اتاق بازرگانی رئیس‌محور است/هیات رئیسه اختیارات چندانی ندارند
اتاق بازرگانی رئیس‌محور است/هیات رئیسه اختیارات چندانی ندارند
یونس ژائله با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی رئیس‌محور هستند و هیات رئیسه اختیارات چندانی ندارند، گفت: اتاق بازرگانی تبریز جایگاه گذشته خود را از دست داده است.

به گزارش خبرنگار عصر، یونس ژائله در نشست خبری «ائتلاف ۲۰۲۰» با اشاره به حضور ۱۴ نفر در این ائتلاف انتخاباتی اتاق بازرگانی تبریز، اظهار داشت: در دوره قبل انتخابات اتاق بازرگانی تبریز نیز همین ائتلاف وجود داشت و هشت نفر از طریق ائتلاف‌مان وارد اتاق شدند اما متأسفانه بخاطر برخی لابی‌کاری‌ها، دو نفر به سمت گروه مقابل کشیده شدند اما ما به رأی دوستان احترام گذاشتیم تا افراد انتخاب‌شده بتوانند اهداف اتاق را پیش ببرند.

وی افزود: اتاق بازرگانی هم‌اکنون فقط به‌عنوان کانال مشاورتی نقش ایفا می‌کند اما آیا اتاق باید به همین نقش مشاور اکتفا کند و یا قدم‌های بزرگتری برای اقتصاد استان آذربایجان‌شرقی بردارد؟

این فعال اقتصادی با انتقاد از شرایط کنونی اتاق بازرگانی، یادآور شد: ۴ سال سکان اتاق بازرگانی در دست دوستان بوده و نمی‌خواهم این کارنامه را زیر سوال ببرم اما اقتصاد استان آذربایجان‌شرقی در چند سال گذشته پنج رتبه سقوط کرده و در این میان دولت، استانداری و همچنین بخش خصوصی همگی مقصرند اما برخی تولیدی‌ها نیز در این مدت رشد قابل توجهی داشته‌اند.

ژائله با بیان اینکه رفتار اعضای اتاق بازرگانی باید شفاف باشد، اذعان داشت: رفتار متناقض باعث شده که نتوانیم منافع بخش خصوصی را آنطور که شایسته است رفع کنیم.

ژائله با بیان اینکه بانک‌ها منابع استان را برده و در جای دیگر خصوصاً تهران خرج کردند، تصریح کرد: ائتلاف گروه ۲۰۲۰ تصمیم دارد بانکی خصوصی برای تولید و تجارت سرمایه‌گذاران در استان تاسیس کند.

کاندیدای نهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه اصل موضوع در اتاق آموزش مهارت‌هاست، گفت: در حال حاضر مهارت یک بیزنس‌من تبریزی در مقیاس جهانی بسیار پایین است و اگر قرار باشد به مهارت‌های این فرد نمره دهیم از بیست، نمره پنج باید داد و این مشکل ناشی از ضعف در مهارت‌های تجارتی، کلامی، بیان، بازاریابی، ارتباطات و … می‌باشد که نقش اتاق در حل این معضلات بسیار مهم است.

«امروز شرایطی بوجود آمده که اتاق تبریز جایگاه خود را از دست داده»، وی با بیان این مطلب افزود: از دست دادن جایگاه اتاق تبریز در سطح ملی بحثی است که علت آن مربوط به افراد نیست بلکه در نوع نگرشی است که فقط به انتقاد از دولت و سیاست‌های اقتصادی موجود بسنده می‌کند.

ژائله در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های «ائتلاف ۲۰۲۰» در اتاق ایران و اهداف این ائتلاف در خصوص نقش‌آفرینی اتاق تبریز در اقتصاد استان آذربایجان‌شرقی، گفت: باید یک نقشه راهی برای توسعه استان وجود داشته باشد که متاسفانه چنین نیست. سند تدبیر و توسعه قطوری برای اتاق تبریز تعبیه شده اما اراده‌ای برای اجرای آن وجود ندارد و هم‌اکنون اقتصاد استان ما نیاز به معماری مجدد دارد. فلذا پس از تبیین نقشه راه، بایستی مسوولیت‌ها توزیع شوند یعنی مشخص شود به‌عنوان مثال در بخش فرش یا شیرینی و شکلات چه برنامه‌هایی وجود دارد و به تبع آن تعیین شود که چه افرادی در اتاق، مسوولیت این حوزه‌ها را برعهده دارند فلذا ما بر اساس یک استراتژی مشخص، تیمی حرفه‌ای را انتخاب کرده‌ایم.

