آزادی ۶۵۵ زندانی جرایم غیرعمد در آذربایجان شرقی از ابتدای سال
آزادی ۶۵۵ زندانی جرایم غیرعمد در آذربایجان شرقی از ابتدای سال
مدیر ستاد دیه استان آذربایجان شرقی، از آزادی ۶۵۵ زندانی جرایم غیرعمد از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و اعلام کرد: کل مبلغ بدهی این زندانیان ۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.

به گزارش عصرتبریز، رسول تقی‌پور، امروز، در جمع خبرنگاران از آزادی ۶۵۵ زندانی جرایم غیرعمد از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: کل مبلغ بدهی این زندانیان ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود که از این میزان، ۵۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از طریق کمک‌های مردمی تأمین شده است.

تقی‌پور با اشاره به روند کمک‌های مردمی افزود: سال گذشته ۱۷ میلیارد تومان در مراسم گلریزان و ۴۷ میلیارد تومان خارج از این مراسم جمع‌آوری شد که پیش‌بینی می‌شود مبلغ ۵۶ میلیارد تومان فعلی در روزهای آتی به ۶۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

وی با بیان اینکه بانک‌های صادرات، ملی، تجارت و ملت موظف به اعطای تسهیلات تکلیفی به زندانیان هستند، اظهار کرد: بخشی از این کمک‌ها به‌صورت بلاعوض به زندانیان پرداخت می‌شود و در مواردی که امکان پرداخت وجود ندارد، زندانیان به بانک معرفی و از طریق وام‌های تکلیفی و با وثیقه، بدهی‌هایشان تسویه می‌شود.

مدیر ستاد دیه استان تصریح کرد: در حال حاضر ۶۹۰ زندانی جرایم غیرعمد در هفت زندان استان حضور دارند که ۱۶ نفر از آن‌ها زن هستند. کل مبلغ بدهی این زندانیان حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان است و برای آزادی آن‌ها به حداقل ۸۰ میلیارد تومان نیاز داریم.

وی ادامه داد: میانگین پرداختی برای هر زندانی در سال جاری ۸۲ میلیون تومان بوده است. بیش از ۸۰ درصد زندانیان آزادشده به دلیل بدهی‌های مالی در زندان بودند که شامل ۳۸۲ نفر بدهکار مالی، ۲۳۶ نفر محکوم به مهریه، ۳۳ نفر محکوم به نفقه و ۴ نفر به دلیل صدمات بدنی یا قتل شبه‌عمد بودند.

زنان زندانی؛ قربانیان چک‌های همسران

تقی‌پور با اشاره به وضعیت زنان زندانی گفت: از ابتدای سال تاکنون، ۲۸ زن از زندان آزاد شده‌اند. بیشتر این زنان به دلیل صدور چک‌های همسرانشان که به نام آن‌ها صادر شده بود، بدون هیچ گناهی روانه زندان شده بودند. از خانواده‌ها می‌خواهیم که افرادی که نمی‌توانند دسته چک بگیرند، همسرانشان را مجبور به دریافت چک نکنند.

وی افزود: برخی به دلیل ناتوانی در اخذ چک، به اجبار چک‌ها را به نام همسرانشان گرفته‌اند و این موضوع باعث حبس آن‌ها شده است. همچنین برای برخی از بانوان، صندوق‌های قرض‌الحسنه سبب زندانی شدن آنها شده است.

مدیر ستاد دیه استان همچنین از کمک‌های خیرین داخلی و ایرانیان مقیم سوئد، ترکیه و آلمان خبر داد و گفت: بیشترین مبالغ دریافتی در تبریز بوده و پس از آن، شبستر در رتبه دوم قرار دارد. تاکنون، بیشترین مبلغ بدهی یک زندانی به دلیل بدهکاری مالی، ۱۵ میلیارد تومان بوده است.

تقی‌پور تأکید کرد: خیرین، امین ستاد دیه هستند و تاکنون هیچ سوءاستفاده‌ای از ارائه آدرس و نشانی زندانیان آزاد شده به آنها گزارش نشده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه ستاد دیه تنها متولی آزادی زندانیان جرایم غیرعمد است، گفت: به زندانیانی که علاوه بر بدهی مالی، منشأ کیفری نیز دارند، کمکی نمی‌شود. همچنین بانک‌ها موظف به پرداخت وام‌های تکلیفی هستند و در صورت خودداری، با آن‌ها برخورد خواهد شد.