به گزارش عصرتبریز، فرزاد رحمانی با بیان این مطلب اظهار کرد: با رسیدن فصل بهار و گردشگری، رشد و فراوانی قارچهای خوراکی در طبیعت افزایش مییابد که باید از چیدن و مصرف قارچهای خودرو در طبیعت، کوه و دشت خودداری کرد.
وی با بیان اینکه همه قارچهای موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت: خوردن چند لقمه از قارچهای سمی میتواند کبد، کلیه یا مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
وی افزود: امکان تشخیص سمی، وحشی و خوراکی بودن قارچ از روی ظاهر یا مزه آن وجود نداشته و تنها انجام آزمایشات در آزمایشگاه میتواند خوراکی بودن آن را تأیید کند، البته هیچ آزمایشی نیز وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.
رحمانی با اشاره به علایم مسمومیت با قارچهای سمی، گفت: علایم زودرس مسمومیت با قارچ شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق بوده و گاهی با علایم مغزی مانند توهم، خوابآلودگی، تشنج و یا بیقراری همراه میشود.
وی با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود، اضافه کرد: نشانههای دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی بوده و ممکن است روزها یا هفتهها بعد ظاهر شوند.
وی خاطرنشان کرد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچهـای خودرو در طبیعت است، سم قارچ پادزهر نداشته و تنها باید از خوردن قارچهای وحشی موجود در طبیعـت و غیرپرورشی اجتناب کرد.