تخفیف خدمات رفاهی تا سقف ۴۰ درصد در نوروز ۹۷/ برگزاری تور تخصصی فرش دست‎باف برای گردشگران
تخفیف خدمات رفاهی تا سقف ۴۰ درصد در نوروز ۹۷/ برگزاری تور تخصصی فرش دست‎باف برای گردشگران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی گفت: تفاهم نامه هایی بین سازمان میراث فرهنگی و انجمن‎های فعال در صنعت هتل‎داری، اقامتگاه‎ها، ایرلاین ها و رستوران ها جهت ارائه تخفیف تا سقف ۴۰ درصد برای گردشگران نوروزی منعقد شده است.

عصر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی پیش از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در خصوص ستاد اجرایی خدمات نوروز ۹۷، با اشاره به آغاز نظارت بر تاسیسات گردشگری استان توسط سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: برای اولین بار نوروزگاه مشترکی با جمهوری آذربایجان در مرز بین دو کشور برگزار خواهد شد. در سال آتی شاهد تغییراتی در حوزه گردشگری خواهیم بود چرا که تمامی ۲۳ موزه استان از نظر بصری و دیداری آماده بازدید گردشگران داخلی و خارجی شده‎اند.

مرتضی آبدار افزود: تفاهم نامه هایی بین سازمان میراث فرهنگی و انجمن‎های فعال در صنعت هتل‎داری، اقامتگاه‎ها، ایرلاین ها و رستوران ها جهت ارائه تخفیف تا سقف ۴۰ درصد برای گردشگران نوروزی منعقد شده است.

او ثبت تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دست‌باف در سال گذشته را مورد اشاره قرار داده و گفت: دبیرخانه شهر جهانی فرش دست باف مستقر در سازمان میراث فرهنگی استان بوده و در رویداد تبریز ۲۰۱۸، جشنواره و به تبع آن نمایشگاه بین المللی فرش که از طرف شورای جهانی صنایع دستی پیشنهاد شده در تبریز برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان با اعلام برگزاری دو تور تخصصی برای گردشگران در سال آینده تشریح کرد: با کمیسیون های تخصصی فرش و صنعت و معدن اتاق بازرگانی تفاهم نامه های همکاری جهت برپایی تور تخصصی فرش برای گردشگران خارجی با هدف مشاهده مراحل کامل بافت یک فرش دست‎باف از شروع به کار تا فروش آن و یک تور تخصصی صنعتی نیز برای بازدید از کارخانجات استان امضا شده که تعدادی از گروه های صنعتی و کارخانه ها آماده همکاری در این زمینه هستند.

وی با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان مرکز مطالعات گردشگری در جاده ابریشم گفت: پس از انجام ارزیابی‌ توسط آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (جایکا) در مورد ظرفیت های تاریخی شهرهای مختلف ایران از جمله شیراز، اصفهان و یزد با توجه به اعلام آمادگی تبریز و دیگر شهرهای منطقه آذربایجان در نهایت تبریز از سوی جایکا به عنوان پروژه جدید مطالعاتی حوزه گردشگری و میراث‌ فرهنگی در محور جاده ابریشم انتخاب شد.

آبدار در مورد همکاری با این آژانس ژاپنی ادامه داد: با توجه به تعریف جاده ابریشم جدید توسط دولت چین و خارج کردن ایران از مسیر جاده ابریشم، انتخاب تبریز از سوی ژاپنی ها بسیار قابل توجه است چراکه ثبت جهانی بازار تبریز و قدمت چندهزار ساله شهر تبریز تاثیر به سزایی در این انتخاب داشته است. همکاری با تیم های ژاپنی نیز در زمینه بوم‎گردی و مقاوم سازی ابنیه تاریخی همچون بازار تبریز خواهد بود.

او ثبت جهانی جنگل‎های ارسباران را یک پروسه چندین ماهه عنوان کرد و افزود: پیش مطالعات ثبت این منابع طبیعی توسط میراث فرهنگی انجام گردید سپس با دعوت از کارشناسان جهانی یونسکو به مدت ده روز بررسی های میدانی توسط کارشناسان انجام شد و در نهایت نظر مثبت این سازمان جهت ثبت جهانی جنگل‎های ارسباران اعلام شد که این امر وزن و نام آذربایجان را در عرصه جهانی بالاتر خواهد برد.

