حساسیت امام جمعه تبریز نسبت به رویداد «تبریز ۲۰۱۸» قابل قدردانی است/در نماز جمعه حاضر شده و توضیحاتی ارائه خواهم داد
حساسیت امام جمعه تبریز نسبت به رویداد «تبریز ۲۰۱۸» قابل قدردانی است/در نماز جمعه حاضر شده و توضیحاتی ارائه خواهم داد
مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی گفت: حساسیت حجت‌الاسلام آل‌هاشم در خصوص رویداد «تبریز ۲۰۱۸» قابل قدردانی است و ان شا الله اگر وقتی دهند در نماز جمعه حاضر شده و توضیحاتی ارائه خواهم داد.

به گزارش خبرنگار عصر، مرتضی آبدار صبح امروز در نشست خبری با محوریت موضوع «تبریز ۲۰۱۸»، اظهار کرد: امروزه در سراسر دنیا بحث رویدادسازی مطرح است که تعیین پایتخت گردشگری جهان اسلام توسط سازمان همکاری کشورهای اسلامی که ۵۷ عضو دارد، بخشی از این رویکرد می‌باشد.

وی افزود: رویداد «تبریز ۲۰۱۸» در سال ۲۰۱۵ توسط سازمان همکاری کشورهای اسلامی تصویب و ابلاغ و به تبع آن در سال ۲۰۱۶ دبیرخانه آن در تبریز تشکیل و اجرایی شد و از همان ابتدا برنامه و ساختاری تدوین گردید که تمام دستگاه‌های مشارکت‌کننده در این رویداد مشخص شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ریاست ستاد اجرایی «تبریز ۲۰۱۸» بر عهده استاندار آذربایجان‌شرقی، دبیری این ستاد برعهده مدیرکل میراث فرهنگی استان، شهردار تبریز دبیر اجرایی و قائم مقام ستاد نیز معاون عمرانی استاندار بود. کمیته‌هایی نیز در زیر مجموعه‌ها وجود داشت که توسط آقای استاندار به تمامی افراد ابلاغ‌هایی با محوریت وظایف، صادر شد.

آبدار، به اهتمام مسوولان استان آذربایجان‌شرقی جهت تشکیل ستاد ملی «تبریز ۲۰۱۸» اشاره کرده و افزود: برنامه تشکیل ستاد ملی این دبیرخانه نیز با حضور پنج وزیر کشور تصویب شده بود و در طرح مصوب ستاد اجرایی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور به‌عنوان رئیس این ستاد ملی انتخاب شد اما به‌جای پنج وزیر، ۱۱ فرد از مسوولان ارشد وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دیگر به دبیری معاون اول سازمان میراث فرهنگی کشور، جهت تشکیل ستاد ملی «تبریز ۲۰۱۸» انتخاب شدند.

وی، با بیان اینکه در روند ساختارسازی و سازماندهی در ارتباط با رویداد «تبریز ۲۰۱۸» در اداره کل میراث فرهنگی استان به‌عنوان دبیرخانه مرکزی این ستاد کوتاهی نشده است، اظهارداشت: مهمترین موضوع اعتبارات «تبریز ۲۰۱۸» تملک و دارایی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری بود که بصورت عمران‌محور تدوین شده و ۷۶۵ میلیارد تومان اعتبار تا سال ۱۴۰۰ برای این بخش پیش‌بینی شده بود.

وی افزود: بعد از پیگیری‌های مکرر نمایندگان و آقای استاندار تصمیم گرفته شد که یک طرح ۱۵۰ میلیارد تومانی نیز با امضای آقای پزشکیان نایب رئیس مجلس و  آقای مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور نوشته شود که در نهایت با امضای آقای جهانگیری این اعتبار مصوب و جهت اجرا به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد که نهایتاً ۵۰ میلیارد تومان به صورت غیرمستقیم تامین یافت که حدود نیمی از آن یعنی ۲۳ درصد بصورت اوراق تخصیص یافته است.

به گفته وی، این اعتبار پنجاه میلیاردی با هماهنگی نمایندگان استان به مباحث گردشگری حوزه‌های انتخابی نمایندگان اختصاص یافته است.

وی درادامه گفت: حدود یک ماه است که نامه‌ای به تمام ۲۳ دستگاه استانی درگیر رویداد «تبریز ۲۰۱۸» نوشته‌ایم تا کارهایی که در این خصوص انجام داده‌اند را مشخص کنند؛ همچنین تمام دستگاه‌ها موظف‌اند نشستی برگزار کرده و مشخص کنند برای تبریز ۲۰۱۸ چه کردند.

