بسیاری از کشورها از قابلیت‌های گردشگری سلامت ایران بی‌اطلاع هستند/ بحث گردشگری حوزه سلامت امری مشارکتی است
بسیاری از کشورها از قابلیت‌های گردشگری سلامت ایران بی‌اطلاع هستند/ بحث گردشگری حوزه سلامت امری مشارکتی است

نایب رئیس مجلس گفت: یکی از موانع توسعه گردشگری سلامت در ایران این است که بحث گردشگری حوزه سلامت امری مشارکتی و نیازمند به هماهنگی تمام سازمان‌های مربوطه در حوزه گردشگری و سلامت را می‌طلبد.

به گزارش عصرتبریز، گردشگری پس از صنعت نفت و خودروسازی سومین صنعت بزرگ جهان به شمار می‌رود. این صنعت تاثیر مهمی در درآمدهای ارزی کشورها دارد و به طور حتم در آینده‌ای نزدیک به صنعت اول جهان تبدیل خواهد شد.

با گذر زمان و پیشرفت این صنعت، گردشگری از حالت عام خارج شده و به شاخه‌های تخصصی نظیر گردشگری فرهنگی،گردشگری ورزشی، گردشگری ماجراجویانه، گردشگری مذهبی، گردشگری سلامت و غیره تقسیم شده است.

برای توریسم درمانی که گاهی از آن با عنوان توریسم سلامت و یا گردشگری سلامت نام برده می‌شود، تعاریف گوناگونی بیان شده است.

سازمان جهانی گردشگری (WTO) به طور خاص، گردشگری سلامت را چنین تعریف می‌کند، استفاده از خدماتی که به بهبود یا افزایش سلامتی و افزایش روحیه فرد (با استفاده از آب‌های معدنی، آب و هوا یا مداخلات پزشکی) منجر می‌شود و در مکانی خارج از محل سکونت فرد به طول می‌انجامد.

به دلیل اهمیت این بحث با توجه به نزدیک شدن به رویداد ۲۰۱۸ گفت‌و‌گویی با مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس و نماینده مردم تبریز ترتیب داده شده است که در ادامه می‌خوانیم.

*اوضاع گردشگری سلامت در ایران چگونه است؟

در حال حاضر امکانات زیرساختاری و مدیریت خدمات گردشگری ایران با کشورهای پیشرفته بسیار فاصله دارد، اگر چه به جرأت می‌توان ادعا کرد که کشور ما برای جذب گردشگر سلامت دارای ظرفیت‌ متعددی نظیر چشمه‌های آب معدنی، نمک‌زارهای کویری، بخش‌های درمانی ناباروری، دندانپزشکی، مراکز دیالیز و انواع جراحی‌‌های قلب، پلاستیک و چشم است اما متاسفانه برای جذب یک گردشگر در مرحله ابتدایی باید امکانات زیرساختاری و مدیریت خدمات مناسبی داشته باشیم که در این زمینه هنور دچار ضعف هستیم.

مهم‌ترین مزایای گردشگری در این حوزه اشتغال‌زایی و رشد کیفی بخش سلامت کشور و نزدیک شدن به استانداردهای جهانی، کسب درآمد و ارزآوری، حمایت از رشد اقتصادی، رشد بالقوه، ارتقای کیفی سیستم‌های پزشکی در بخش‌های مختلف از مهم‌ترین اهداف قابل طرح در توسعه صنعت توریسم سلامت کشور است.

 عدم اطلاع‌رسانی مناسب از ظرفیت‌های بخش سلامت ایران برای گردشگران داخلی و خارجی از مهم‌ترین نقاط ضعف صنعت توریسم سلامت کشور است.

*نقش نهادهای مختلف در گردشگری سلامت چیست؟

یکی از موانع توسعه گردشگری سلامت در ایران این است که بحث گردشگری حوزه سلامت امری مشارکتی و نیازمند به هماهنگی تمام سازمان‌های مربوطه در حوزه گردشگری و سلامت را می‌طلبد.

 در کشور ما کار مشارکتی و گروهی جواب نمی‌دهد و در این زمینه نیز هر ارگان و سازمانی در کشور بدون هماهنگی و مشورت با سایر سازمان‌های مربوطه می‌خواهد همه کارها را خودش انجام دهد، در صورتی که بحث گردشگری سلامت یک علم مدیریتی است و افرادی که تنها در حوزه درمان یا گردشگری فعالیت می‌کنند، نمی‌توانند بدون هماهنگی در این زمینه موفق باشند.

