رد پای آنفولانزای مرغی در تبریز!
رد پای آنفولانزای مرغی در تبریز!

عصر تبریز: روزنامه ساقی به نقل از یک منبع موثق نوشت:یک واحد بزرگ مرغداری در اطراف تبریز و بخش صوفیان به دلیل مشکوک بودن به آنفولانزای مرغی، مورد توجه و حساسیت مسئولان امر قرار گرفته و ۳۲هزار قطعه مرغ که مجموعا در ۱۲سالن نگهداری می شدند با حضور کارشناسان، با گاز گوگرد معدوم شده است. […]

CYMERA_۲۰۱۵۰۶۲۶_۰۴۳۷۲۶

عصر تبریز: روزنامه ساقی به نقل از یک منبع موثق نوشت:یک واحد بزرگ مرغداری در اطراف تبریز و بخش صوفیان به دلیل مشکوک بودن به آنفولانزای مرغی، مورد توجه و حساسیت مسئولان امر قرار گرفته و ۳۲هزار قطعه مرغ که مجموعا در ۱۲سالن نگهداری می شدند با حضور کارشناسان، با گاز گوگرد معدوم شده است.

روزنامه ساقی در ادامه می نویسد:در این راستا روزنامه ساقی بر حسب رسالت مطبوعاتی خود و با توجه به حساسیت موضوع و ضرورت اطلاع رسانی عمومی، مراتب را به اطلاع مسئولان امر رسانده تا با توجه به ایام ماه مبارک رمضان و اقبال بیشتر مردم به خرید مرغ، نسبت به انتشار این خبر اقدام نماید که امید است با اطلاع رسانی بیشتر از سوی مدیران ذیربط استان از طریق رسانه ملی و مطبوعات محلی، نسبت به آگاه سازی مردم جهت خرید از مراکز مطمن مرغ و خودداری از خرید مرغ از مراکز غیر مجاز و غیر رسمی که خارج از نظارت شبکه بهداشت و دامپزشکی فعالیت می کنند اقدام شایسته معمول دارند.

ساقی در پایان می افزاید:جهت اطلاع بیشتر مردم در خصوص این بیماری، توجه عزیزان را به این مطلب آموزشی معطوف میدارد:

 

آنچه راجع به آنفلوآنزای مرغی باید بدانیم

آنفلوانزای مرغی، ماکیان را مبتلا می‌کند و عامل مولد آن ویروسی است که با ساختار فیزیکی پرندگان سازگار شده است. با وجود اینکه این بیماری مخصوص ماکیان است، اما در سال های اخیر ظاهرا این ویروس به گونه‌های دیگر جانداران نیز منتقل شده و موجب ابتلای انسان‌ها به این بیماری شده است.

این ویروس اغلب در فضولات پرندگان یافت می‌شوند و مرغدارانی که این ویروس را تنفس می‌کنند به آن مبتلا می‌شوند.

انتقال این بیماری از انسان به انسان بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد. آنچه این بیماری را برای انسان خطرناک می‌کند، این است که ویروس آن به شکلی دچار جهش ژنتیکی و تغییر رفتار شود که بتواند از انسانی به انسان دیگر منتقل شود. در این صورت شیوع بیماری بسیار گسترده خواهد شد. خطرناک تر از این وضعیت آن است که ویروس مرغی بتواند فردی را آلوده کند که همزمان به بیماری آنفلوآنزای انسانی  مبتلاست. در صورتی که ژن‌های ویروس‌ مرغی و انسانی در این شرایط با یکدیگر ترکیب شوند، ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود و در نتیجه یک آنفلوانزای عالم‌گیر شایع خواهد شد.

تقریبا هیچ فردی به طور طبیعی در برابر ویروس جدید مصونیت نخواهد داشت. در حالی که این ویروس می‌تواند ظرف ۶ ماه به همه مناطق جهان برسد. هیچ کس نمی‌داند ما چقدر به زمان این اپیدمی احتمالی جهانی نزدیک هستیم، اما بسیاری از دانشمندان می‌گویند که ما به این نقطه خواهیم رسید، چرا که به نظر می‌رسد همه‌گیری آنفلوانزا در سیکل‌های ۲۵ ساله به وقوع می‌پیوندند و آخرین دوره آن در سال ۱۹۶۸ بوده است.

آنچه نگرانی‌ها را در این اواخر بیشتر کرده این است که آنفلوانزای مرغی آلوده کردن پستانداران را از جمله پلنگ‌ها و ببرها را آغاز کرده است.

