فعالیت ۱۷۵ دفتر دیپلماتیک در ایران/سفر ۴۰۰ هیات خارجی به آذربایجان‌شرقی
فعالیت ۱۷۵ دفتر دیپلماتیک در ایران/سفر ۴۰۰ هیات خارجی به آذربایجان‌شرقی
سرپرست دفتر نمایندگی وزارت خارجه در آذربایجان‌شرقی گفت: بیش از ۴۰۰ هیات خارجی در طول چهار سال گذشته وارد استان آذربایجان‌شرقی شده‌اند که این حضور گسترده نتیجه‌ی تعامل‌های موجود در سطح استان است.

به گزارش خبرنگار عصر، اسماعیل بابایی راغب اظهر امروز طی سخنانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تبریز با بیان اینکه امام خمینی (ره) از انقلاب اسلامی صرفاً به دنبال تغییر حکومت و رژیم نبود، اظهار داشت: امام راحل با انقلاب اسلامی تمام نظریات سیاسی در عرصه‌های بین‌المللی را به چالش کشید و رویکرد جدیدی را در سیاست بین‌الملل عرضه کرد.

وی افزود: دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی برای ایران استقلال بود که بر اساس همین اصل استقلال است که امروز سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران صرفاً بر اساس منافع بومی، ملی و اسلامی ایران تنظیم می‌شود و هرگز در راستای اندیشه‌های استکبار جهانی قرار نخواهد گرفت.

سرپرست دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در آذربایجان شرقی، با بیان اینکه مقابله مستمر و جسورانه جمهوری اسلامی ایران با سیاست‌های استکباری آمریکا در راستای اندیشه اصولی امام (ره) است، تصریح کرد: آمریکا همواره تمام توان خود برای دخالت در امور کشورهای مستقلی همچون ایران را در دستور کار قرار داده اما در چهار دهه گذشته با یک جریان مقاومت مواجه شده که حول اندیشه سیاسی امام شکل گرفته که جریانی در جهت براندازی نظام سلطه و مقدمه‌ای برای حکومت عدل جهانی است.

وی یادآور شد: امام (ره) خطرات رژیم صهیونیستی برای بشریت را بارها هشدار داده و ملت‌های آزاده در سراسر جهان را به اتحاد در راستای حذف این رژیم جعلی دعوت کرده که امروز نیز این امر به سیاستی اصولی در سیاست خارجی ایران تبدیل شده است.

بابایی راغب ضمن تاکید بر اینکه امام خمینی (ره) به ما آموخته که در مبارزه با ستمگران و دفاع از حق مظلومان احتساب سود و زیان جایی ندارد، گفت: اندیشه امام بر اساس اتحاد ملت‌های مسلمان بوده بطوریکه ایشان معتقد بودند همه ملت‌های اسلامی باید ظرفیت‌های خود را در مسیر وحدت همه‌جانبه قرار دهند.

مدیر دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اندیشه مقام معظم رهبری در باب سیاست خارجی سه اصل مهم دارد، تصریح کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همواره و به‌کرات سه اصل عزت، حکمت و مصلحت را در پیشبرد سیاست‌های خارجی مدنظر قرار داده و به مسوولان عرصه دیپلماسی گوشزد کرده‌اند.

وی افزود: عزت به معنای ابراز هویت اسلامی خودمان در برابر دشمنان و تکریم و احترام در مقابل دوستان می‌باشد بطوریکه ما باید در سیاست خارجی باید به گونه‌ای عمل کنیم که ذره‌ای از عزت کشورمان خدشه‌دار نشود.

بابایی راغب در تعریف اصل «حکمت» نیز گفت: حکمت استفاده از عقل، درایت و منطق در برابر دشمنانی است که همواره به دنبال بهانه‌جویی هستند لذا باید با حکمت در تریبون‌های بین‌المللی حلضر شده و از حقوق جمهوری اسلامی ایران که همه دنیا به آن اذعان دارند دفاع کنیم.

