به گزارش عصرتبریز، سید محسن موسوی امروز (دوشنبه ۳ مرداد) در نشست خبری مشترک مدیران عامل صنعت برق آذربایجانشرقی گفت: مبدا تولید برق از نیروگاهها است که فعالیت اصلی ما در بخش کارخانهای برق صورت میگیرد یعنی برق تولید شده و به شرکتهای توزیعکننده منتقل میشود. تولید برق از جمله فعالیتهای دشوار است که تجهیزات مستهلک هم این امر را دشوارتر میسازد بنابراین همه ما بعنوان یک ایرانی در قبال نیرو و منابع این کشور مسئول هستیم و باید استفاده بهینه را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی افزود: ظرفیت تولید نیروگاههای استان حدود یک هزار و ۴۰۰ مگاوات است و هماکنون ۷۰۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه تبریز، ۶۵۰ مگاوات از نیروگاه سهند و ۵۰ مگاوات از نیروگاه صوفیان تولید میشود و علاوه بر آن ۴۵۰ مگاوات نیز از طریق نیروگاه بخش خصوصی هریس و حدود ۶۰ مگاوات نیز از نیروگاههای کوچک بخش خصوصی در استان برق وارد شبکه توزیع میشود.
موسوی با اعلام اینکه نیروگاههای استان هیچ وقت تعطیل نمیشود، افزود: تلاش داریم تا با فعالیتهای شبانهروزی در لحظات پیک، حداکثر تولید را ارائه کنیم، برای انجام تعمیرات نیروگاهها هم کارکنان در زمان کاهش مصرف و از ساعت ۱۲ شب شروع به کار میکنند و روزهای پنجشنبه و جمعه بهترین فرصت برای انجام تعمیرات است.
وی با بیان اینکه در سفر اخیر ریاستجمهوری به تبریز طرح توسعه نیروگاه مطرح شد، گفت: در همین راستا با بهرهبرداری از این طرح، تولید این نیروگاه یک هزار و ۲۰۰ مگاوات افزایش یافته و از ۷۰۰ مگاوات به یک هزار و ۹۵۰ مگاوات میرسد.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجانشرقی توضیح داد: در این طرح که حدود چهار سال طول میکشد، واحدهای جدید در این نیروگاه نصب و فعالیت آن به سیکل ترکیبی تغییر یافته، واحدهای بخار موجود به توربینهای بخار تبدیل و بهرهوری تولید افزایش مییابد و مصرف مازوت این نیروگاه حذف میشود.
موسوی خاطرنشان کرد: نیروگاه حرارتی تبریز دارای برج خنککن تر است و این برج مصرف آب بالایی دارد. به ازای هر مگاوات برق، نزدیک به دو مترمکعب آب استفاده میشود. در نیروگاه سهند اما از تکنولوژی جدیدی استفاده شده و دارای برج خشک است و مصرف آب آن نیز یک دهم مصرف نیروگاه تبریز است.