به گزارش خبرنگار عصر، احمدعلیرضا بیگی ظهر امروز در نشست پرسش و پاسخ مطالبات دانشجویان از مجلس شورای اسلامی که در سالن شهید سلمانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز برگزار شد، با بیان اینکه مجلس در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی در تمام موضوعات مربوط به جامعه نقش ایفا میکند، اظهارداشت: مجلس در همهی موضوعات اقتصادی سیاستی، اجتماعی و … جایگاه تمامکنندهای دارد بنابراین اگر ضعف و انتقادی در هر یک از حوزهها رخ دهد، مجلس نیز سهمی از این موضوعات را به خود اختصاص میدهد.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی در چهل سال گذشته در حوزه ایجاد مراکز علمی پیشرفتهای خوبی داشته ، افزود: یکی از دستاوردهای انقلاب عظیم اسلامی موضوع پرداختن به علم و دانش و فناوریهای پیشرفته است که هم از جهت تعداد دانشجویان در رشتههای مختلف مثالزدنیست و هم از جهت کیفیت رشتههای دانشگاهی که ایجاد شدهاند.
«قانون حاکم بر جهان امروز، قانون جنگل است»، وی با بیان این مطلب گفت: ار جمله مصادیق این جو حاکم بر جهان رئیسجمهور کنونی آمریکاست؛ ترامپ پرزور را ببینید که چگونه زورمندانه تلاش می کند اراده خودش را در جهان پیش ببرد اما حساب ایران جداست زیرا ایران امروز با ایران سال های ۵۸ – ۵۹ فرق دارد چراکه ما راه طولانی چهل ساله را طی کردهایم.
وی اذعان داشت: یکی از بزرگترین مشکلها در کشور از یک سو خیل فارغالتحصیلان دنبال کار است و از سوی دیگرعدم برنامهریزی برای آینده جوانان و بسترسازی حضور آنان در عرصههای مختلف میباشد؛ این علامت سوالی است که همه بابد به آن جواب دهیم.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس دهم تصریح کرد: چه بسا امروز با رشتههایی مواجه هستیم که باید به جای آنها، رشتههای کاربردیتر قرار میگرفت؛ اینها مشکلات نرمافزاری است و به تبع آن امکان بروز تخصصها در آینده کشور فراهم نبوده و یا در حداقل ممکن قرار داد. این بستر را باید قوای مقننه و مجریه فراهم کنند و یکی از موضوعاتی که باعث شد که ما در مجلس قانون منع بکارگیری بازنشستگان را کلید بزنیم و به مرحلهی اجرایی برسانیم که امروز شاهد خانهتکانی در عرصه مدیریتی کشورهستیم، همین بود که حلقه بسته جذب و بکارگیری جوانان گشوده شود و امکان حضور جوانان فراهم شود.
بیگی، با اشاره به اینکه این قانون [منع بکارگیری بازنشستگان] مورد ایراد رهبری هم قرارگرفت، توضیح داد: قانون منع بکارگیری بازنشستگان مشکلاتی نیز داشت و باید این مکانیسم و سازوکار پیشبینی میشد که کشور را از افراد نخبه و منحصربفرد محروم نکنیم فلذا چنین ایرادی بر قانون منع بکارگیری بازنشستگان وارد است یعنی لزوم بکارگیری نخبگان سیاسیِ منحصربفرد که در صورت کنار گذاشتنشان، یافتن جایگزین برای آنها دشوار است.
وی افزود: اما علیرغم اختیاری که دولت در بکارگیری افراد داراست، متاسفانه عموماً گرایش بهسمت بکارگیری آدمهای سن گذشته و بدون کارایی داشته و دارد که در دولت قبلی [دولت یازدهم] هم دیده بودیم که این افراد نتوانستند گرهی از مشکلات کشور بردارند و بیشتر شاهد بودهایم که انتصابات بصورت فامیلی و یا بر اساس روابط صورت گرفته و کمتر دیدیم که از افراد نخبه و برجسته استفاده شود.
