به گزارش عصر تبریز، جشمید برزگر ظهر امروز در بیست و سومین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی که در تالار پتروشیمی تبریز برگزار شد، اظهار داشت: با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی و در دوران جنگ مدیریت بسیار قوی داشتیم که بعد از آن دوران سازندگی برای کشور آغاز شد.
وی افزود: ما یک دوران طلایی دهه ۸۰ در کشور را داشتیم به این معنی که ۳۰ میلیارد بدهی وجود داشت و ارتباط ضعیفی با کشورهای جهان داشتیم ولی با عقل سلیم و مدیریت کلان همچنین دوراندیشی توانستیم رشد صادرات غیرنفتی را به بیشتر از میزان عربستان و ترکیه برسانیم.
رئیس انجمن انبوهسازان ابراز کرد: بخش خصوصی تقویت یافت و فهمیدند که گرهگشای کشور هستند زیرا ما هشت سال دولتی داشتیم که ۸۰۰ هزار میلیارد بدهی برای دولت گذاشت و ۴۰۰ هزار میلیارد پروژه نیمه تمام برایمان رقم زد.
وی اضافه کرد: امروز ما افتخار میکنیم که ۴۰ میلیارد دلار صادرات داریم ولی آیا واقعاً این میزان واقعیت دارد؟ در حالی که فقط ۷ میلیارد دلار در واقعیت صادرات داریم.
برزگر با بیان اینکه ما خودجوش به کشورهای زیادی رفته و جای پا ایجاد کردیم،گفت: از صندوق ملی توسعه حتی نتوانستیم ۲ میلیون دلار تسهیلات دریافت کنیم و بعد حرف از مشوق میزنیم.
وی بیان کرد: بخش خصوصی با ۲۰ درصد امکانات با ۸۰ درصد دولت رقابت میکند، باید ما خصوصیسازی و اصل ۴۴ را جدی گرفته و دولت از مزاحمت برای بخشخصوصی دست بردارد، اگر زمانی به این نتیجه رسیدیم، پیشرفت خواهیم کرد.
رئیس انجمن انبوهسازان کشور تصریح کرد: اقتصاد دولتی یعنی رانت و فساد، مدیران ما تمایلی به اهمیت بخش خصوصی ندارند.
وی ادامه داد: اقتصاد دولتی یعنی ایجاد موانع برای تولیدکننده، با این شرایط از کدام مشوق حرف میزنیم که به تولیدکننده دادهایم.
برزگر یادآور شد: پنج نفر از این استان به عنوان صادرکننده انتخاب شدهاند ولی آیا مسوولان در مورد برندسازی کاری کردهاند و همانند سونی و سامسونگ به دنبال برند بودهاند که جواب منفی است، زیرا دلیل آن اقتصاد وابسته به نفت است.
وی بیان داشت: باید صندوقهای تضمین صادرات ایجاد کنیم، متاسفانه اهمیتی به بخش خصوصی داده نمیشود، همین سیاستها در دولت تدبیر و امید نیز مشاهده شده است.