به گزارش عصرتبریز، فرهاد فرهودی، صبح روز شنبه، در نشست خبری بازگشایی مدارس و تحویل پروژه های عمرانی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه اول مهر باشکوهی را در سال جاری خواهیم داشت، افزود: به همت دولت و تلاشان همکاران، در شش ماهه ابتدایی سال جاری برای هر سه روز یک مدرسه یا به عبارتی برای هر روز کاری، دو کلاس درسی تحویل آموزش و پرورش داده شده است.
وی ادامه داد: ۶۱ پروژه آموزشی در قالب ۳۱۶ کلاس درس با اعتباری بالغ بر ۶۵۰ میلیارد تومان احداث شده و تقدیم دانشآموزان و جامعه آموزشی خواهد شد.
فرهودی با اشاره به اینک ۱۵۰ میلیارد از این اعتبار، توسط خیرین جذب شده است، خاطر نشان کرد: ۵۰۰ میلیارد مابقی نیز توسط دولت تامین شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان، با تاکید بر اینکه ۵۱۲ پروژه نیمه تمام در استان داشتیم، گفت: تا مهرماه سال جاری، ۳۳۳ مورد از این پروژهها در قالب هزار و ۳۸۶ کلاس درس، تحویل دانش آموزان شده و باقیمانده پروژه ها ظرف ۱۸ ماه آینده تحویل جامعه آموزشی داده خواهد شد.
او افزود: بار سنگین پروژههای نیمه تمام آموزشی، فشار بسیار زیادی را بر روی تراکم دانشآموزی در کلاسهای درس سطح استان وارد میکرد.
وی با بیان اینکه جشنواره خیرین مدرسه ساز در ۲۶ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، عنوان کرد: اتفاق قابل توجهی که امسال خواهد افتاد برگزاری جشنوارههای خیرین شهرستانی قبل از جشنواره مرکزی استان بوده و در پنج شهرستان بناب، مراغه، میانه، مرند و سراب برگزار خواهد شد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تصریح کرد: ۲۶ مهر ماه سال جاری مدرسه دولتی با مساحت ۱ هزار و ۸۰۰ متر مربع و با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان که تماما با اعتبار دولتی ساخته شده هدیه دولت به عنوان نماد خیرین مدرسه ساز استان و به نام حاج کریم مردانی آذر نامگذاری و افتتاح خواهد شد.
وی اذعان کرد: تعهد خیری در سال ۱۴۰۰، ۲۲۴ میلیارد تومان بوده که این مقدار در سال ۱۴۰۱ به ۶۴۳ میلیارد تومان افزایش، در سال ۱۴۰۲ به ۹۲۴ میلیارد تومان و در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳ این مقدار به ۹۸۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
این مقام مسئول افزود: سرانه دانش آموزی استان برای اولین بار از میانگین سرانه دانش آموزی در کشور فراتر رفته است چرا که در این راستا سرانه دانش آموزی در کشور ۵/۲۸ متر مربع برای هر دانش آموز است این در حالی است که سرانه دانش آموزی در استان ۵/۶۱ متر مربع برای هر دانش آموز است.
وی گفت: در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳، ۸۱ میلیارد تومان برای تجهیزات فضا های آموزشی هزینه شده و در سطح استان توزیع شده که از این مقدار ۴۰ میلیارد تومان مربوط به تجهیزات هنرستانی است چرا که توجه به هنرستان ها و قدرتمند کردن آنها میتواند در بالندگی نظام آموزش و پرورش و فنی شدن فارغ التحصیلان برای اینکه در زمینه اشتغال زایی مشکلات کمتری را داشته باشند بسیار موثر است.
فرهودی ادامه داد: ۱۱ دستگاه سیانسی که تماما اتوماتیک هستند با اعتباری بالغ بر ۲۱ میلیارد تومان در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳ خریداری شده که از این تعداد ۹ عدد توزیع و تحویل هنرستان وحدت، هنرستان طالقانی، هنرستان امام خمینی شهرستان مرند، هنرستان شهید شکاری شهرستان مراغه، هنرستان خوارزمی شهرستان آذرشهر، هنرستان شهید ابریشمی شهرستان اسکو و هنرستان قدس خسرو شهر شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تصریح کرد: در خصوص طرح شهید عجمیان اداره کل نوسازی مدارس بار اصلی تامین اعتبار را بر عهده دارد که این وظیفه با مشارکت گروه های جهادی، خیرین مدرسه یار و انجمن های اولیا و مربیانی صورت میگیرد در این خصوص ۷/۸ میلیارد تومان به عبارتی ۳۸ میلیارد تومان برای بهسازی و شاداب سازی مدارس در نظر گرفته شده که تا به این لحظه تعداد مدارسی که در استان تحت پوشش طرح شهید عجمیان قرار گرفتند ۱ هزار و ۱۰۰ مدرسه در قالب ۷ هزار کلاس درس است.
وی یادآور شد: یکی از نقاط ضعفی که در استان وجود دارد سرانه بهداشتی پایین مدارس استان است که ۳۰ درصد از این اعتبار را در این راستا برای تعمیر و احداث سرویس بهداشتی در مدارس مناطق محروم و کم برخوردار در نظر گرفته شده است در این خصوص از اسفند سال ۱۴۰۲ یک اعتبار ویژه برای تعمیرات مدارس با هدف یک مهر باشکوه در سال ۱۴۰۳ برای طرح شهید عجمیان و طرح شاداب سازی مدارس در نظر گرفته شده که تا به این لحظه ۱۶۲ میلیارد تومان برای این طرح اعتبار تخصیص داده شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امید است با انجام درست وظایفی که در این راستا بر عهده داریم شاهد یک مهر باشکوه در سال تحصیلی جدید باشیم.