به گزارش عصرتبریز، فریدون بابایی اقدم در گفتوگویی با اشاره به معضل حاشیهنشینی در اطراف کلانشهز تبریز، اظهارداشت: در اطراف منطقه حیدر آباد تبریز یک لایه آپارتمان کار کردهاند و به عبارتی این منطقه را با مجتمع الهیه مخفی کردند به طوریکه فردی که از فرودگاه به هتل شهریار میرود در مسیر خود آپارتمانها را دیده و با بافت فرسوده روبرو نخواهد شد.
وی افزود: وقتی نام حاشیهنشین میآید همه به یاد اتوبان پاسداران میافتند در حالیکه در مارالان ما منطقهای به نام زورآباد داریم که کوچههایی با شیب ۱۸۰ درجه داشته و جمعیت زیادی نیز در آنجا ساکن هستند.
آمار حاشینهنشینان شهر تبریز موضوعی دیگری بود که بابایی اقدم به آن اشاره کرده و گفت: معمولا جمعیت حاشیهنشینان تبریز را ۴۰۰ هزار نفر میگویند که من این آمار را قبول نمیکنم و اگر بخواهیم حساب تعداد حاشیهنشین را به دست بیاوریم شاید نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر باشند که در این آمار تعداد بافت فرسوده را نمیگویم و این آمار فقط حاشیهنشین است که نیازمند مطالعه میباشد.
وی در ادامه ابراز داشت: متاسفانه تعدادی از افراد هستند اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز در بافت ناکارآمد شهر میکنند و به شهر آسیب میزنند که باید این افراد را شناسایی کنیم و اجازه ندهیم تا همانند بخش سد معبر، افرادی مانند جعفر سوزن(ایینه جعفر) شهر را به هرج و مرج بکشند چراکه این افراد خودشان با لباسهای شیک و خودروهای مدل بالا ساکن مناطق لوکس شهر هستند و ساخت و ساز غیرمجاز در مناطق حاشیهنشین میکنند.
عضو شورای شهر تبریز اذعان داشت: یکی دیگر از اشتباهات بزرگ این است که باز هم در منطقه سهند ساخت و ساز انجام دهیم و به عبارتی هر یک ساخت و ساز در شهر جدید سهند یک خیانت به شهر تبریز است و این اقدام به دست هر کسی که باشد یک خیانت است و بنده به عنوان یک کارشناس این شهر اذعان بر این موضوع دارم که ساخت و ساز به نام تبریز در شهر جدید سهند یک اشتباه و خیانت میباشد.
وی افزود: این اشتباه استراتژیک تاریخی در مکان یابی سهند و ساخت پنجاه هزار خانه در این شهر جدید بیاثر بود و اگر مکانیابی درست انجام میگرفت و در شهر تبریز ساخته میشد در حال حاضر ۱۸۰ هزار نفر از حاشیهنشینان را ساماندهی کرده بودم که این یک فرصت تاریخی بود و نباید اشتباهمان دوباره را تکرار کنیم.
بابایی اقدم در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت حضور شرکت «کوزی گروپ ترکیه» که برای ساماندهی مناطق حاشیهنشین تبریز اعلام آمادگی کرده بود ولی تا به امروز به هیچ نتیجهای نرسیده است، گفت: وقتی اسم این شرکت سرمایهگذار ترکیه را آوردم محکوم به این شدم که که با یک شرکت بده و بستان دارم در حالیکه آیا کنترل من در این شهر بسیار سخت است و شهر با وجود این همه نهادهای نظارتی عاجز از این است که من را کنترل کند؟ در حالیکه بارها بنده گفتهام که هر شرکتی توانمند را سراغ دارید که رانت خواری نکند و وارد عمل شده و حاشیهنشینی را رفع کند را معرفی کنید در حالی که عملکرد شرکت ترکیهای در ایران جواب داده بود و توانستهاند در پرند و پردیس در کمتر از یک سال ۱۲ هزار واحد مسکونی ساخته بود و این یک توان و ظرفیت است که باید از آن استفاده کرد و حتی آنها نیز بسیار مشتاق بر ساخت و ساز بودند و ۱۰۰ هزار واحد را برای یکسال نیز آماده کرده بودند ولی متاسفانه به سرانجام نرسید و من هم چقدر میتوانم از حاشیهنشینی بگویم و نتیجهای نگیرم.
وی که با فارس گفتوگو میکرد، افزود: بنده ناگزیر پیش امام جمعه تبریز، استاندار و سایر ادارات رفته و نامه دادم تا کمک کنند در حالیکه برخیها هم در این میان مدعی شدند که من حاشیهنشینی را ابزاری برای ورود به مجلس شورای اسلامی کردهام در حالیکه فرصت استعفا برای انتخابات مجلس تمام شد و من شرکت نکردم ولی همچنان تمام روز و شب من در این مناطق سپری میشود.
وی خاطرنشان کرد: نبود اراده در رفع مشکل حاشیهنشینی عامل اصلی است که البته در جلسات ستاد بازآفرینی دستگاههای مرتبط شرکت میکنند که آخرین خروجی بازآفرینی استان این بوده است که ۲۰ هکتار در شهرک طلاییه همیاری، ۱۳۰ هکتاری در شهرک جوانان در انتهای اتوبان پاسداران اختصاص یابد که این روزنه امیدی را نشان میدهد تا در سهمیه ۱۰ هزار واحد سهمیه استانی که ۶ هزار آن برای تبریز است بتوانیم در محدوده شهری وارد شویم که من نگران این هستم که این کار نیز در پیچ و تاب زمان گیر بیافتد و نتیجهای حاصل نشود.
این عضو شورای شهر در ادامه صحبتهای خود از نبود جایگاه اعضای شورا در ستاد بازآفرینی شهری گلایه کرد و تصریح کرد: بخش عمده تصمیمگیریها و سیاستگذاریها برخلاف تجربه دنیا، دولتی است در حالیکه در دنیا نقش دولت در مدیریت شهری و بافت ناکارآمد تسهیل کننده است نه تأمین کننده! و از تجارب سرمایهگذارها، دانشگاهیان و غیره هم استفاده میکنند.
بابایی اقدم گفت: بنده بارها در جلسات شورای شهر جلسه تذکراتی میدهم ولی متاسفانه در همان تذکر باقی میماند و بارها عرض کردهام که دیگر دست ما برای مردم باز شده است چراکه ۵ خانه در منطقه بهشتی دچار رانش شد ولی ما نتوانستیم به آنها خانه بدهیم در حالیکه در شهری که ۲۰۰ هزار خانه در خطر است ما توانایی نداریم تا برای پنج نفر خانه بدهیم و این فاجعه بار است.
وی در پایان تاکید کرد: دیر یا زود خطری در شهر تبریز ایجاد میشود ولی کسی پاسخگو نیست و واقعا نمیدانم چه کسی باید نسبت به آن حساس شود و چرا همانند قطع درختان ارسباران نسبت به این موضوع نیز حساسسازی نمیشود از اینرو از رسانهها میخواهم تا من را در این موضوع یاری کرده و موج و حساسسازی ایجاد کنند.