وی افزود: بر اساس این رویه و نقشه راهی که تدوین خواهیم کرد، سهم‌مان در اقتصاد استان و بعد در سطح کلان کشور مشخص خواهد شد و هر چه که اعلام کنیم قطع به یقین انجام خواهیم داد.

ژائله در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای کسب کرسی در هیات رئیسه اتاق ایران وجود دارد یا خیر؟ بیان کرد: متاسفانه در اتاق ایران نوعی لابی‌گری وجود دارد و اعضای هیات رئیسه توسط گروه‌های خاصی انتخاب می‌شوند و ورود به آن حوزه دشوار است اما در دوره نهم اتاق، اعضای منطقه شمالغرب باید دست به دست هم دهند تا افرادی از این مناطق در هیات رئیسه اتاق ایران نیز جایگاهی داشته باشند.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین چالش در استان آذربایجان‌شرقی تفاوت بین صحبت و عمل مسوولان استانی است، اذعان کرد: ما در توهم شهر اولین‌ها هستیم اما باید مشکلات اقتصادی موجود را شناسایی و پیدا کنیم که اتاق در این حرکت نقش اساسی دارد و به تعبیری اتاق متولی اقتصاد استان است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه با این دیدگاه که اتاق بازرگانی صرفاً نقش مشورتی برای دستگاه‌های دولتی دارد مخالفیم، تاکید کرد: در «ائتلاف ۲۰۲۰» با یک نقسه راه مدون، هدف‌گذاری خواهیم کرد و از رفتارهای سنتی همچون فرار از پاسخگویی به رسانه‌هت نیز فاصله خواهیم گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اتاق بازرگانی تبریز یک همایش صادرات غیرنفتی اجرا می‌کرد که از سال ۱۳۷۸ آغاز شده که در گذشته یک نوع اثرگذاری داشت اما در این اواخر بسیار کمرنگ‌ شده و صرفا نوع نمایشی دارد.

ژائله ضمن تاکید بر اینکه از سخنرانی‌ها نمی‌توان نتیجه گرفت، متذکر شد: مسوولان عالی کشور بهتر از ما به مشکلات آگاهند و نیازی نیست که ما فعالان اقتصادی این مشکلات را پشت تریبون و در سخنرانی‌های نمایشی فریاد بزنیم.

به گفته وی، این اقتصاد است که سیاست را تعیین می‌کند اما متاسفانه به بدلیل شرایط فعلی اقتصادی، سیاست‌های کشور پایه‌های اقتصاد کلان را مشخص می‌کنند.

ژائله در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کارخانه ماشین سازی تبریز پس از واگذاری به بخش خصوصی، اظهار داشت: به‌عنوان عضوی از بخش خصوصی متاثریم از اینکه که در بحث واگذاری‌ها صرفاً توانایی مالی افراد ملاک و شاخص ارزیابی اهلیت است. واگذاری ماشین سازی از روز اول مورد اعتراض تمام نمایندگان و بخش خصوصی بود بطوریکه همه نگران اهلیت این فرد بودند.

وی اضافه کرد: در جلسه‌ای که با چند گروه صنعتی جهت بررسی راهکارهای برون‌رفت مجموعه ماشین‌سازی از بحران کنونی برگزار کردیم مقرر شد که کنسرسیومی با حضور صنعت‌گران شمالغرب کشور تشکیل شود تا مجموعه‌هایی نظیر ماشین‌سازی، لیفتراک‌سازی و بلبرینگ‌سازی را خریداری کرده و از این شرایط بحرانی خارج کند.

کاندیدای نهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی تبریز در جواب سوالی در خصوص نحوه تعامل و ارتباطات دولت با اعضای ائتلاف ۲۰۲۰» در صورت کسب آرای لازم چگونه خواهد بود، اعلام کرد: مجموعه افراد حاضر در «ائتلاف ۲۰۲۰» به‌دنبال افزایش و رشد صادرات و رونق اقتصادی هستند و دولتی نیست که به چنین موضوعاتی علاقمند نباشد اما نمی‌توان تضمین کرد که حتماً دولت کنونی و زیرمجموعه‌های آن با اهداف مد نظر این ائتلاف همکاری کند.

وی در انتهای این نشست به انتقاد خبرنگاری در خصوص عضویت چند نفر از این ائتلاف در هیات رئیسه اتاق هشتم و نقش این افراد در شرایط کنونی اتاق بازرگانی تبریز، این‌گونه پاسخ داد: اتاق‌های بازرگانی رئیس‌محور هستند و هیات رئیسه اختیارات چندانی ندارند پس نمی‌توان از این عزیزان گله و شکایتی کرد.