وی خاطرنشان کرد: ۱۸۰۰ مورد اثر باستانی و تاریخی از جمله ابنیه و محوطه تاریخی در سطح استان وجود دارد که بایستی در معرض دید عموم و گردشگران قرار گیرند و هر چه بهتر معرفی شوند و این بار سنگین را سازمان میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند بدوش کشد پس نیازمند کمک و همراهی مردم، انجمن ها و حامیان میراث فرهنگی هستیم.

دبیر ستاد برنامه ریزی و اجرایی تبریز ۲۰۱۸ با اشاره به ثبت حدود ۵۰۰ خانه تاریخی در تبریز و عدم امکان تحت پوشش قرار دادن تمامی این خانه‎ها توسط میراث فرهگنی تاکید کرد: طی مصوبه‎ای با همکاری شورای شهر و شهرداری تبریز، نیاز به هیچ تغییر کاربری در مورد استفاده از این خانه‎ها نیست و مالکان این ابنیه می توانند در صورت تمایل با معرفی سازمان میراث فرهگنی، کاربری مسکونی را به فرهنگسرا یا تجاری از جمله بوتیک و آتلیه عکاسی با زمینه گردشگری تغییر دهند.

آبدار با اعلام صدور ۵۱ مجوز ساخت هتل در استان آذربایجان شرقی افزود: هم اکنون ۷۴۰۰ تخت در استان موجود است و در صورت اتمام ساخت این ۵۱ هتل و اقامتگاه، تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی استان آذربایجان شرقی دارای ۱۳۱۰۰ تخت می‎شود که پس از انقلاب برای اولین بار است که تعداد تخت ها دو برابر خواهد شد.

وی تبریز ۲۰۱۸ را فرصتی ممتاز برای استان و بخصوص تبریز برشمرد و گفت: سازمان همکاری های اسلامی که پس از سازمان ملل بزرگنرین سازمان است در سال ۲۰۱۵ بر اساس مشکلات موجود در منطقه خاورمیانه، توسعه روابط فرهنگی در کشورهای اسلامی را مدنظر قرار داده و طی یک برنامه پنج ساله تصمیم گرفته شد هر سال یک شهر از این منطقه بعنوان هدف گردشگری انتخاب شود که در اولین سال شهر قدس از فلسطین انتخاب گردید، سال ۲۰۱۶ قونیه از ترکیه، در ۲۰۱۷ مدینه از عربستان، سال ۲۰۱۸ تبریز و سال آینده نیز شهر باکو برگزیده شده است. روند انتخاب تبریز هم به این شکل بود که توسط سازمان میراث فرهنگی این موضوع به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد و در جمع بندی نهایی با رقابت بین دو شهر تبریز و یزد، شهر تبریز با توجه به قدمت و سبقه تاریخی آن انتخاب گردید.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به قرارگیری تبریز در یک ویترین جهانی، با تشکیل ستاد تبریز ۲۰۱۸ و بهبود زیرساخت های تبریز و استان، هدف‎گذاری بر روی افزایش میزان ماندگاری و اسکان گردشگران در منطقه از ۱٫۷ روز به ۴٫۳ روز انجام شد از این‎رو با همکاری ارگان‎های دولتی، تصمیم بر این شد که تمامی پروژه های عمرانی استان رویکرد گردشگری داشته باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین از ارسال نخستین گزارش جامع تبریز ۲۰۱۸ به سازمان همکاری اسلامی تحت عنوان «Tabriz Reporter» خبر داد و گفت: در پنج مرحله برای سازمان همکاری اسلامی گزارش تهیه خواهیم کرد که گزارش اول با عنوان «تبریز گزارش می‎دهد» ارسال شده، گزارش دوم با موضوع صنعت و جاده ابریشم و سوم در مورد فرهنگ، ادب و هنر خواهد بود. چهارمین گزارش نیز در ارتباط با تاریخ و تمدن و گزارش پنجم در انتهای سال ۲۰۱۸ میلادی، گزارش کار نهایی است.

انتهای پیام/

گزارش تصویری این نشست را در اینجا ببینید.