلیل فاصله نزدیک ما با روسیه نسبت به چین امتیاز خوبی داریم.
همچنین وی از مشکلات پارک علم و فناوری به گشایش اعتباری اشاره و اظهار کرد: البته این مشکل نه تنها برای پارک علم و فناوری بلکه شکل کل کشور به شمار میرود چون صادرات به کشورهای روسیه ترکیه و چین بر اساس اعتماد انجام میگیرد نیازی به گشایش اعتباری نیست.
جعفری راد افزود: از دیگر مشکلات ما میتوان به مشکلات راه و ترابری اشاره کرد که کمبود کارتینر و حمل کنندهها در کشور و نیز معطل شدن در گمرک نه تنها از مشکلات پارک علم و فناوری بلکه یکی از مشکلات عمده کشور به شمار میرود.
رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: پارک علم و فناوری تمام وظیفه خود را در جهت کاهش مهاجرت کنندگان انجام میدهد، اما در این زمینه موضوعی که مفعول است، عدم اطلاع مردم از شرایط و امتیازات این پارک است که در این مورد از رسانههای انتظار داریم افراد بیشتری را از خدمات این پارک آگاهسازی کنند.
رییس پارک علم و فناوری، از صادرات ۱۳ میلیون دلار شرکتهای دانش بنیان در سال گذشته در استان خبر داد و گفت: عمده محصولات صادراتی، قیرهای کاربردی و رنگی، انواع لامپهای لیزری و کنتورهای آبی هوشمند بوده است.
همچنین او نسبت بانوان فناور به آقایان را ۱۰ درصد اعلام کرد.