شاعران و مرثیه سرایان آذربایجان جایگاه بی‌بدیلی در پایه‌گذاری ادبیات عاشورایی دارند
شاعران و مرثیه سرایان آذربایجان جایگاه بی‌بدیلی در پایه‌گذاری ادبیات عاشورایی دارند
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان این‌که ادبیات عاشورایی مردم آذربایجان با قلم شعرای صاحب نام غنی و اثرگذار است، گفت: شاعران و مرثیه سرایان آذربایجان جایگاه بی بدیلی در پایه گذاری و نشر ادبیات عاشورایی دارند.

به گزارش عصرتبریز، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم در چهارمین همایش بین المللی پاسداشت ادبیات عاشورایی با اشاره به سابقه ادبیات عاشورایی در آذربایجان، اظهار کرد: مرثیه سرایی و تعزیه‌خوانی در آذربایجان از قدمت بسیاری برخوردار است؛ به طوری‌که در دوران صفویه در آذربایجان و برخی مناطق شیعه نشین، مرثیه سرایی و تعزیه خوانی به زبان ترکی رونق شده و توجه شاعران و نوحه سرایان شیعه به حادثه کربلا و شهادت امام حسین (ع) و یارانش بیشتر شد.

وی با بیان این‌که حماسه حسینی قسمتی از ادبیات نظم و نثر آذری را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: توجه به مرثیه سرایی در تاریخ ادبیات آذربایجان به مراتب بیش از دیگر انواع شعر بوده است.

وی ادامه داد: واقعه عاشورا و قیام امام حسین (ع) نکات عطف تاثیرگذار در ادبیات فارسی و عربی بوده و اصل حادثه نیز تا انتهای تاریخ ماندگار است.

امام جمعه تبریز با بیان این‌که ادبیات عاشورا در قالب نظم و نثر جاودانه و ماندگار است، افزود: ادبیات عاشورا غنی‌ترین ذخایر فکری مکتب شیعه است؛ البته فراز و نشیب هایی را  پشت سر گذاشته است که اصل آن مربوط به دوران صفویه است.

وی ادامه داد: مراسم عزاداری امام حسین (ع) و مرثیه خوانی در دوران صفویه رشد یافته و منجر به شکوفایی شعر و ادبیات عاشورایی شد.

آل هاشم با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران از نهضت عاشورا الگو گرفته است، گفت: پس از انقلاب، شعر و ادبیات عاشورایی رونق گرفته و محرکی برای مبارزه و ایستادگی در برابر ظلم و ستم و دفاع از مظلوم شده است.
انتهای پیام/