به گزارش خبرنگار عصر، مجید خدابخش امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تبریز، اظهارکرد: خدمت در استان آذربایجانشرقی که دو شهید محراب و ۱۰هزار شهید در دفاع مقدس تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده و ۲۳هزار جانباز و ۲هزار آزاده دارد افتخار بزرگی بوده و به تبع آن مسوولیتمان بسیار سنگین است.
وی افزود: استان آذربایجانشرقی از جهت امنیت علیرغم همسایگی با دو کشور آذربایجان و ارمنستان و با وجود مسائل دی ماه سال ۹۶ در استانهای دیگر، بهبرکت تلاشهای سربازان گمنام امام زمان (عج)، بسیجیان و رزمندگان سپاه عاشورا، نیروی انتظامی، ارتش جمهوری اسلامی و تشکیلات قوه قضاییه و غیره الحمدالله هم پیش از عید و هم پس از آن درگیر مسائل مغایر امنیت ملی همچون راهپیمایی و اغتشاش نشد.
خدابخش گفت: از این جهت آذربایجانشرقی استان سرافرازی به شمار میرود اما این امنیت منکر عدم وجود مشکل نیست بلکه بصیرت مردم آذربایجان را نشان میدهد.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه ۱۹ نماینده در سطح استان وجود دارد، تصریح کرد: تمامی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با همکاری همدیگر و تحت هدایت امام جمعه محبوب تبریز، تعامل بسیار خوبی دارند.
وی با اشاره به تلاش مسوولان استانی در زمینههای مسائل فرهنگی و اجتماعی، یادآور شد: آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد و موضوع طلاق تحت رصد، کنترل و مدیریت است و تلاشمان در جهت کاهش این معضلات میباشد.
خدابخش با اشاره به معضل حاشیهنشینی، اذعان داشت: حدود ۴۰۰هزار نفر حاشیهنشین در اطراف شهر تبریز وجود دارد که این افراد از لحاظ مسائل بهداشتی، اجتماعی و امنیتی دچار کمبود هستند بهگونهای که مراکز و خانههای بهداشت، مدرسه، کلانتری و … باید در این مناطق احداث شود.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه سه محله حاشیهنشین تبریز برای بهسازی انتخاب شدهاند، گفت: ترلاندرسی، یوسف آباد و یک محل دیگر برای بهسازی انتخاب شدهاند که مقرر شده شهرداری تبریز ۱۰هزار واحد در این مناطق بسازد که مذاکرات آن در حال انجام بوده و مستلزم سرمایهگذاری است که این طرح با عنوان «بهسازی بافت حاشیهنشین» یکی از اولویتهای دولت در حوزه مدیریت آسیبهای اجتماعی است.
وی افزود: در زمینه خدمات نظام پزشکی و حوزه سلامت طی یک سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیارد تومان توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی در سطح استان تجهیزات پزشکی خریداری شده که از جمله آن میتوان به نوسازی و خرید ۱۱۰ آمبولانس جدید اشاره کرد. همچنین ۵۴ دکتر متخصص به نقاط محروم استان اعزام شدهاند.
استاندار آذربایجانشرقی ادامه داد: در کنار پبوند کبد که سال جاری در روز سفر رئیسجمهور به تبریز انجام شد، برای اولین بار پیوند قلب نیز انجام شد که بیمار سی ساله زنده ماند.
خدابخش گفت: هفته آینده نیز شاهد افتتاح بیمارستان مراغه خواهیم بود.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه جوانان، تصریح کرد: سال گذشته ۳۰هزار ازدواج در آذربایجانشرقی ثبت شد که اگر این آمار را با توجه به ازدواج دو جوان ۲برابر کنیم از حدود ۶۰هزار جوان به ۵۹ هزار نفر وام ازدواج اعطا شده است.
وی اضافه کرد: در کنکور سراسری سال ۹۷ برای اولین بار سه نفر در استان موفق به کسب رتبه تک رقمی شدند و در بازیهای آسیایی نیز سه طلا و دو نقره توسط جوانان قهرمان استان کسب شد.
خدابخش، با بیان اینکه مردم از برخی ادارات ناراضیاند، توضیح داد: یکی از روشهای کسب رضایت مردم و اربابرجوع مکانیزه کردن سیستمهای اداری و به تبع آن حذف فرآیندهای کاغذی است.
وی ادامه داد: پیش از این ۲۶ روز زمان برای ترخیص کالا لازم بود اما الان توسط سامانههای الکترونیکی این مدت به ۷ روز کاهش یافته؛ در سوی دیگر مدت زمان لازم برای صادرات از ۷ روز به کمتر از یک روز کاهش پیدا کرده است.
