تولید ۴۷ هزار تن فراورده دامی توسط عشایر آذربایجان‌شرقی
تولید ۴۷ هزار تن فراورده دامی توسط عشایر آذربایجان‌شرقی
مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی اهم تولیدات سالانه عشایر استان را ۱۱ هزار و ۹۳۹ تن گوشت قرمز، ۳۴ هزار و ۱۰۰ تن شیر و ۱۶۰۰ تن پشم اعلام کرد.

به گزارش عصرتبریز، سیدمحمدحسن آل‌هاشم در جمع خبرنگاران عشایر را مهد تمدن، تلاش و همت، صداقت، سمبل عاطفه، سادگی و مصداق عینی اقتصاد مقاومتی معرفی کرد و گفت: عشایر به‌عنوان جامعه‌ای با ویژگی‌های متمایز از جوامع شهری و روستایی، از دیرباز در کشور ما حائز اهمیت بوده و همواره در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایفای نقش می ث‌کنند.

وی، جمعیت عشایر آذربایجان‌شرقی در دوره ییلاقی را ۱۳ هزار و ۲۹۵ خانوار بالغ بر ۷۰ هزار و ۵۷۷ نفر و دوره قشلاقی هشت هزار و ۹۷ خانوار بالغ بر ۴۳ هزار و ۸۵۷ نفر اعلام و اظهار کرد: عشایر آذربایجان‌شرقی در قالب ۲ ایل قارا داغ و شاهسون و ۹ طایفه مستقل در دوره ییلاقی و ۷ طایفه مستقل در دوره قشلاقی شکل گرفته اند و اکثرا درون کوچ می‌باشند.

آل‌هاشم افزود: همه ساله در فصل ییلاق آذربایجان‌شرقی پذیرای ۵۲۰۰ خانوار عشایر مهمان از استان‌های همجوار از جمله اردبیل، زنجان و آذربایجان‌غربی است.

وی با بیان اینکه عشایر آذربایجان‌شرقی هر سال با گرم‌شدن هوا در اواخر اردیبهشت ماه به مراتع سرسبز سهند، بزقوش و قارا داغ کوچ نموده و پس از استفاده از مراتع ییلاقی در اوایل پاییز به قشلاقات خود بازمیگردند، گفت: دوره قشلاقی معمولا ۷ ماه و دوره ییلاقی و میان‌بند ۵ ماه است.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: طول مسیر عشایر استان از ۳۰ تا ۲۰۰ کیلومتر متغیر است و جمعیت دام استان در دوره ییلاقی حدود ۱.۵ میلیون راس و در دوره قشلاقی حدود ۷۵۰ هزار راس می‌باشد.

وی همچنین اضافه کرد: عشایر آذربایجان‌شرقی از ۲.۴ میلیون هکتار مراتع استان حدود یک میلیون هکتار را در اختیار دارند که بیش از ۵۰ درصد از این مراتع درجه یک می‌باشد. علاوه بر فعالیت‌های تولیدی و کشاورزی در بین خانوارهای عشایری، بافت قالی و قالیچه، گلیم و ورنی و سایر موارد از جمله جوراب، جاجیم، خورجین، دستکش و کلاه نیز رواج دارد.