به گزارش عصرتبریز، سیدمحمد بطحایی پیش از حضور در مراسم تجلیل از معلمان پژوهنده که صبح امروز برگزار شد، در جمع خبرنگاران توضیحاتی درباره حواشی چند روز اخیر پیرامون حذف مشق شب پیش آمده ارائه داد.
بطحایی گفت: همانطور که پیش از این گفته شده است ما در زمینه تکلیف منزل و مشق شب، یک تغییر رویکرد داریم.
وی ادامه داد: البته هنوز کاملاً اتفاق نیفتاده است چون شرایطی را لازم دارد؛ برنامهای که در دست اجرا داریم این است که آن بخشی از تکالیفی که در مدرسه امکان انجام دارد تحت نظارت معلم صورت گیرد.
بطحایی افزود: یعنی رونویسیها و دیکتهها که گفته میشود برای تمرین خوشنویسی و مسائل اینچنینی است در منزل به تکالیف مهارت محور اختصاص پیدا میکند یعنی ما در منزل همچنان در منزل تکالیفی را داریم اما ماهیت آن با آنچه رونویسی و حفظ کردن مطالب در مدارس است، فرق میکند.
وی تصریح کرد: در منازل به سمتی میرویم که مهارتهای فردی و اجتماعی را در بچهها تقویت کنپچد و انواع و اقسام آن در دستورالعملی که تهیه کردیم، آمده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: چیزی به نام حذف تکالیف در منزل موضوعیت نداشته و بحث ماهیت تغییر تکلیف بوده است و خانواده بخشی از زحمت را به عهده دارد و تکالیف ناظر بر توسعه مهارتهای فردی و اجتماعی است.
بطحایی بیان کرد: ارتباط مراکز علمی، دانشگاه ها با مدارس تقریبا قطع است. تلاش هایی در سال های گذشته شروع کردیم که آمد و شد صاحبنطران به آموزش و پرورش زیاد شود.
وی ادامه داد: ما آموزش و پرورشی ها مدرسه را عیر قابل نفوذ می دانیم و این را به عنوان معلم مدرسه می گویم. دلایل مختلفی برای این نفوذ ناپذیری وجود دارد. در بین علمای دینی در حوزه های علمیه و صاحبنظران در مراکز تخصصی و دانشگاه ها نوعی برخورد وجود دارد که یک جور سربلندی و برتری را به ما منتقل می کنند که وقتی من معلم مخاطب قرار می گیرم گویی نگاهشان از بالا به پایین است.
بطحایی اظهار کرد: بسیاری از پژوهش ها در حوزه تربیتی و حوزه های میان رشته ای و… کاملا با مدارس غریبه است. مثل دانه های غباری که در هوا پخش شده اند این پژوهش ها و تقریبا بیهوده است.
وی گفت: ۷۰ سال از روش های نوین تعلیم و تربیت عقب هستیم. نقش ما آموزش و پرورشی ها و واحدهای پژوهشی در اموزش و پرورش نقش پل ارتباطی میان پژوهش های آموزش و پرورش و مدرسه و همچنین پلی با صاحبنظران است. صدها پژوهش در مراکز علمی کشور دارد انجام می شود اما پل ارتباط نیستند. اولویت امروز آموزش و پرورش بسیاری از این پژوهش ها نیست.
وی ادامه داد: افرادی که در پژوهشگاه هستند باید زبان گفتگوی ما با صاحبنطران باشند. به من بگویید چه تعدادی از معلمان در کارگاه های معلم پژوهی شرکت کردند یا چه تعداد صاحبنطر وارد محیط مدرسه شوند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اقدام پژوهی در مدارس ما بیش از گذشته به کار گرفته شده است. در همین راستاست که وقتی می گوییم بچه ها تکالیف خانه اشان مبتنی بر مهارت باشد. باید به بچه ها سوال کردن را یاد بدهیم نه پاسخ دادن به سوال را. اگر بحث بر این است که تکالیف در آموزش عمومی باید به سمتی برود که مهارتهای پرسشگریشان را تقویت کند، رویکردهای پژوهشی هم باید به همین سمت برود.
بطحایی بیان کرد: اینکه گردن زرافه چند متر است چه ربطی به آموزش عمومی دارد یا تعداد واقعی پاهای هزارپا چندتاست؟ دانش آموز باید مهارت های زندگی که بیرون کلاس نیاز دارد را بیاموزد.
وی گفت: در همایشی گفتم ویژگی های فضاهای آموزشی با رویکردهای جدید آموزش باید تغییر کند و مثلا در برخی ساعت ها نیمکت ها را بر دارند و دور هم بنشینند و دایره وار گفتگو کردن را یاد بگیرند. بعد گفتند وزیر آموزش و پرورش گفته می خواهیم میز و نیمکت ها را جمع کنیم.
وی گفت: ما همیشه به المپیادی ها و نخبگانمان افتخار کرده ایم اما بسیاری کشورهای دیگر که مدال هایشان کمتر است پله های دادگستریشان خلوت تر است و آسیب های اجتماعیشان کمتر است. نکند ما سرگرم مدال های رنگارنگ شدیم. اگر بحث این است کتاب های کمک آموزشی بلای یادگیری است بر همین اساس است وگرنه با هیچ ناشری دشمنی ندارم. ما افتخارمان این است که پیشینه آموزش و پرورش ما آموزه های دینی است و امروز همه را کنار گذاشتیم. بچه ها را پشت خطی می گذاریم و با شلیک یک تیر می گوییم بدو و اگر کسی عقب بماند می گوییم بی عرضه است. وقتی این فرد به ۲۰ سالگی می رسد به کجا می رسیم.
بطحایی گفت: امیدوارم سال آینده بخش پژوهشی آموزش و پرورش گزارش هایی بدهد که نشان بدهد مدرسه به عنوان مدرسه پژوهنده یک گام به جلو رفته است و آمد و شد مراکز علمی به آموزش و پرورش و آمد و شد معلمان به مراکز علم بیشتر شده است.
انتهای پیام/