دستور خروج سپاه و ارتش از پروژه‌های اقتصادی برای پایان دادن به شائبه‌ها است
دستور خروج سپاه و ارتش از پروژه‌های اقتصادی برای پایان دادن به شائبه‌ها است

سلمان خدادادی، نماینده مردم ملکان: دستور اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر خروج نیروهای مسلح از فعالیت‌های اقتصادی به خاطر حفظ شان و جایگاه و همچنین دور کردن آن‌ها از شایعات و شائبه‌های موجود در جامعه بود.

به گزارش عصر تبریز و به نقل از رویداد۲۴، چندی پیش رهبر انقلاب دستوری را صادر کردند که طی آن امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع وظیفه پیدا کرده است تا در اسرع وقت شرایطی را مهیا کند تا خروج نیروهای مسلح از تمام فعالیت‌های اقتصادی رقم بخورد.

سلمان خدادادی، نماینده مجلس دهم درباره دستور اخیر رهبر انقلاب در ارتباط با خروج نیروهای مسلح از فعایت‌های اقتصادی گفت: سپاه و ارتش اگر وارد پروژه‌های اقتصادی شدند به خاطر این بوده که این فعالیت‌ها مبنای قانون اساسی داشته است. به نوعی، قانون اساسی این اجازه را به نیروهای نظامی برای ورود به عرصه‌های عمرانی و اقتصادی داده است. بر اساس قانون اساسی نیروهای نظامی وظیفه دارند زمانی که جنگ نیست و کشور در صلح به سر می‌برد امکانات خود را در راستای سازندگی به کار گیرند.

وی در ادامه درباره اینکه قرار است از این به بعد قانون در این مورد خاص عوض شود؟ افزود: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری قرار نیست قانون عوض شود ولی اگر تا به حال این روند ادامه داشته بر اساس همین قانون اساسی بوده است. به نظر من صحبت‌های اخیر رهبر معظم انقلاب در این رابطه براساس یکسری شایعات و شائبه‌هایی که در جامعه مطرح بوده و وجود دارد عنوان شده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: حضور سپاه و ارتش در کشور برای یک یا دو روز یا یک دهه نیست بلکه بنا بر این بوده و هست که همیشه با قدرت در نظام جمهوری اسلامی حضور داشته باشند. بسیاری از کارهای زیربنایی که مخصوصاً در زمان جنگ انجام شد به لطف تلاش سپاهی‌ها و ارتشی‌ها صورت گرفت.

خدادادی تصریح کرد: دانش و تخصص بالای افراد مشغول به کار در حوزه نظامی کشور در بسیاری از مواقع به کار مردم و کشور آمده و وجود این افراد و استفاده از آن‌ها برای مملکت بسیار لازم و ضروری است. به هر حال سپاه و ارتش مقتدر یکی از سرمایه‌های ارزشمند نظام هستند و بهتر است که ارج و قرب آن‌ها حفظ شود.

وی افزود: شاید روند کشور در آینده به نحوی دنبال شود که مقام معظم رهبری از سپاه و ارتش بخواهند که دوباره و براساس همان مبنای قانون وارد این عرصه شوند و بدون شک اگر این اتفاق هم بیافتد باز هم می‌توان از پتانسیل نیروهای متخصص نظامی برای سازندگی کشور بهره برد. در سال‌های گذشته شاهد بودیم که سپاه پروژه‌های عمرانی را به دست گرفته بود و انجام می‌داد که دولت توان انجام و حتی تسویه با پیمانکاران آن را نداشت.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان در رابطه با تاکید بر اینکه خروج سپاه و ارتش از فعالیت های عمرانی می‌تواند در روند سازندگی کشور خللی ایجاد کند گفت: شاید با کنار رفتن نیروهای نظامی از این حوزه، خلل‌هایی هم بوجود آید اما افق دید رهبر انقلاب بسیار وسیع است و این دستور نشان می‌دهد که ایشان مصلحت‌های کلان نظام را فدای مصلحت‌های جزئی نمی‌کنند و از نظر من هم این وظیفه‌ای که مقام معظم رهبری به وزیر دفاع سپردند نشان از دوراندیشی ایشان دارد. حضور پرقدرت سپاه و ارتش در پروژهای عمرانی حائز اهمیت است ولی موضوع مهمتر این است که شان و جایگاه سپاه و ارتش حفظ شود.