آبدار در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون نشستی پیش از درخواست امام جمعه تبریز در مورد «تبریز ۲۰۱۸» برگزار نشده بود؟، گفت: امام جمعه مردمی و فرهیخته تبریز حق دارند در این خصوص اظهارنظر کنند اما بنده پیش از این حدود چهل دقیقه در برنامه «مطالبه» شبکه استانی سهند و همچنین در مصاحبه با خبرگزاری‌ها در این مورد توضیحاتی ارائه داده‌ام.

مدیرکل میراث فرهنگی استان، گفت: جا دارد از حجت‌الاسلام آل‌هاشم تشکر کنیم که از ابتدا از حوزه میراث فرهنگی بسیار حمایت کرده‌اند و نگاه میراثی دارند. حساسیت این عزیز در خصوص رویداد «تبریز ۲۰۱۸» نیز قابل قدردانی است و ان شا الله اگر وقتی دهند در نماز جمعه حاضر شده و توضیحاتی ارائه خواهم داد.

وی در خصوص روند مرمت دانشگاه تاریخی ربع رشیدی تبریز نیز گفت: یک موسسه بین‌المللی باستان‌شناسی آلمانی با قرادادی چهارجانبه بین دانشگاه هنر، میراث فرهنگی استان و شهرداری تبریز جهت مرمت ربع رشیدی تبریز وارد عمل شدند که حضور یک موسسه خارجی برای باستان‌شناسی در استان منحصربفرد است البته کاوش‌ها و پروژه‌های باستان‌شناسی زمان‌بر است اما در این طرح، ۲ میلیارد از طرف میراث فرهنگی استان و پانصد میلیون تومان هم از سوی شهرداری تبریز اختصاص یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان‌شرقی در پاسخ به سوالی در خصوص ضعف کمیته اطلاع‌رسانی «تبریز ۲۰۱۸»، بیان کرد: ضعف اطلاع‌رسانی در «تبریز ۲۰۱۸» را قبول دارم اما وقتی مراسم افتتاحیه رسمی این رویداد با حضور رئیس‌جمهور کلید خورد، شبکه استانی فقط سخنان رئیس‌جمهور و شهردار را پخش کرد و سخنان مابقی مسوولان در این مراسم را پخش نکردند این‌درحالی بود که صحبت‌های آقای رئیس‌جمهور از تمام شبکه‌های سراسری هم بصورت زنده پخش می‌شد.

وی در ادامه با بیان اینکه نمی‌توان تلاش بخش اطلاع‌رسانی کمیته «تبریز ۲۰۱۸» را کتمان کرد، افزود: در شبکه‌های جهانی «پرس تی وی» و «سحر» مسوولان استانی در این خصوص صحبت و مصاحبه کرده‌اند اما مطالبه به حق مردم و اصحاب رسانه مبنی بر کم‌کاری در حوزه اطلاع‌رسانی را باید پذیرفت.

آبدار در پاسخ به سوالی در مورد چرایی تمام نشدن پروژه «مقبره الشعرا» پس از پایان رویداد «تبریز ۲۰۱۸»، تصریح کرد: مقبره الشعرا پروژه شهرداری است و حدود ۱۵ میلیارد برای پایان آن از طریق سازمان برنامه و بودجه اختصاص یافته است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص استعفای آقای «کریم رسول زاده» رئیس جامعه هتل‌داران آذربایجان‌شرقی، گفت: در بحث‌های انتخاباتی NGOها، میراث فرهنگی هیچ دخالتی ندارد.

فرشاد رستمی – معاون گردشگری میراث فرهنگی استان نیز در این نشست با اشاره به افزایش میزان اقامت گردشگران خارجی در استان با توجه به افت ارزش پول ملی در یک سال گذشته، اظهارداشت: از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۹۱ هزار نفر گردشگر خارجی بر اساس آمارهای رسمی وارد استان شده‌ و ۹۸ هزار نفر با میانگین دو و نیم شبی در سطح استان اقامت داشته‌اند که شهر تبریز از این آمار با اقامت ۹۴ هزار نفری، بیشترین اقامت را به خود اختصاص داده است.

وی در خصوص آمار گردشگران داخلی نیز گفت: ۴/۵ میلیون نفر به استان آمده و ۱/۲ میلیون نفر نیز اقامت داشته‌اند و ۲۴ درصد رشد ورود گردشگر داخلی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته‌ایم.