کاهش ۵ درصدی سرقت در شش ماهه اول سال در استان آذربایجان شرقی
کاهش ۵ درصدی سرقت در شش ماهه اول سال در استان آذربایجان شرقی
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی در دومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان در سال 96 از کاهش 5 درصدی سرقت در شش ماهه اول سال در استان خبر داد.

در راستای تحقق اهداف پیش بینی شده در اصل ۱۵۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در خصوص پیشگیری از وقوع جرم و به منظور ایجاد هماهنگی و تعامل بین دستگاه ها و استفاده از توانمندی ها و ظرفیت های موجود در دستگاه های مسئول و مدیریت امر پیشگیری، دومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان آذربایجان شرقی در سال ۹۶ با حضور رئیس کل دادگستری استان تشکیل شد.
در این جلسه معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با ارائه گزارش سیمای جرایم و دعاوی استان در شش ماهه اول سال ۹۶ گفت: ۵۶ درصد از کل اتهامات در استان را ده اتهام (توهین به اشخاص عادی، ضرب و جرح عمدی، تهدید، ایراد صدمه بدنی غیر عمدی بر اثر تصادف رانندگی، تخریب، سرقت مستوجب تعزیر، کلاهبرداری، تصرف عدوانی، خیانت در امانت، ممانعت از حق) تشکیل می دهد.
رضا مسعودی فر از کاهش پنج درصدی سرقت در استان در شش ماهه اول سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: آذربایجان شرقی دارای کمترین آمار سرقت در کشور است.
وی افزود: ۵۷ درصد از کل دعاوی استان را ده دعاوی (مطالبه وجه، اعسار از پرداخت هزینه دادرسی، تأمین خواسته، مطالبه وجه چک، مطالبه خسارات دادرسی، طلاق توافقی، مطالبه مهریه، اعسار از پرداخت محکوم به، مطالبه خسارت تاخیر تأدیه و مطالبه خسارت) تشکیل می دهد.
مسعودی فر همچنین از کاهش سی درصدی زندانیان زیر ۱۹ سال و دوازده درصدی زندانیان ۱۹ تا ۲۵ سال استان در شش ماهه اول سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نسبت ازدواج به طلاق در استان در شش ماهه اول سال ۹۶ را یک طلاق از هر ۴٫۴ ازدواج اعلام کرد.
وی با اشاره به وضعیت دستگیرشدگان در استان در شش ماهه اول سال ۹۶ بیان داشت: ۶۳ درصد از دستگیر شدگان بیکار بوده و شغلی نداشته اند و ۷۸ درصد از دستگیر شدگان نیز دارای تحصیلات دیپلم و کمتر می باشند.
ارائه گزارش سیمای جرایم و دعاوی استان در شش ماهه اول سال ۹۶، پیگیری مصوبات جلسه گذشته شورای پیشگیری استان و ارائه گزارش مدیرکل پدافند غیرعامل استان در خصوص موضوع تهدیدات سایبری از منظر پدافند غیرعامل و ارائه گزارش رئیس حوزه قضایی بخش خواجه در خصوص مشکلات امنیتی جاده قدیم خواجه – تبریز از جمله موضوعات مطرح در جلسه بود.
در این جلسه پس از بحث و بررسی مقرر شد آموزش های پیش از ازدواج با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در تبریز اجرایی شود و دانشگاه علوم پزشکی تبریز در راستای پیشگیری از سقط جنین جنایی اقدام لازم را انجام دهد؛ کمیته تخصصی پیشگیری از جرایم سایبری تشکیل شود. همچنین اپراتورهای تلفن همراه در خصوص مشکل آنتن دهی تلفن همراه در مسیر جاده قدیم خواجه – تبریز اقدام کنند.