وی یادآوری کرد: در برهه‌های مختلف ۴۰ سال گذشته، همواره روسای جمهور با حضور در تریبون‌های بین‌المللی سازمان ملل از این حقوق بر حق نظام اسلامی دفاع کرده‌اند بطوریکه حضور پرصلابت شهید رجایی و مقام معظم رهبری هرگز از خاطرمان خواهد رفت.

بابایی راغب با بیان اینکه «مصلحت» اصل سوم مورد تاکید رهبری در تبیین سیاست‌های خارجی نظام محسوب می‌شود، تصریح کرد: مقام معظم رهبری به استفاده از اصل مصلحت در مواجه با دشمنان و بیگانگان تاکید کرده‌اند به این معنا که اگر ایشان اموری را بر اساس مصلحت تعیین کنند، مسوولان سیاست خارجی نباید پیش از ایشان قرار گیرند بنابراین ما سربازان دستگاه دیپلماسی باید تلاش کنیم همواره در راستای مصلحت‌ها گام برداریم.

وی در ادامه «دفاع از حقوق مسلمانان»، «گسترش روابط صلح‌آمیز در سطح جهان»، «ایجاد بسترها و شرایط لازم برای افزایش پیوندهای همه جانبه بین‌المللی»، «بررسی، برقراری، حفظ و توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با تمام سازمان‌های بین‌المللی»، «تامین مالی و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و ایجاد بسترهای لازم برای حضور بخش‌های بین‌دولتی و خصوصی در کشورهای خارجی» و «حمایت همه جانبه از ایرانیان خارج از کشور بر اساس آیین نامه های وزارت خارجه» را از جمله طراحی‌ها و اجرای اصول دیپلماتیک در راستای تحقق مبانی قانون اساسی در عرصه سیاست خارجی نظام برشمرد.

مدیر دفتر نمایندگی وزارت خارجه در استان، اصل تعامل بین‌المللی را خط مشی وزارت خارجه در چهل سال گذشته عنوان کرد و گفت: بر اساس تعامل گسترده‌ای که با جهان ایجاد شده هم‌اکنون ۱۷۵ دفتر دیپلماتیک در ایران فعالیت دارند این درحالی‌ست که بسیاری از کشورها زمانی حاضر نبودند در ایران فعالیتی داشته باشند؛ همچنین ۱۴۵ نمایندگی دیپلماتیک کشورمان در کشورهای خارجی در حال انجام وظیفه هستند.

بابایی راغب، «گسترش حضور دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختل»، «ارائه راهکارهای مختلف در سایر کشورهای اسلامی»، «مشارکت در برگزاری کنفرانس‌های اسلامی»، «بهره‌گیری از ظرفیت‌های سیاست خارجی در راستای تامین سیاست‌های ملی نظام»، «مقاومت مستمر در برابر نظام سلطه و در عین حال ارتقای توان ملی در برابر تاثیرات تحریم‌ها»، «دفاع از حقوق ملت ستمدیده فلسطین»، «نقش آفرینی در حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای در عراق، سوریه، قره‌باغ، افغانستان و …»، «مدیریت تنش‌ها در روابط خارجی با بعضی کشورها در راستای خنثی‌سازی مکر و حیله دشمنان»، «پیگیری‌های حقوقی در جهت تامین منافع ملی» و «صیانت از وجه بین‌المللی ایران و پاسخ مناسب به ادعاها غیر واقع نسبت به موضوع حقوق بشرعلیه ایران» را از جمله عملکردهای وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در طول چهل سال گذشته برشمرد.

وی در پایان با اشاره به عملکرد نمایندگی وزارت خارجه در چهار سال گذشته در استان آذربایجان‌شرقی گفت: بیش از ۴۰۰ هیات خارجی در طول چهار سال گذشته وارد استان آذربایجان‌شرقی شده‌اند که این حضور گسترده نتیجه‌ی تعامل‌های موجود در سطح استان است و اگر از خروجی و برآیند حضور این هیات‌ها سوال شود باید گفت که خروجی آن چیزی نیست جز ارتباط و تعامل با دنیایی که به دنبال جنگ نزاع و درگیری است.