بیگی گفت: بنده از جمله کسانی هستم که مخالف بکارگیری آقای «کرباسیان» در شرکت ملی نفتام و معتقدم ایشان بهاندازه شخصی که به پمپ بنزین رفته و بنزین زده باشد تخصصی در این زمینه ندارد چه بسا شاید این امر نیز توسط راننده برای ایشان انجام میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به دانشجویان گفت: باید بتوانیم آیندهای را برای دانشجویان ترسیم کنیم که آنها حس کنند قوه عاقلهای وجود داشته و برای آینده آنها چارهاندیشی کرده و امکانات را برای آینده و اشتغال آنان فراهم میکند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اذعان به اینکه فضای ناامیدی در بین دانشجویان را انکار نمیکنم، بیان کرد: دلیل این موضوع به سیاستگذاریهای غلط برمیگردد وقتی اولیتبندهیها چه در مجلس و چه در دولت بهدرستی اتفاق نمیافتد نتیجهاش این است که کورسوی امید را در چشمان جوانانمان محدودتر میبینیم.
وی در ادامه گفت: برنامه ششم توسعه که در سال ۹۵ در دست طراحی بود دچار مشکلات عدیدهای شد؛ دولت مدعی بود چون پیروز انتخاباتم اساساً این برنامه را هم باید خودم بنویسم و یک چالش اساسی بین مجلس و دولت برای اولین بار در تاریخ انقلاب اسلامی رخ داد. بهدنبال این امر، مجلس نامهای به رهبر انقلاب نوشت و این مشکل را مطرح کرد و نظر رهبری مبتنی بر قانون بود؛ ایشان فرمودند که بر اساس قانون، دولت باید لایحه ششم توسعه را به مجلس تقدیم کند ولی حالا که دولت حاضر نیست از این حقِ خود استفاده کند، این کار توسط مجلس با بهرهگیری از کارشناسان دولت انجام گیرد وهمین امر سبب شد که بسیاری از آئیننامهها و دستورالعملهای برنامه ششم توسط هیات دولت مورد توجه قرار نگیرد.
وی افزود: این اختلافات سبب بلاتکلیفی در ارکان مختلف اجرایی دولت شده و در عین حال حکایت از فقدان نگرش به آینده است یعنی سبب میشود که مجلس نیز غفلت کند که پیشروی ما چه اتفاقاتی قرار است رخ دهد کمااینکه دیدیم ترامپ قبل از پیروزی در انتخابات ایالات متحده بحث خروج از برجام را در صورت پیروزیاش مطرح کرده بود و در قوه مقننه و مجریهی ما پیشبینی لازم برای مقابله با آن اتخاذ نشد.
بیگی یادآور شد: ۱۸ میلیارد دلار از ثروت کشور از فروردین ۹۷ تا خرداد ماه صرف موضوعاتی شد که در اولویت جمهوری اسلامی نیست و رقمهای ارز دولتی برای واردات موبایل، خودرو و موضوعات سخیفی همچون واردات سگ و گربه و خاک گربه اختصاص یافت.
وی افزود: وقتی از وزیر صنعت وقت در خصوص موارد ثبت سفارش سوال میشود و میخواهیم که به مردم اعلام کنند که اولویتها چه بوده و به تبع آن آقای روحانی نیز جهت شفافسازی این دستور را به وزیر میدهد، متاسفانه دیدید که وزیر حاضر نشد اسامی را اعلام کند و از دستور شخص رئیسجمهور سرپیچی کرد که در نهایت با دخالت قوه قضائیه و با تاخیر لیست مورد نظر منتشر شد که با اسامی عجیبی در این لیست روبرو شدیم. مقام معظم رهبری نیز در باب این موضوع فرمودند «اگر نگوییم خیانت بوده، جا دارد بگوییم جهالت بوده».
وی، واگذاری کارخانه ماشینسازی تبریز را مورد اشاره قرار داده و گفت: به فردی بنام «مش قربانعلی» ۳۰۰ میلیون دلار ارز تخصیص یافت که با آن مبلغ کارخانه ماشینسازی را خریده؛ امید دانشجویان ما به چنین صنایع و واحدهای بزرگی است که بعد از فارغالتحصیلی بتوانند استعدادها و علمشان را در آنجا به منصه ظهور برسانند اما میبینیم که ماشینسازی به چنین فردی واگذار میشود که حتی توان نامه نوشتن به عمهاش را نیز ندارد! و اینگونه منابع ملی ما به تاراج میرود.
