به گزارش خبرنگار عصر، صمد عزیزی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تبریز با اشاره به اینکه ۲۶ تیرماه سالروز تاسیس شورای نگهبان است، اظهار کرد: فلسفه نامگذاری این روز بنام شورای نگهبان این است که ۲۶ تیرماه سال ۵۹ در اولین دوره مجلس شورای اسلامی، اعضای حقوقدان شورای نگهبان توسط نمایندگان مردم انتخاب شدند و اولین دوره شورای نگهبان شروع بکار کرد.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و همه پرسی و تدوین قانون اساسی و شکلگیری نهادهای حاکمیتی لازم بود که شورای نگهبان تشکیل شود تا مصوبات مجلس در این شورا بررسی، تایید و تبدیل به قانون شوند.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در آذربایجانشرقی ادامه داد: در تاریخ هشتم اسفند ۵۸ نیز حضرت امام خمینی (ره) ۶ فقیه شورای نگهبان را منصوب کرده بودند.
عزیزی با اشاره به جایگاه شورای نگهبان و نقش آن در انقلاب اسلامی و نظام، تصریح کرد: مردم در سال ۵۷ نظام سیاسی مبتنی بر طاغوت را سرنگون و نظام سیاسی متکی بر آرای مردم را ایجاد کردند که بر اساس همه پرسی و قانون اساسی، جمهوری اسلامی نامیده میشود.
وی با بیان اینکه دفاع و محافظت از اسلامیت و جمهوریت نظام وظیفه شورای نگهبان است، گفت: فقها باید مصوبات مجلس را بررسی کنند تا اجازه ندهد بر خلاف احکام شرع و غیرمنطبق با موازین اسلام باشد چراکه بر اساس اصل ۴ قانون اساسی تمام قوانین باید بر اساس احکام اسلامی باشد.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات استان توضیح داد: بررسی مغایرت و عدم مغایرت مصوبات شوراهای شهر و روستا با احکام اسلامی و هر قانونی که شکل و صورت قانونی پیدا کند در صلاحیت فقها شورای نگهبان است.
وی با بیان اینکه محتوای جمهوری اسلامی دین و شرع است، بیان کرد: شورای نگهبان از اسلامیت نظام دفاع میکند و اجازه اجرا و تصویب قانونی خلاف اسلام را نمیدهد.
عزیزی یادآور شد: شورای نگهبان از جمهوریت نظام نیز دفاع میکند که مصداق غالب آن نظارت بر انتخابات است بطوریکه غیر از انتخابات شوراهای شهر و روستا که نظارت آن توسط مجلس شورای اسلامی است بقیه انتخابات اعم از ریاست جمهوری، مجلس و هر رفراندم و همهپرسی بر عهده شورا است.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه نظارت شورا نظارت استصوابی است حتی در بررسی صلاحیت ثبت نام کنندگان، تصریح کرد: توصیه امام و مقام معظم رهبری به شورا این است که با شجاعت، قاطعیت و دقت به وظایفشان عمل کنند و تحت تاثیر تهدید، فضاسازی هجمه قرار پیدا نکنند.
وی افزود: معیار در تایید صلاحیت افراد برای شورای نگهبان فقط و فقط قانون است و افرادی که بر اساس قانون نمیتوانند صلاحیت کسب کنند طبیعی است که شورای نگهبان را مورد هجمه قرار دهند اما برای شورا تنها انجام وظیغه قانونی مهم میباشد.
عزیزی اذعان داشت: مقام معظم رهبری به شورای نگهبان توصیه کردند که روحیه و تفکر انقلابی را حفظ کرده و با عمل جهادی به سمت دفاع از ارزشها و آرمانهای انقلاب حرکت کنند.
وی اضافه کرد: در قضیه انتخابات شورای شهر یزد و انتخاب یکی از اعضای غیر مسلمان، به شورای نگهبان هجمههای فراوانی شد و این در حالی بود که شورای نگهبان به وظیفه قانونی خود عمل کرده بود.
عزیزی با اشاره به اینکه دلیل اصلی هجمهها در بحث تایید صلاحیتها کارکرد شورای نگهبان در بحث مقابله با نفوذ است، گفت: رهبر انقلاب تاکید دارند که اجازه داده نشود که در دستگاه حاکمیتی نفوذ موردی و یا شبکهای صورت گیرد و به تبع آن شورا اجازه ورود افراد نفوذی به بدنه حاکمیت را نداده و طبیعی است که در مقابل این عمل، مورد هجمه قرار گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: عملیات روانی دشمن در جهت دچار انفعال کردن شورای نگهبان است چراکه در اینصورت شورا از وظایف اصلی خود به دور خواهد ماند. ایجاد یاس و ناامیدی و بدبینی در مردم نسبت به شورای نگهبان نیز جزء دیگر برنامهها و جنگ روانی دشمن علیه این نهاد انقلابی است.