*آیا به نظر شما نیاز به انسجام بیشتر نمایندگان استان در روند تأمین مطالبات مردمی وجود دارد؟ 

سه دوره است که نماینده مجلس هستم و بدون اغراق می‌توان گفت که این دوره نسبت به دو دوره قبل انسجام بیشتری بین نمایندگان استان مشاهده می‌شود به طوریکه نمایندگان استان هر هفته با یکدیگر جلسه برگزار کرده و در هر کدام از این جلسات هفتگی معمولاً یکی از مسوولان اصلی کشور از جمله وزیر یا معاون وزیر نیز در جلسه حاضر می‌شوند تا وقتی مشکلات اصلی استان مطرح و روی آن بحث و گفت‌وگو شد، بتوان تصمیم‌گیری درست کرد. به عبارتی از طریق این انسجام می‌توان برای استان اعتبار لازم را جذب و نگاه‌ها را به استان متمرکز کرد و در نهایت تخصیص‌ها را افزایش داد.

البته تخصیص اعتبار یک بحث است و گرفتن و تزریق آن اعتبارات بحث دیگر، صد البته مهم‌تر از هر چیزی وحدت رویه است و در این خصوص می‌توان به پروژه‌هایی از قبیل پروژه قطار میانه – تبریز اشاره کرد که بیش از ۲۰ سال راکد مانده بود اما در طول یک‌سال اخیر میزان روند پیشرفت اجرایی آن چشمگیر بود به طوریکه وزیر راه نسبت به این موضوع نیز حساس شد و چندین بار در جلسه نمایندگان حضور یافت.

از جمله دیگر پروژه‌ها، آزاد راه تبریز- سهند است که در حال اجراست و وعده افتتاح آن به هفته دولت سال بعد داده شده است که پیشرفت قابل ملاحظه‌ای است، در مجموع باید گفت بخش زیادی از پروژه‌های راکد و نیمه تمام در این دوره دولت به اتمام خواهد رسید.

توسعه قطار مسیر تبریز به تهران به صورت برقی نیز از دیگر موضوعاتی است که با سرعت در حال پیگیری و انجام است همچنین با انسجام گروهی مشکلات مس سونگون هم در حال پیگیری است که به زودی حل خواهد شد.

یکی دیگر از مسائلی که همه نمایندگان استان به جد پیگیر هستند، پروژه سراب نفلین سینیت است که علاوه بر خود نماینده سراب، مجموعه نمایندگان آن را پیگیری می‌کنند زیرا اگر نماینده سراب دست تنها بماند،کاری از پیش نمی‌رود ولی با اتحاد همه نمایندگان استان این موضوع به یک اصل و اولویت تبدیل شده است.

نمایندگان استان در مجلس به هم تکیه کرده و حامی یکدیگر هستند و برایشان فرق نمی‌کند که کدام متعلق به کدام بخش استان هستند بلکه خود را نماینده همه استان می‌دانند.

در مناطق آزاد ارتباط خوبی برقرار است و حتی جاده‌ای که قرار بود از تبریز به ماکو و سپس از آنجا به طرف ترکیه پیش برود نیز فاز اولش مورد تصویب قرار گرفته و کار نیز شروع شده است، فاز دوم و سوم را نیز پیگیر هستیم که در اسرع وقت انجام گیرد همچنین پروژه راه اهر به تبریز نسبت به سال‌های گذشته روند سریعی به خود گرفته است.

اعتبار دولت کم است و دستشان محدود، ولی کارهایی که انجام شده نسبت به گذشته بیشتر بوده و دلیل آن انسجامی است که بین نمایندگان استان وجود دارد، اگر اختلافات جزیی نیز بین نمایندگان  وجود داشته باشد تلاش برای کاهش آنها داریم زیرا معتقدم کاری که با وحدت و انسجام جلو برود، نتیجه مطلوب‌تری خواهد داشت، اساس قدرت ما در وحدت و انسجام خلاصه می‌شود و اگر بتوانیم با حفظ این انسجام روی هدف‌های کلیدی تمرکز کنیم و پیش برویم، می‌توان موفق شد.

انتهای پیام/

  • منبع خبر: فارس