به گزارش عصرتبریز، محمداسماعیل سعیدی با اشاره به سرانه مطالعه در بزرگسالان که طبق آمارها کمتر از ۱۲ دقیقه در روز است، گفت: اگرچه این آمار در بزرگسالان تنها ۱۲ دقیقه در روز است اما گویا در کودکان به واسطه آموزشهای مناسبتر، وضعیت بهتری دارد؛ لذا اگر دغدغه افزایش سرانه مطالعه در بزرگسالان با مشغلههای بیشتر را داریم باید برنامههای دقیقتری را دنبال کرد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید آموزش کتابخوانی در کودکان چنان ادامه یابد که در بزرگسالی و در زمان دچار شدن به دغدغههایی همچون کسب شغل و ورود به دانشگاه به فراموشی سپرده نشود.
وی با بیان اینکه سرانه مطالعه کتاب در کشور موضوعی چالش برانگیز شده است، افزود: با توجه به بروز و ظهور پدیدههای جدید همچون فضای مجازی، مطالعات به سمت مطالعات فضای مجازی رفته که البته میزان مفید بودن آن جای سوال دارد.
سعیدی با بیان اینکه اقشار مختلف بیش از چند ساعت در طول روز در فضای مجازی میچرخند، اضافه کرد: باید کم و کیف چرخیدن در فضای مجازی بررسی و آمارگیری شود که آیا میتوان آن را جزو آمارهای مطالعه مفید قرار داد یا خیر، درواقع بررسی کیفیت مطالعات مجازی در بدست آوردن آمار صحیحتر از میزان مطالعه در جامعه بسیار حائز اهمیت است.
وی هچنین تاکید کرد: با توجه به اقبال مردم از فضای مجازی باید محتوای آن را مدیریت کرد و مطالب مفید و داستانهای کوتاه کتابهای مطرح را در این فضا رواج داد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین با تاکید بر اینکه کتابخانههای عمومی در سراسر کشور پاسخگوی نیازهای مردم نیستند، اظهارکرد: اکثر کتابها قدیمی بوده و بودجه برای خرید کتابهای به روز بسیار کم است بودجه خود را از جاهای متعددی میگیرد و با وجود آنکه متولی آنها به ظاهر زیرنظر نهادهای عمومی کشور است، این نهاد پشتیبانی و ساماندهی نمیشوند و به همین دلیل تا کتابخانهها صاحبدار نشوند، نمیتوان کوچکترین گامی در راستای ارتقاء برداشت.
سعیدی از عدم تجهیز و غیرفعال بودن کتابخانههای مساجد انتقاد کرد و افزود: افزایش سرانه مطالعه در کشور نیازمند انجام اقدامات بسیاری است که موارد فوق برخی از آنها به شمار میآید.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین بر نقش تبلیغات در رسانه ملی و فیلمها و سریالهای تلویزیونی در گرایش جامعه به مطالعه تاکید کرد.