ضرورت توسعه زیرساخت‌های تبریز/تبریز شهر هوشمند می‎‎‎‎‎‎‎‎‎شود
ضرورت توسعه زیرساخت‌های تبریز/تبریز شهر هوشمند می‎‎‎‎‎‎‎‎‎شود
رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان‌شرقی بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های شهر تبریز تاکید کرد و گفت: گسترش زیرساخت‌ها به نفع شهروندان است.

به گزارش عصرتبریز، غلامحسین مسعودی ریحان ظهر امروز سه شنبه در جلسه کمیسیون سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار شورای شهر تبریز، اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم زیر ساخت های شهر هوشمند و نوآوری و فناوری هایی که در شهر اتفاق بیفتد را فعال کنیم باید از فیبر نوری استفاده شود.

وی ادامه داد: اجرای شبکه فیبر نوری در اکثر کلانشهرها و حتی شهرها اتفاق افتاده است و باید توجه داشت که شورای شهر، شورای شهرداری نیست و وظیفه دارد برای شهر تبریز فعالیت کند.

مسعودی ریحان خاطر نشان کرد: هرچقدر بتوانیم زیر ساخت ها را در شهر تبریز گسترش دهیم به نفع شهروندان و شهر تبریز است، اینکه در مقطعی مخابرات در شهر فیبر گذاری کرده و انحصاری است کار خوبی نبوده چرا که امکان انتقاد وجود ندارد و باید برای رقابت چندین شرکت فعالیت کرد.

شرکت مخابرات به اندازه کافی فیبر نوری در زیر زمین دارد

ایرج شهین باهر، شهردار کلانشهر تبریز نیز در این خصوص با اشاره به اینکه تبریز شهر هوشمند می شود گفت: بحث شهر هوشمند دخالتی با این پروژه ندارد و شرکت مخابرات ایران به اندازه کافی فیبر نوری در زیر زمین دارد.

وی ادامه داد: هر دستگاهی که می خواهد در شهر هوشمند فعالیت کند می تواند از فیبرهای نوری مخابرات استفاده کند و در اینکه ایرانسل تمایلی به شراکت با شهرداری تبریز در این پروژه ندارد اصراری نیست ولی فقط داکت فیبر نوری به درد شهرداری نمی خورد.

احمد فیضی مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز نیز در این خصوص گفت: پروژه فیبر نوری ایرانسل تقریباً دو سال است که در حال بررسی است.

وی ادامه داد: ایرانسل قصد دارد با پروژه فیبر نوری تمام دکل های خود را به هم وصل کند و زیر ساختی به تبریز اضافه نمایند و حدود دو سال قبل توافقی با رییس وقت ایرانسل مبنی بر پرداخت حق الارض و داکت گذاری برای شهرداری تبریز انجام گیرد ولی فعلاً مسکوت مانده است.

محرم محمدزاده عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: شهر هوشمند برای شهر لازم است ولی مالکیت نیاز نیست که توسط چه کسی انجام شود.

وی ادامه داد: شرکتی آماده شده و طبق قانون می خواهد فیبر نوری در شهر تبریز احداث کند چه مانعی دارد که این شرکت ها برای افزایش تکنولوژی در شهر فعالیت نمایند.

محمد زاده افزود: در طول چند سال آینده تمام تلویزیون ها فیبری خواهند بود و باید با رعایت قوانین و مقررات از این شرکت ها حمایت شود.

شهرداری تبریز تنها دستگاه مجری شهر هوشمند نیست

سونیا اندیش نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز طی سخنانی در این خصوص گفت: موضوع باید جدا از دانش فنی بعنوان یک پروژه سرمایه گذاری بررسی شود و شهر تبریز برای مدت محدود بصورت امانت به ما سپرده شده است.

وی ادامه داد: موضوع نوعی فضای کسب و کار است و باید در یک فضای رقابتی سالم در بین بخش خصوصی با بستر های مناسب واگذار شود و در حال حاضر در کشور شرکت های مختلفی در این زمینه فعالیت می کنند.

اندیش همچنین خاطر نشان کرد: در ارتباط با شهر هوشمند شهردار بعنوان مجری مصوبات شورا با نگرش بر قوانین بالادستی باید بستر مساوی را برای تمام شرکت ها فراهم‌آورد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه شهرداری تنها دستگاه مجری شهر هوشمند نیست وتمامی سازمان ها ملزم به اجرای شهر هوشمند هستند افزود: پیشنهاد می شود شهرداری زیر ساخت ها را احداث کرده و در فضای کسب و کار مساوی برای استفاده اختیار شرکت های مربوطه قرار دهد.