به گزارش عصرتبریز، شهابالدین بیمقدار با اشاره به احداث دریاچه مصنوعی در شهر تبریز و در مسیر حق آبه دریاچه ارومیه، گفت: البته این محل دریاچه نیست بلکه یک استخر ۵۰ هزار متر مکعبی است که تاثیر آنچنانی در حق آبه دریاچه ارومیه ندارد.
نماینده مردم تبریز، آذر شهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ۱۰ درصد آب دریاچه ارومیه از آذربایجان شرقی و ۹۰ آن از آذربایجان غربی و کردستان تامین می شود که از این ۹۰ درصد نزدیک ۸۰ درصد از آن آذربایجان غربی و کمتر از ۲۰ درصد از کردستان سرچشمه می گیرد. یعنی عملاً بیشترین آب دریاچه از ارومیه میگذرد.
وی افزود: قرار بوده در راستای احیای دریاچه ارومیه، کشتهای پر آب در این مناطق قطع شود که این اتفاق رخ نداده یا قرار بود زمین های کشاورزی منطقه مجهز به سیستم قطره ای آبیاری شود که نشده یا میبایست چاه های غیر مجاز را پلمپ میکردند که این اتفاق نیز نیافتاده است در صورتی که در آذربایجان شرقی چاه های غیر مجاز بسته شده، آبیاری تحت فشار تا حدودی انجام شود، تثبیت مراتع و نمک های روان توسط درخت های گز انجام شود، رویکرد مثبت را شاهد خواهیم بود اما در ارومیه اقدام قابل توجهی برای احیای دریاچه انجام نشده است.
این نماینده مجلس دهم افزود: از طرف دیگر سدهای بدون مطالعه بسیاری در مسیر رودها ساخته شده است که حق آبه دریاچه را متوقف کرده است. طبق برنامه های ستاد احیای دریاچه، این سدها باید حق آبه دریاچه را رها سازی کنند اما این کار را نکرده یا کامل انجام نمی دهند.
وی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ستاد احیا باید حق آبه دریاچه به این شکل فراهم شود. ۴۰۰ میلیون متر مکعب از طریق تصفیه خانه های فاضلاب شهری که تقریبا در هر دو استان این تصفیه خانه ها فعال هستند. ۱۷۰ میلیون متر مکعب آب از رود ارس خواهد آمد فاضلاب تصفیه شده این آب هم به دریاچه ارومیه داده خواهد شد.۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون متر مکعب از سد کانی سیب باید تهیه شود که در حال حاضر پروژ تونل سد تا دریاچه ارومیه در حال انجام است. مجموع این ها ۱ میلیارد متر مکعب است ۲ میلیارد متر مکعب نیز باید در صرفه جوی ۴۰ در آبیاری ۶۰۰ هزار هکتار زمین های کشاورزی اطراف تامین شود که عدد و رقمی نداریم که چه مقدار این ۲ میلیارد تامین شده است.
بی مقدار تاکید کرد: با این وجود در حال حاضر ادامه ساخت دریاچه متوقف شده و درست نیست که این روند تبدیل به رویه شود. ما حق آبه دریاچه را به طور کامل پرداخت کرده ایم و حتی در حال حاضر سد شهید مدنی آماده آبگیری است اما به خاطر دریاچه آبگیری نکرده ایم.
نماینده مردم تبریز، آذر شهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: از سمت دیگر وزارت نیرو حق آبه دریاچه را تمام و کمال رها سازی نمی کند که من در این مورد به وزیر نیرو تذکر دادم که ایشان هم گفتند بخش باقی مانده را آبان ماه رها سازی می کنیم اما باز کم است و وزارت نیرو باید بهتر به وظایفش عمل کند.
انتهای پیام/