یک بررسی اخیر آزمایشگاهی نشان داد که ویروس آنفلوانزای مرغی می‌تواند در میان گربه‌ها نیز رد و بدل شود. همچنین این ویروس توانسته اردک‌ها را بدون بروز بیماری و علائم ظاهری آن آلوده کند. این امر خطر آلودگی مرغداران را افزایش می‌دهد.

 

علائم بیماری

در مورد علائم بیماری باید گفت، ابتدا با یک تب خفیف، سردرد و درد مفاصل آغاز می‌شود. تب بیمار ممکن است به مدت یک روز فروکش کند. بیمار به سختی تنفس می‌کند و به تدریج سرفه‌ها آغاز می‌شود.

همزمان با کم رسیدن اکسیژن به مغز در اثر اشکال در تنفس حالت کُما و مرگ به همراه خواهد داشت. از آنجا که علائم آنفلوانزای مرغی بسیار مشابه آنفلوانزای معمولی است، خطر آن این است که ممکن است پزشکان نتوانند تفاوت آنها را تشخیص دهند.

اما در صورتی که این بیماری ظرف ۴۸ ساعت تشخیص داده شود و بیمار تحت درمان خاص بیماری مانند مصرف داروی ضد ویروسی TAMIFLU قرار گیرد، بیمار معمولا بهبودی کامل بدست می‌آورد.

تا کنون به منظور توقف این بیماری میلیون‌ها مرغ، جوجه و اردک در کشورهای آلوده شده آسیایی و ترکیه به منظور کاهش خطر ابتلا در میان پرندگان و انسان‌های سالم، کشتار شده‌اند. نجات و پاک سازی در مناطق مستعد و آسیب‌پذیر مانند مرغداری‌ها و مزارع افزایش یافته است.

همچنین از پزشکان خواسته شده تا نسبت به علائم بیماری در بیماران کنجکاوتر بوده و آنها را تحت کنترل دقیق داشته باشند.

با این حال سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که اگر در حال حاضر این بیماری شایع شود، هیچ کشوری برای مقابله با آن چه به لحاظ دارویی و چه به لحاظ واکسینه کردن آماده نیست.

در صورتی که گوشت مرغ کاملا بپزد و خام نباشد، امکان انتقال این بیماری از راه خوردن گوشت مرغ آلوده وجود نخواهد داشت.

در مورد تهیه واکسن برای این بیماری باید گفت دانشمندان در مراحل بسیار اولیه ی آزمایش یک واکسن علیه زنجیره H5N1 از آنفلوانزای مرغی هستند که در آسیا در حال گردش است.

اگر یک حالت عالم‌گیر از این زنجیره در سال آینده و سال های آتی بروز کند، میلیون ها تن در اروپا و آمریکا و میلیاردها تن دیگر در سایر نقاط جهان به این واکسن دسترسی نخواهند داشت. به علاوه دولت‌های هر کشور باید تصمیم بگیرند چه گروهی از جامعه برای تزریق این واکسن در اولویت قرار دارند که این تصمیم بستگی به این دارد که بخواهند مرگ و میر احتمالی را کاهش دهند، آسیب جوامع را به حداقل برسانند و یا آسیب اقتصادی از این اپیدمی را کاهش دهند.

در خصوص یک تلاش بین‌المللی برای مقابله با این ویروس باید متذکر شد که نوامبر سال ۲۰۰۴، سازمان جهانی بهداشت در یک درخواست قطعی از دولت‌ها خواست تا در جهت تولید و توزیع واکسن بیماری اقدام کنند.

هم اکنون درحدود ۱۰ شرکت در حال کار کردن بر روی تهیه واکسن این بیماری هستند و بسیار نیز انتظار می‌رود که در سال جاری آزمایش های بالینی در این زمینه را آغاز کنند.

در مقایسه با سارس باید گفت، آنفلوانزای مرغی برخلاف سارس  به صورت دوره‌ای در حال گردش است، اما سارس را می‌توان برای مدتی تحت کنترل قرار داده و شیوع آن را متوقف کرد.

برای رفع وجود احتمالی ویروس آنفلوآنزای پرندگان، باید غذاهای حاوی گوشت ماکیان را در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد و حداقل به مدت ۳۰ دقیقه بپزید و برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای پرندگان از مصرف تخم‌مرغ نیم‌پز و خام نیز پرهیز شود. همچنین در صورت دیدن پرنده تلف شده درمحل زندگی خود، بلافاصله آن را به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی یا خانه ی بهداشت اطلاع دهید.