بیگی با تاکید بر اینکه دانشجویان در مواردی همچون واگذاری ماشینسازی و … بایستی همواره مطالبهگر باشند، خاطرنشان کرد: آقای پوری حسینی طی تصدی سازمان خصوصیسازی کارهایی که انجام داده همواره با موضوعات چالشبرانگیزی مواجه شدهاند؛ چه در واگذاری نیشکر هفت تپه و چه در آلومینیوم بندرعباس و نقطهی اوج آن در ماشینسازی خود را نشان میدهد که فارغ از مقررات خصوصیسازی انجام گرفته که محل چالش بین دولت و مجلس است.
وی در پاسخ به این سوال دانشجویی که چرا مجلس نمیتواند در برابر دولت مطالبهگر باشد؟ گفت: یک بخش این ضعف، به مدل انتخابات و فقدان احزاب در کشور برمیگردد بهگونهای که نمایندگان احساس میکنند در شهرها و روستاها باید پاسخگوی مطالبات افرادی باشند که آنها [نمایندگان] را راهی مجلس کردهاند و این سبب شده تا جنس مطالبات نمایندگان، منطقهای و محلی باشد کمااینکه در چند مرحله موضوع سوال از رئیسجمهور امضا شد اما سر بزنگاه نمایندگان امضاکننده رفتند و امضاهایشان را پس گرفتند تا سوال از رئیسجمهور در هالهای از ابهام قرار گیرد، این نمایندگان در جواب میگفتند اگر رئیسجمهور بیاید و در مجلس پاسخ دهد این امر در سرنوشت من برای نماینده شدن در دوره بعد چه تاثیری دارد؟ یا یکی از نمایندگان میگفت که وزیر راه به من زنگ زده و قول داد که فلان راه روستایی را برایت انجام میدهم در عوض امضایت را پس بگیر و من نیز با این امر ۱۵ هزار رای بیشتر خواهم داشت.
وی اضافه کرد: علاوه بر اینها شاهد برخی مسائل و سودجوییهای شخصی نمایندگان هستیم؛ وقتی چنین آلودگیها، نگرشها و منفعتطلبیها وجود دارد ما نمیتوانیم مطالبهگر باشیم کمااینکه دیدیم نمایندگان در برابر طرح شفافیت آرا مقابله کردند بطوریکه این طرح میتوانست ملاک اثرگذاری برای انتخاب بین افراد خدمتگزار یا سازشگر برای مردم باشد.
وی در ادامه با اشاره به نوسانات ارزی و مشکلات مالباختگان تعدادی از موسسات مالی، یادآور شد: تا زمانی که جانمایهی فرامایشات مقام معظم رهبری در خصوص «اقتصاد مقاومتی» اجرا نکردیم نمیتوانیم به شکوفایی اقتصادی برسیم.
بیگی در پاسخ به انتقاد دانشجویی در مورد دوران استانداریاش، گفت: مفتخرم بهعنوان نمایندهی دولت آقای احمدینژاد طی شش سال منشا فعالیتهای بسیاری بودم؛ آزادراه تبریز-میانه، بزرگراه تبریز-صوفیان، سد خداآفرین و بسیاری پروژههای دیگر را به ثمر رساندیم البته در قیاس با کارهای نکرده، خیلی عقبیم و ممکن است در برخی موضوعات قصوری نیز داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه زلزله بزرگ و وحشتناکی را در ارسباران اداره کردیم، تصریح کرد: با تلاشهایی که انجام گرفت مردم در مناطق زلزلهزده اهر، هریس و ورزقان مسکن و ماوایی پیدا کردند.
بیگی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه چرا بیمارستان ۵۰۸ تختخوابی تبریز که توسط وزیر بهداشت وقت کلنگزنی شده بود، به بهرهبرداری نرسید؟ گفت: بنا به وقوع زلزله در ارسباران بهعنوان استاندار تصمیم گرفتم که اعتبارات استانی را در بهبود وضعیت زلزلهزدگان صرف کنم بنابراین این پروژه ناتمام ماند.
