کشاورزان، تولیدِ صادرات محور را در دستور کار قرار دهند
کشاورزان، تولیدِ صادرات محور را در دستور کار قرار دهند
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزان، تولیدات صادرات محور را در دستور کار خود قرار دهند.

به گزارش عصرتبریز، اکبر فتحی در نشست مطبوعاتی که با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران به مناسبت هفته جهادکشاورزی و سالروز تشکیل جهادسازندگی به فرمان امام راحل تشکیل شده بود با اشاره به اینکه در سال های پس از انقلاب فقر و محرومیت بی داد می کرد، گفت: نهاد جهاد سازندگی پس از ۴ ماه از پیروزی انقلاب تشکیل شده و در روستاها به ایجاد زیرساخت های روستاها و تغییرات کالبدی آنها اقدام گردید، به علاوه اینکه در مهندسی جنگ هم نقش ایفا کرد و به گفته امام راحل به جهادگران بی سنگر معروف گردید.

وی همچنین از توسعه اقتصادی روستاها توسط این نهاد خبر داد و افزود: اینک با تشکیل وزارت جهاد کشاورزی، ایجاد امنیت غذایی و بهبود وضعیت اقتصادی روستاها در دستور کار این مجموعه قرار گرفته است و سیاست های هدایتی از طریق انتقال تکنولوژی به روستاها و سیاست های حمایتی هم از طریق ایجاد زیرساخت ها برای فعالیت های کشاورزی و سرمایه گذاری بخش کشاورزی از طریق ارائه تسهیلات در دستور کارمان است.

فتحی در بخش دیگری از سخنان خود ۱۳ درصد صادرات و ۲۲ درصد اشتعال کشور از طریق بخش کشاورزی را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: نزدیک به ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان آذربایجان شرقی تولید می شود که از این مقدار سه میلیون تن محصول زراعی، یک میلیون تن محصول باغی و یک میلیون تن محصول دامی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: اعتبارات صندوق توسعه ملی برای بخش کشاورزی حدود ۵۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافته تا برای ایجاد شبکه های آبیاری کشاورزی صورت گیرد که در مرحله اول حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش ایجاد شبکه های آبیاری قرار گرفته است.

فتحی در ادامه گفتگوی خود با خبرنگاران به خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی از محل سرمازدگی، تگرگ و سیل سال گذشته به محصولات کشاورزی اشاره و افزود: به دلیل اینکه باغداران و زارعان این خسارات را تحمل می کنند باید توجه خاصی به این حوزه انجام گیرد کما اینکه شهرستان های مراغه، ملکان و اهر بیشترین میزان خسارات کشاورزی را متحمل شده اند که محصولات باغی با ۸۵ درصد بیشترین، محصولات زراعی ۱۲ درصد ، محصولات دامی ۲٫۵ درصد و تاسیسات کشاورزی نیز با نیم درصد کمترین سهم را دارا می باشند.

وی با ذکر این نکته که بیمه محصولات کشاورزی باید از طریق رسانه ها فرهنگ سازی گردد، تاکید کرد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی محل مناسبی برای تضمین غرامات محصولات کشاورزی می باشد که به طور حتم به سود فعالان عرصه کشاورزی خواهد بود.

فتحی در ادامه اظهارات خود، تولیدات انبوه براساس نوع صادرات را از جمله اهداف سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی دانست و تصریح کرد: این امر باعث می شود تا کشاورزان بتوانند براساس برنامه های صادرات محور حرکت نمایند لذا با پیش بینی تولید ۸۰۰ هزار تن گندم در سال زراعی جاری در استان آذربایجان شرقی پیش بینی می کنیم بیش از ۵۰۰ هزار تن خرید گندم از کشاورزان سطح آذربایجان شرقی صورت گیرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه محصولات کشاورزی بیشترین مصرف کننده آب است اظهار داشت: در این راستا و برای کاهش مصرف اب در بخش کشاورزی از سیستم های نوین آبیاری استفاده می شود و با برخی روش ها می توان میزان ۳۵ درصد بهره‎وری آب را تا ۷۰ درصد افزایش داد.

وی ادامه داد: همچنین در این راستا ۴ هزار هکتار مزرعه پیاز را به تولید کلزا تغییر داده ایم و باغات پسته را جایگزین برخی محصولات نموده ایم چرا که نیاز آبی کمتری دارند علاوه بر آن مزارع تولید زعفران را توسعه داده شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه در حال حاضر جوجه‌ریزی مرغ‌ها رصد می‌شود و آمارها حکایت از آن دارد که به حد نرمال نزدیک می‌شویم ادامه داد: از نیمه دوم سال برای تامین تخم‌مرغ مصرفی مردم به واردات اندکی نیاز خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه گوشت مرغ در حال حاضر به قیمت ۷ هزار و ۴۰۰ تومان به دست مشتری می‌رسد و این نرخ برای تولیدکننده به هیچ‌وجه باصرفه نیست، گفت: چنانچه تقاضا نیز از عرضه کمتر باشد شرکت پشتیبانی دام مکلف به خرید تولیدات می‌شود.

انتهای پیام/