احمدعلیرضا بیگی امروز در گفتوگو با خبرنگار عصر با اشاره به شعار سال مبنی بر حمایت از کالای ایرانی، اظهار کرد: سمتگیری رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد طی چند سال گذشته بر اساس تکیه بر تواناییها، قدرت درون زایی داخلی و استفاده از ظرفیت های داخلی بوده که طی این چند سال با عناوین مختلف مقصودشان را بیان کردهاند.
وی افزود: امسال نیز تولید داخلی و حمایت از کالای ایرانی مدنظر است که طبیعتاً مقتضیات خاص خود را داراست بطوریکه پیش نیازهایی را داشته و قطعاً باید فراهم گردند تا به تبع آن شاهد رونق تولید ملی در کشور و اقبال ملت به کالای ایرانی شویم.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمیتوان بدون حمایت از تولیدکننده و فرهنگ سازی، مردم را به خرید کالای ایرانی ملزم کرد، تصریح کرد: در چنین حالتی اگر حمایتی از سوی مردم صورت گیرد؛ اصلاً قابل توجه نخواهد بود.
بیگی ادامه داد: کشور نیازمند تحول بزرگی در حوزه اقتصاد میباشد و میتوان گفت به یک انقلاب اقتصادی احتیاج داریم که خروجی رونق تولید ملی و محصول داخلی را در بر داشته باشد.
وی کسب منفعت برای تولید کننده را مهمترین عامل رغبت تولید کننده داخلی برشمرد و افزود: تولید در کشور باید سودآور باشد تا صاحب سرمایه میل و گرایش جهت سرمایه گذاری در بخش تولید را داشته باشد چراکه اگر تولید بهصرفه نباشد نمیتوان انتظار داشت که سرمایهگذار به حوزه تولید ورود کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه اگر خرید کالای ایرانی برای مصرف کننده به صرفه نباشد نمیتوان حمایت مردم را انتظار داشت، تصریح کرد: اغلب مردم به دنبال قیمت مناسب هستند پس نمیتوان صرفاً با یک شعار انتظار حمایت از کالای ایرانی با قیمت بیشتر را داشت چراکه قیمت مناسب در کنار کیفیت بهتر کالای خارجی نقطه مقابل این مورد بوده و مبنای گزینش مردم بین کالای داخلی و خارجی را تحت اثر قرار میدهد.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی برای اینکه سرمایهگذار تولید را به جای واردات هدف قرار دهد، نیازمند یک تحول اقتصادی بر اساس خروج دولت از حوزه اقتصاد هستیم به طوریکه متاسفانه بخش خصوصی توان رقابت برابر با دولت را ندارد و دلیل آن این است که دولت در حوزه اقتصاد مستقیم ورود کرده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور، تعرفه ۱۵۰ درصدی واردات خودروهای خارجی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در ظاهر این امر به دلیل حمایت از تولید خودرو داخلی صورت گرفته اما چرا چنین تعرفهای در قبال واردات تراکتور وجود ندارد و میزان تعرفه واردات تراکتور تنها ۵ درصد است؟ و به راحتی تراکتور خارجی وارد کشور میشود و به تبع آن صنعت ساخت تراکتور داخلی در آستانه ورشکستگی قرار میگیرد.
بیگی خاطرنشان کرد: دلیل احتساب تعرفه ۱۵۰ درصدی برای واردات خودرو خارجی، نقش پررنگ دولت در خودروسازی است و قطعاً اگر دولت تولیدکننده تراکتور بود چنین تعرفهای جهت واردات تراکتور نیز اعمال میشد.
وی متذکر شد: با وجود چنین شرایطی، مردم در مقام مقایسه با توجه به قیمت ارزانتر خودرو داخلی مجبور به استفاده از تولیدات داخل هستند چرا که با وجود تعرفه واردات ۱/۵ برابری، امکان رقابت سالم بین خودرو خارجی و داخلی در بازار وجود ندارد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی دولت را بازیگر اصلی حوزه خودروسازی دانست و افزود: به دلیل نقش مهم دولت در تولید خودرو، توزیع نامتوازن ثروت و هدایت سرمایه جهت جلوگیری از ورشکستگی خودروسازان، بخش مسکن با کمبود منابع مواجه است به طوریکه مسکن نیازمند توجه بیشتر بوده و قطعاً با تمرکز بیشتر بر روی این بخش، کارگران ساختمانی و میدانی، صنایع مرتبط با مصالح ساختمانی داخلی از قبیل میلگرد، سیمان، کاشی و غیره نیز بهره خواهند برد و اقتصاد کشور به حرکت در میآید.
وی افزود: به دلیل وابستگی صنعت خودرو به خارج، سرمایه این بخش تبدیل به دلار شده و عملاً منابع موثری که میتوانست نقش مهمی در حوزه اقتصاد داشته باشد از چرخه اقتصاد کشور خارج شده و سبب رکود اقتصادی میشود.
بیگی ابراز کرد: اصل ۴۴ قانون اساسی دولت را از بنگاه داری منع کرده است و با توجه به اینکه هیچ سرمایهگذاری از سوی دولت در خرید اتوبوس برای شرکتهای حمل و نقل بین راهی صورت نمیگیرد، در حوزه هوانوردی نیز نیازی به خرید هواپیما از سوی دولت نیست.
وی ادامه داد: نقش دولت رفع موانع تحریمی بوده و باید زمینه را برای فعالان و سرمایهگذاران صنعت حمل و نقل هوایی فراهم آورد تا وارد رقابت سالم در این حوزه شوند که البته برنده نهایی خود مردم خواهند بود.
انتهای پیام/