خدابخش ضمن تاکید به اینکه هرچقدر نظام الکترونیکی فراهم شود مشکلات هم کمتر میشود، افزود: هر جای دنیا که شفافیت نظام اداری بیشتر است، سیستم نیز الکترونیکی است.
وی یادآور شد: میزهای خدمت در دستگاههای اجرایی استان آماده خدمترسانی به مردم میباشد و مردم نیز باید همکاری کنند و در صورت عدم پاسخگویی در میزهای خدمت مردم بایستی به مدیران سازمانها مراتب را اطلاع دهند تا پیگریهای لازم انجام شود.
استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه در طول یک سال گذشته به ۲۲۵ کارخانه در سطح استان سر زدهام و از نزدیک مشکلات را شنیدهام، بیان کرد: علیرغم مشکلات و نوسانات ارزی کشور در طول سال گذشته، حدود ۱۲۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش تولید توسط فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران در سطح استان انجام شده و در استانداری روزهای جمعه را به حل مشکلات فعالان اقتصادی اختصاص دادهایم.
وی اذعان داشت: هشتاد درصد آلودگی سطح شهر مربوط به خودروها است و پالایشگاه و پتروشیمی تاثیر کمتری دارند.
خدابخش گفت: بمناسبت برگزاری اجلاس سران سه کشور ایران، ترکیه و روسیه که پیش از این قرار بود در تبریز برگزار شود، مراسم افتتاح خط تولید گازوییل و بنزین یورو پنج در پتروشیمی تبریز توسط شخص رئیسجمهور پیشبینی شده بود که بهدلیل درخواست سران کشورهای ترکیه و روسیه مبنی بر دیدار با رهبر انقلاب و برگزاری این نشست سهجانبه در تهران، فعلا افتتاح خط تولید ۳ میلیون لیتری به تعویق افتاده است.
وی ادامه داد: برای خط دو مترو دستگاه حفاری تیبیام با قیمت هفتاد میلیارد تومان خریداری و طی سه ماه از بندرعباس به تبریز انتقال داده شد که انشاالله هفته آینده راهاندازی میشود.
وی با اشاره به اینکه پیش از این امکان ذوب مس در ورزقان وجود نداشت و کنسانتره مس به کرمان ارسال میشد، گفت: به زودی روند عملیات ذوب مس در ورزقان راهاندازی و صنایع پایبن دستی مس نیز در سطح استان فعالتر خواهد شد.
خدابخش، با بیان اینکه راه و جادهها زمینه توسعه خدمات به مردم هستند، افزود: جاده تبریز به اهر با سرعت در حال پیشرفت است و در یک ماه گذشته هر شنبه به این پروژه سر زدهایم و طبق پیشبینیها امسال ۳۵ کیلومتر از آن آسفالت خواهد شد و ۱۵ کیلومتر دیگر نیز سال آینده انجام میشود.
وی ادامه داد: اتوبام تبریز به سهند ۲۰۰ میلیارد بودجه لازم دارد که با سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال اجرا است.
خدابخش اظهار داشت: پروژه جاده هشترود به مراغه نیز که دائما محل تصادفات بود با مشارکت بانک سپه، قرارگاه خاتمالانبیاء و وزارت راه در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه راهآهن نیز جز پروزههای اولویتدار است، یادآور شد: راهآهن میانه – تبریز در سال ۱۳۷۸ کلنگزنی شده و سال گذشته با پیگیری تمام نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی حدود ۱۲۷ کیلومتر از آن ریلگذاری شد و تا شهرستان بستانآباد رسید که تلاش میکنیم تا دو ماه آینده آماده پذیرش قطار شود.
خدابخش گفت: مسیر بستان تا تبریز نیز ۶۰ درصد پیشرفت داشته و مهمترین مرحلهی اجرایی آن در شیبلی و باسمنج است که نیازمند احداث پل است و این پلها به ورقهای خاصی نیاز دارند که امیدواریم در صورت تامین هزینهی این ورقها تا سال آینده مسیر ریلی تهران به تبریز تا ایستگاه باسمنج یا تبریز راهاندازی شود البته ناگفته نماند که پروژه ایستگاه ائلگلی تا ایستگاه فعلی راهآهن تبریز نیز خود یک پروژه بزرگی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پروژه برقیکردن قطار تبریز – تهران که با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت مسافران را جابهجا خواهد کرد و قطار سریعالسیر که در چهار ساعت مسیر تبریز تا تهران را طی خواهد کرد در دستور کار است که با انجام این پروژه عملا قطارها میتوانند جای هواپبما را بگیرند اما انجام این پروژه مهم مستلزم سرمایهگذاری بوده که فرآیند جذب سرمایهگذار در حال انجام است.