وی افزود: بنده سال ۹۴ رای قاطبه و محبت مردم تبریز را به دست آوردم و انقدر جسارت دارم که بازهم خودم را در معرض امتحان و رای مردم قرار دهم.
بیگی در پاسخ به چرایی ایرادگیری از مدرک عضو شورای شهر تبریز طی یکونیم سال گذشته، گفت: موضوع این است که من با یک رویه مخالفم و آن رویه همانی است که سبب شد فساد شورای چهارم تبریزعالمگیر شود و دیدیم که متهمان شورای چهارم بعد از تحمل دو ماه آزاد شدند و همین آدمها با فضاحت تمام دوباره بر روی صندلی شورا نشستند؛ من و آقایان فرهنگی و سعیدی فریاد اعتراضمان در آن برهه به جایی نرسید و مدیریت سیاسی حاکم ارادهاش بر این بود که چنین موضوعی ایرادی ندارد.
وی ادامه داد: شاهد این بودیم که رای قطعی قوه قضائیه مبنی بر شلاق و جریمه و زندان متهمان شورای شهر چهارم تبریز با سپربلاشدن یکی از نمایندگان استان و با طرح درخواستی به رئیس قوه قضائیه، رسیدگی مجدد به این پرونده به شعبه همعرض دیگری سپرده شد.
بیگی ایراد مدرک تحصیلی عضو شورای شهر تبریز را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: این مدرک، مدرک معتبری برای حضور در شورای شهر نیست و برای اثبات ادعایم، سند وزارت علوم را مبنی بر اینکه چنین مدرکی در چارت وزارت علوم جایی ندارد، منتشر نمودم. از سویی دیگر ما در رقابت سیاسی با کسانی هستیم که ادعای مدیریت سیاسی دارند اما نمیتوانند این ادعای خود را ثابت کنند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس در پاسخ به انتقاد دانشجویی در خصوص مدرک تحصیلی وی، اظهارکرد: اگر هر شخص و مرجعی ادعا و شائبهای درخصوص مدرک تحصیلی بنده دارد میتوانند به دستگاههای نظارتی که در این مورد تعیین تکلیف میکنند، مراجعه کنند. همین ادعاها را در زمان انتخابات نیز مطرح کرده بودند که آرای مردم به بنده، سیلی محکی بر این ادعاها بود.
وی با تاکید بر اینکه مدرک تحصیلی لازم است اما کافی نیست، عنوان کرد: صرف داشتن مدرک تحصیلی برای ارائه خدمات کافی نیست فلذا موضوع مدرک تحصیلی امری ضروریست اما کارآمد بودن آن مدرک مطرح است. بسیاری از افرادی بودند که در مدرک تحصیلی مرتبط به کار گرفته نشدند و موفقیت کسب کردند اما عدهای برعکس بوده و نتوانستند.
بیگی در پاسخ به سخنان دانشجویی که فرماندهی انتظامی وی در گذشته و نمایندگی مردم در شرایط کنونی را دو اصل و موضوع جدا از هم خواند، گفت: در برههای از تاریخ کشور همه باید براساس اولویتهایمان برای آینده کشور کاری انجام میدادیم و اولویت زمان جوانی من اسلحه دستگرفتن و دفاع از نظام بود. من با سوابق نظامی خود توانستم خدمات زیادی را انجام دهم؛ استاندار و مشاور وزیر بودم و در شرایطی که جریان سیاسی مقابل سکاندار قدرت سیاسی کشور بود؛ توانستم رای قاطع مردم را کسب کنم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنده در خونخواهی مردم آذربایجان که در قطار تبریز-مشهد جان باختند، دو بار وزیر راهوشهرسازی وقت را مورد خطاب و انتقاد قرار دادم اما متاسفانه همکارانم بنده را تنها گذاشتند. وقتی من چنین وزرایی را خطاب قرار میدهم مفتخرم که این قدرت را مردم بر اساس قانون اساسی به من دادهاند.
انتهای پیام/م